Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 098 - Ν. 4495/17] Αυθαίρετες κατασκευές σε κοινόκτητο ή κοινόχρηστο χώρο


Recommended Posts

On 27/8/2018 at 11:47 ΜΜ, dimitris GM said:

κατ' αρχας, τα εβγαλες  με το τσιγκελι  και μας μπερδεψες..

Και εγω, με τη σειρα μου, σε ρωτω.

Η μισθωση μπορει να γινει και σε μη τακτοποιημενο. Απλα το 82/2  γραφει οτι δεν επιτρεπεται η μισθωση, αλλα δεν θετει καμμια "απαγορευση" ή ακυροτητα.

Ετερον εκατερον ειναι το θεμα της ευθυνης  προς αποζημιωση απο μερους του ιδιοκτητη, εάν δεν το τακτοποιησει και δεν  μπορεσεις να παρεις καποια αδεια,

Εν τελει, εσυ  εχεις μια τακτοποιηση που την κανει και την υπογραφει αλλος.

 Τι εμποδιζει να γινει το μισθωτηριο  σε ενα   καταστημα, που ειναι και τακτοποιημενο?

[πρακτικα ερωτηματα: Υπαρχει τιτλος για  αυτο το καταστημα? Το δηλωσαν στο κτηματολογιο? Δουλευε σαν καταστημα τα τελευταια χρονια? Σου ζηταει  "αερα"?] 

 

 

Δημήτρη ο χωρος δουλευε παλιοτερα ως καταστημα και αφου καποιος την πηρε πρεφα εστειλε τον ιδιοκτητη στα δικαστηρια. Απο κει και περα αυτος ισχυριζεται πως κερδισε δικαστικα την αλλαγη τιτλου απο στοα σε κοινοχρηστο χωρο 'γενικώς', χωρις ομως να εμφανιζει χαρτια... Ο πελατης θελει να ανοιξει καταστημα ΚΥΕ με πλανο δεκαετιας. Οποτε ο παρων νομος μπορει να μην οριζει μεν καποια ποινη σε περιπτωση μισθωσης χωρις τακτοποιηση, στα επομενα 10 χρονια ομως με ενα νεο νομο μπορει να εχουμε προβληματα. Εννοειται οτι την ευθυνη την εχει αυτος που υπογραφει, ομως αν παει κατι στραβα θα πρεπει να κλεισει και το καταστημα, πραγμα που δεν συμφερει τον πελατη καθως θελει να ριξει χρημα για να το στησει..

Link to comment
Share on other sites

να κάνω άλλη μια ερώτηση:

να υπογράψουν υδ με γνήσιο ή να υπογράψουν σε καταστατικό συνέλευσης ότι όλοι συμφωνούν να τακτοποιήσει ο καθένας μόνος του?

Edited by LESS
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα συνάδελφοι, αν και τμηματικά ανήκει το ερώτημα μου στην κατηγορία αυτή, είναι η εξης: προκειμένου να εκδώσω μια ΕΕΜΚ για ικριώματα και θερμομόνωση σε μια όψη, διαπίστωσα ότι η όψη στην οποία θα τοποθετούνταν η μόνωση, σύμφωνα με τα σχέδια, θα έπρεπε να ήταν τυφλή, διότι μεταγενέστερα έγινε η υπόλοιπη διάνοιξη του πεζοδρόμου, στον οποίο έχει πρόσωπο. Η όψη αυτή σήμερα έχει ανοίγματα, τα οποία προφανώς είναι αυθαίρετα. Για την έκδοση της ΕΕΜΚ μου ζητάει η ΥΔΟΜ υπαγωγή στο νόμο για τροποποίηση όψης και δικαίως. Όμως, η δήλωση αυτή, εφόσον δεν αντιστοιχεί σε τμ. και δεν αφορά κανέναν συν ιδιοκτήτη ουσιαστικά, σε τι θα αντιστοιχεί  η παραγόμενη βεβ. μηχανικού? και επίσης, μήπως η δήλωση θα πρέπι να ελέγχει όλην την οικοδομή? και αν τμηματικά, ποιό τμήμα αυτής?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω  πρέπει να μας πείς αν υπάρχουν ΣΟΙ στην οικοδομή και εάν η όψη η οποία ήταν τυφλή και απέκτησε ανοίγματα , αυτά είναι ίδια σε όλους του ορόφους η όχι.

Προφανώς αν η κάθε ΟΙ έκανε ότι ήθελε στην όψη της , θα χρειαστούν αμοιβαίες συναινέσεις

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

δεν υπάρχει θέμα συναίνεσης. η οικοδομή είναι οικογενειακή. Ναι είναι Ο.Ι., αν αυτό εννοείς και ναι τα ανοίγματα είναι όμοια σε κάθε όροφο

 

Link to comment
Share on other sites

με αυτά τα δεδομένα δεν απαιτείται συναίνεση Ο.Ι

αλλά αν έχεις και άλλες αυθαιρεσίες πως εκδίδεις Ε.Ε.Μ.Κ? 

δηλ πως οι ιδιοκτήτες στην αίτηση Ε.Ε.Μ.Κ  δηλώνουν ότι δεν υφίστανται αυθαιρεσίες?

Link to comment
Share on other sites

το ερώτημα είναι, εαν ρυθμίζοντας σε κοινόχρηστο ως κτίριο ολόκληρο- αφού η όψη ανήκει σε όλο το κτίριο-, μήπως πρέπει να ελεγχθεί και το  κτίριο στο σύνολο του, για αυθαιρεσίες? και με απλά λόγια- υπάρχουν αυθαίρετα σε κάθε όροφο, ο καθένας το δικό του αυθαιρετάκι-, μήπως πρέπει να τακτοποιηθούν και όλα αυτά, αφού η ρύθμιση αφορά τοκτίριο?

Link to comment
Share on other sites

Γενικά ότι πρέπει να τακτοποιηθούν οι αυθαιρεσίες αυτό είναι σίγουρο.

Τώρα ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για συγκεκριμένη ΟΙ  επειδή π.χ. έχει ενταχθεί στο εξοικονοπμώ ΙΙ και χρειάζεσαι ΕΕΜΚ , τότε τακτοποιείς αυτή τη συγκεκριμένη ΟΙ (για την όψη δεναπαιτείται συναίνεση αφού είναι ίδια σε όλες τις ΟΙ, (98 5.β).

Μετά προχωράς σε ΕΕΜΚ, όπου είναι πιθανόν να σου ζητηθεί συναίνεση εαν η θερμοπρόσοψη, η η πιθανή τοποθέτηση αντλία θερμότητας μεταβάλει την όψη.

Edited by karanus
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

η θερμοπρόσοψη αφορά σε όλο το μήκος και πλάτος της όψης της οικοδομής- δεν είναι σε εξοικονομώ. η ρύθμιση θα γίνει για ολόκληρη την όψη, αρά θα αφορά και όλο το κτίριο. και η απορία μου είναι: θα πρέπει να ελέγξω όλο το κτίριο- όλα τα δ/ματα δηλαδή και τα μαγαζιά στο ισόγειο? είναι αυτό λογικό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.