Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε οριζόντιες ιδιοκτησίες


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 1,7k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να συμπληρώσω : τουλάχιστον τρία ΦΚ, μιας και για κάθε ιδιοκτησία ενδέχεται να χρειάζονται περισσότερα του ενός ΦΚ. Το ζητούμενο είναι να είναι διακριτές οι αυθαιρεσίες κάθε ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις dimitris GM & mapost. Η αλήθεια είναι ότι έτσι θα είναι σαφώς διακριτά για μεταγενέστερες  μεταβιβάσεις.

Καλό υπόλοιπο Κυριακής.

Link to comment
Share on other sites

On 22/6/2018 at 12:16 ΜΜ, themis_z said:

Καλημέρα,

Σε διώροφη οικοδομή του 1969 με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών υπάρχουν δύο ιδιοκτησίες Ισόγειο και Α΄ Όροφος και κοινόχρηστα. Αυθαιρεσίες υπάρχουν και στις ιδιοκτησίες (κλείσιμο βεραντών) και στα κοινόχρηστα (απόληξη κλιμα/σιου-αποθήκη δώματος). Όλη η οικοδομή ανήκει σε έναν ιδιοκτήτη, μπορώ στον Ν.4495/2017 να κάνω μία δήλωση για όλη την οικοδομή;

Ευχαριστώ.  

 

Εγώ ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα έκανα 3 δηλώσεις υπαγωγής. Δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο (π.χ. τα οικονομικά ρυθμίζονται κ.λπ.) να γίνουν λιγότερες δηλώσεις κι αντιθέτως βλέπω αρκετούς λόγους για να γίνουν τρεις ξεχωριστές, μία για κάθε αυτόνομη ΟΙ και μια για αυθαιρεσίες στους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Αν και είναι πιο σωστό να γίνουν 3 δηλώσεις, εμένα η γνώμη μου είναι ότι από τη στιγμή που ανήκει όλο το κτίριο σε έναν ιδιοκτήτη μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία δήλωση και μάλιστα τα αυθαίρετα μεγέθη να συγκριθούν με τα συνολικά επιτρεπόμενα. Σαν ένα κτίριο δηλαδή.

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι, αλλά κατά τη γνώμη μου, ειδικά αυτό είναι και "λάθος" και "μη νόμιμο"!

 

Link to comment
Share on other sites

Το άρθρο 100 μιλάει για συγκυριότητα ακινήτου. Σε περιπτώσεις σαν αυτή η κυριότητα είναι 100% από τον ίδιο άνθρωπο. Η αντιμετώπιση αυτή μπορεί να μην είναι 100% ορθή, αλλά με το γράμμα του Νόμου ευσταθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Σου συστήνω πριν κάνεις  κάτι αντίστοιχο να συμβουλευτείς το δικηγόρο σου…. 

Link to comment
Share on other sites

Το αποφεύγω και εγώ σαν αντιμετώπιση. Ωστόσο ο νόμος δεν το απαγορεύει ρητά..ή έστω δεν μου έχει υποδείξει κάποιος που διαφωνεί που αναφέρεται στο νόμο σαφώς η απαγόρευση αυτή. Οι περισσότεροι δικηγόροι θα σου απαντήσουν αφού ρωτήσουν πρώτα μηχανικό.

Το πνεύμα του Νόμου έτσι κ' αλλιώς δεν έχει μονοσήμαντο δίκαιο.Απόδειξη είναι ότι μετά την περιβόητη τροποποίηση του αρ. 98 τακτοποιείς σε Κ.Χ. χωρίς συναίνεση αλλά για συμβόλαιο τροποποιείς με συναίνεση ή με σωρευτικές προϋποθέσεις. 

Edited by Tekton85
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.