Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Οχι, 20αρα είναι. Μετρημένα όλα.

Και η δική μου άποψη είναι να είμαι σωστός σε όλα....

Απλά υπάρχει και η άποψη που λέει ότι η μετατόπιση του κτηρίου από μόνη της θα πρέπει να είναι ένα 250άρι και να μην συμψηφιστεί με τις λοιπές αυθαίρετες κατηγορίας 3.

δεν την ασπάζομαι.

Τέλος, σε περίπτωση που δεν τηρείται το περιτύπωμα του κτηρίου σε κάποια σημεία, τί γίνεται? Δε μπορώ να βάλω κατηγρία 3 τη μετακίνηση?

Ή ασχολούμαι ΜΟΝΟ με το περίγραμμα της δικής μου ιδιοκτησίας και κατά πόσο έχει μείνει αμετάβλητο?

Edited by Inzaghi
Link to comment
Share on other sites

Αυτή η άποψη που λαμβάνει την μετατόπιση του κτιρίου ως μία παράβαση κατηγορίας 3 από μόνη της είχε διατυπωθεί σε μία ερωταπάντηση του helpdesk που είχε δημοσιευτεί και αφορούσε τον 4178. Δεν έχει καμία ισχύ στον 4495 κι ούτε έχει δεσμευτική ισχύ για τον 4178 κατά τη γνώμη μου. Αν δεν τηρείται το περιτύπωμα του κτιρίου μάλλον πας με ΥΔ και ΥΚ το πίσω κομμάτι που προεξέχει και δεν καλύπτεται από το νόμιμο περίγραμμα και δεν βάζεις κατηγορία 3 την μετακίνηση. Ελπίζω να μην συμβαίνει αυτό. Όπως και να έχει στο περιτύπωμα υπάρχουν και επιτρεπόμενες αποκλίσεις που αφορούν το 2% των διαστάσεων των πλευρών αν αυτό βοηθάει.

Θα μπορούσες να ασχοληθείς μόνο με το περίγραμμα της δικής σου ιδιοκτησίας με την αιτιολόγηση ότι δεν έχεις εντολή αλλά ούτε εξασφαλισμένη πρόσβαση για να πραγματοποιήσεις μετρήσεις στην όμορη ιδιοκτησία.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

Το περιτύπωμα, αναφορικά με τη δική μου ΟΙ τηρείται. Τώρα στα κοινόχρηστα και στη δίπλα ΟΙ δε γνωρίζω τι συμβαίνει. Ίσως θα πρέπει να πάω να ρίξω μια ματιά.

Φαντάζομαι στους άλλους ορόφους δε μας απασχολεί τι συμβαίνει, ούτε θα πρέπει να μετρήσω και το συνολικό ύψος. 

Σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να ρίξεις μια ματιά πιο δίπλα την ρίχνεις. Με τους άλλους ορόφους και το ύψος εγώ δεν θα ασχολιόμουν.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

11 ώρες πριν, pipakos said:

Αν μπορείς να ρίξεις μια ματιά πιο δίπλα την ρίχνεις. Με τους άλλους ορόφους και το ύψος εγώ δεν θα ασχολιόμουν.

Καλά είναι το περίγραμμα. Παντού. Και το ύψος είναι καλά. Εντός επιτρεπτων αποκλισεων. 

Οπότε μάλλον με μετατόπιση κτηρίου θα πάω. Και υπέρβαση το μπροστά ΗΧ και ένα κομματάκι του πίσω. 

Όσον αφορά το σπασιματακι των 12εκ, και η άποψη του helpdesk του ΤΕΕ ΤΚΜ ήταν να το περάσω Κατηγορία 3 με το 5% και να τελειώσω εκεί. 

Όχι διαμερισματωση. 

Τι λες; 

Link to comment
Share on other sites

Με το Δ από το πίσω όριο είσαι εντάξει ?

edit : να προσέξεις γιατί έχεις και υπέρβαση κάλυψης.

On 29/10/2018 at 8:44 ΜΜ, mapost said:

Καλησπέρα.

Σε οικοδομή του 1976, έχω αυθαίρετο έρκερ, 1,46μ2 με βάθος 38εκ. εκτός ριμοτομικής γραμμής όπως φαίνεται και στο σκίτσο που επισυνάπτω. Tο βάθος του έρκερ είναι μικρότερο του 5% της αντίστοιχης πλευράς της οικοδομής (και της ιδιοκτησίας) και το εμβαδόν του είναι μικρότερο του 5% του εγκεκριμένου. Μπορώ να το βάλω στην κατηγορία 3?

erker.pdf

Κάποια γνώμη γι αυτό ?

Edited by mapost
Link to comment
Share on other sites

mapost μιλάς για το ιειε) της κατηγορίας 3. Κατ' εμέ ναι μπορείς. Το ποια θα είναι η γνώμη ενός ελεγκτή δόμησης μελλοντικά για ένα τόσο λεπτό ζήτημα δεν το ξέρω, ο νόμος πάντως δεν στο απαγορεύει κάπου ξεκάθαρα.

Inzaghi το τελευταίο που ρωτάς είναι το κλασικό δίλημμα του αν οι ανταλλαγές τμ μεταξύ δύο ΟΙ μπορούν να δηλωθούν και με άλλο τρόπο πέραν της διαμερισμάτωσης. Για μένα το σωστό είναι διαμερισμάτωση, αλλά ακόμα και με κατηγορία 3 να το πας πάλι θα χρειαστείς συναινέσεις, απλά θα βγάλεις μικρότερο πρόστιμο γιατί έχεις ήδη κι άλλη αυθαιρεσία κατηγορίας 3. Δες και το θέμα του Δ από το πίσω όριο που σωστά ανέφερε ο mapost.

 

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

mapost 

Ναι μπορείς, το έχω κάνει κι εγώ στο παρελθόν. Σου επιτρέπεται. Βασικά είναι ο μόνος τρόπος να ρυθμίσεις αυθαίρετο έρκερ άνωθεν κοινοχρήστου.

 

Αναφορικά με την περίπτωσή μου, αν πάμε με το γράμμα του Νόμου, δεν έχω διαμερισμάτωση γιατί δεν επηρεάζονται Μηχανολογικά. Πάρε δώσε με όμορες ιδιοκτησίες μπορούν να τακτοποιηθούν είτε ως Κατηγορία 3 με το 5% είτε ως διαμερισματώσεις.

Τώρα επί της ουσίας έχω μετατόπιση 13εκ (25εκ εν τέλει προέκυψε το σπάσιμο, όταν έβγαλα όλη την κάτοψη από την αρχή και έγινε 12εκ). Αν ήταν μέσα στο 2% των αποκλίσεων, δε θα ασχολιόμουν καν. Τώρα που ήδη έχω μια Κατηγορία 3 για μετατόπιση κτηρίου, θα το πετάξω κι αυτό μέσα για να τα πιάσει όλα σκούπα να τελειώνουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ναι θα μπορούσες, αν όντως δεν επηρεάζονται μηχανολογικά, γενικά πάντως είναι πολύ σπάνιο αυτό, συνήθως στα μηχανολογικά όλο και κάτι αλλάζει.

Link to comment
Share on other sites

Τι να αλλάξει σε ένα στράβωμα ενός τοίχου κατά 13εκ?

ΟΚ, στην άκρη του (όχι αυτή που στρίβει, την πίσω) έχει θερμαντικό σώμα.

Όμως η αύξηση του 0,25 τ.μ. που προκαλείται από αυτή τη μετατόπιση δεν είναι ικανή να αλλάξει μέγεθος θερμαντικού σώματος.

Τόποτα άλλο δεν υπάρχει!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.