Jump to content

LESS

Core Members
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LESS

 1. ευχαριστώ θεωρώ ότι μπορώ να βάλω κατηγ.3 για τη μετακίνηση + αναλυτικό για το ξεμπάζωμα (που ομαδοποιούνται) Δεν βλέπω ποια άλλη επιλογή υπάρχει για αυτό..
 2. Σε περίπτωση μετακίνησης κτιριου σε άλλη νόμιμη θέση, όπου υπάρχει όμως και ξεμπάζωμα μπορεί να μπει κατ.3 ή θεωρώ ότι έχει μεταβληθεί η στάθμη του εδάφους? Η θεμελίωση είναι στη σωστή θέση, δεν έχει γίνει ανύψωσή της.
 3. Τακτοποιώ δυο οριζόντιες ιδιοκτησιεςτου ιδίου ιδιοκτήτη στην ίδια δήλωση ( διαμέρισμα και υπόγεια αποθήκη που επεκτάθηκε προς τον διάδρομο). Για τον υπολογισμό των συντελεστών και κατηγορίας για την υπόγεια αποθήκη μπορώ να βάλω το σύνολο των χιλιοστών των 2 οριζόντιων ιδιοκτησιών αφού τα εντάσσω με την ίδια δήλωση ? Προφανώς το ποσοστό της αποθήκης με 1 χιλιοστό εκτινάσσεται στο 200% και κατηγορία 5 για μόνο 2 τμ υπέρβασης.
 4. κατοικία του 1976 σε στάσιμο οικισμό έχει και μια ισογεια αποθήκη του 2000, ως βοηθητικό χώρο της κατοικίας . Εχω και πάλι αποκλειστική χρήση κατοικίας, σωστά?
 5. Βρήκα αυτό, αρθ.7 για πρόσωπα που θεωρείται ότι επιβαρύνουν φορολογικά https://www.taxheaven.gr/law/2238/1994 και αυτό άρθ.11 για τα εξαρτώμενα μέλη https://www.taxheaven.gr/law/4172/2013 Ποιο λαμβάνουμε υποψιν στον 4495?
 6. ναι, για το αρθρο 103,1 ρωτάω γιατί δεν έχω καταλάβει τι εννοεί 'επιβαρύνονται φορολογικα'. Έχει σχέση με την ηλικία ή το εισόδημα?
 7. Μητέρα διαζευγμένη έχει γιο 24 ετών αμεα κατά 80%, ο οποίος δηλώνεται φιλοξενούμενος στην κύρια κατοικία τους. Επίσης, ο γιος έχει δικό του εισόδημα και άρα κάνει φορολογική δήλωση. Μπορει να πάρει την έκπτωση η μητέρα ?
 8. ο εξώστης στο φωταγωγό που τον κάνει αποκλειστική χρήση το διαμέρισμα τοποθετώντας το λεβητάκι, δεν μας ενδιαφέρει για τακτοποίηση? Για τα υπόλοιπα που ρωτάς θα επανέλθω εντός της ημέρας, αλλά γιατί να έχει πρόβλημα ο συμβ/φος? Όταν γίνεται καταπάτηση κοινοχρήστου δεν είναι το πρόβλημα? edit Το σχέδιο της σύστασης είναι αυτό της άδειας.
 9. φωτγος.pdf Διαμέρισμα έχει μειώσει το εμβαδόν του σε σχέση με αυτό της άδειας, παραχωρώντας το στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο ώστε να κατασκευαστεί πόρτα σε μικρό εξώστη στο τμήμα του φωταγωγού και να μπει εκεί ο λέβητας φα. Δείτε το συνημμένο γιατί ακούγεται ακαταλαβίστικο Αυτό έχει συμβεί σε όλους τους ορόφους της οικοδομής. Υπάρχει παράβαση και ποια είναι αυτή? Γνώμη μου είναι ότι είναι κοινόχρηστος ο εξώστης -παρόλο που χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη του κάθε διαμερίσματος- και άρα δε θα ασχοληθούμε με τα κοινόχρηστα. Η μείωση του εμβαδού του διαμερίσματος, επίσης δεν μας απασχολεί κατά την εγκύκλιο του 4178 : ό,τι δεν κατασκευάζεται δεν είναι παράβαση. τι λέτε?
 10. γνωρίζω τα παραπάνω όπως και το δικαίωμα των ιδιοκτητών να επιλέξουν πώς θα γίνει η δήλωσή τους και το γεγονός ότι οι συνιδιοκτήτες έχουν διαφορετικά ποσοστά. δεν αποκλείει τη δυνατότητα αυτή : Σε κάθε οικόπεδο ή γήπεδο η διαδικασία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών ή αυθαίρετης αλλαγής χρήσης στις διατάξεις του παρόντος μπορεί, κατ’ επιλογή των ιδιοκτητών, να γίνεται είτε με μία αίτηση υπαγωγής για το σύνολο των αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων είτε με περισσότερες αιτήσεις για κάθε μεμονωμένο αυτοτελή χώρο οριζόντιας ή κάθετης ιδιοκτησίας, που αποτελεί αντικείμενο μεταβίβασης
 11. στην περίπτωση 2 ΟΙ που οι ιδιοκτήτες των θέλουν να κάνουν μια δήλωση και για τις 2, πώς μπαίνουν τα ποσοστά τους στην αίτηση? Συγκεκριμένα : διαμέρισμα 1 : ιδιοκτήτες μητέρα και δύο κόρες με ποσοστά 50-25-25 αντίστοιχα διαμέρισμα 2: ιδιοκτήτες με ψιλή κυριότητα οι 2 κόρες με ποσοστά 50-50 και επικαρπία η θεία, που δε θα συμμετέχει στην τακτοποίηση. Θα βάλω στους αιτούντες μητέρα και 2 κόρες με αναγωγή των συνολικών ποσοστών τους επί του συνόλου, δλδ 25% για τη μητέρα και 37,50% για τις κόρες? υγ και για να σας προλάβω το γνωρίζω ότι είναι προτιμότερο να γίνει μια δήλωση για κάθε ΟΙ, αλλά σε αυτή την περίπτωση το ένα διαμέρισμα έχει μόνο μία μικρή παράβαση αναλυτικού που μπορεί να συμψηφιστεί σε ένα συνολικό αναλυτικό .
 12. Στο τοπογραφικο το εμβαδον ειναι 1800 μ2 ενω το πραγματικο 200 μ2 ! Επίσης, να σημειώσω ότι δεν έχει γίνει κατάτμηση
 13. γεια σας έχω περιπτωση κατοικίας με οα του 1978 που το τοπογραφικό της άδειας δείχνει μεγαλύτερο οικόπεδο από το σημερινό παρόλο που το συμβόλαιο περιέγραφε το σημερινό, μικρότερο οικόπεδο. Επιλέγω ΟΧΙ στην οα επειδή το οικόπεδο δεν ταυτίζεται με το πραγματικό/σημερινό? Αν ναι τότε υπάρχει και παράβαση μετακίνησης κτιρίου?
 14. σε οικόπεδο με κτίσμα προ του 55 (κατάστημα) και εξωτερικό λουτρό, επίσης προ του 55 (η ημερομηνία αναφέρεται σε αποδοχή κληρονομιάς), υπάρχει και ένα τμήμα περίφραξης από τσιμεντόλιθα περίπου 1 μ ύψος. Για να εκδώσω ΕΔΕΜΚ για περίφραξη με συρματόπλεγμα μπορώ να θεωρήσω ότι και αυτό (το τμήμα με τσιμεντόλιθα) είναι προ του 55, όπως ισχυρίζεται ο ιδιοκτήτης ή δεν επηρεάζει κάπου?
 15. Για παραβίαση ύψους εντός του επιτρεπόμενου της περιοχής + παράβαση κατηγορίας 3 (ιειε ....αλλαγή ως 5% του περιγράμματος) που ομαδοποιούνται κατά την εγκ. 2 τι ακριβώς προύπολογισμό πρέπει να κάνω?
 16. δήλωση του 4178 θα μεταφερθει σε μένα για να διορθώσω/προσθέσω κάποιες παραβάσεις. Όταν έγινε η δήλωση το 2015 ο ιδιοκτήτης ήταν άγαμος, ενώ τώρα έχει και παιδί. Τον υπολογιαμό για ΚΚΜ θα τον κάνω με αυτά που ίσχυαν ή τα τώρα?
 17. ναι , με το άρθρο 98 μετά την τακτοποίηση αυθαιρεσιών. Εκτός απο την πέργκολα υπάρχει επίσης, και διαμόρφωση του χώρου με μονοπάτι από σκυρόδεμα, παρτέρια κλπ που και αυτά θα τέμνονται από την κάθετη. Χρειάζεται και αυτά να αποξηλωθούν ? Δεν είναι υπερβολή?
 18. Δύο ιδιοκτήτες έχουν 2 διαφορετικά οικόπεδα, ο καθένας με το συμβόλαιο του. Όμως έβγαλαν μια οικοδομικη άδεια και για τα 2 οικόπεδα, για μια 2όροφη οικοδομή με 2 κλιμακοστάσια κλπ και στο κοινό όριο των οικοπέδων τους έχουν μεσοτοιχία. Δεν υπάρχει δλδ αντισεισμικός αρμός, το κτίριο είναι ενιαίο. Επηρεάζει κάπου αυτό στην τακτοποίηση που θέλει να κάνει ο ένας από αυτούς?
 19. σε οικόπεδο εκτός σχεδίου που θα γίνει κάθετη τα 2 κτίρια συνδέονται μεταξύ τους με πέργκολα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτό? Ρωτάω επειδή το όριο της καθέτου θα τέμνει την πέργκολα..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.