Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 100 - Ν. 4495/17] Υπερβάσεις Ύψους (γενικά)


Recommended Posts

@JOANN^Για το πρώτο· παρ' όλο που η διατύπωση της διάταξης δεν υποδηλώνει περιορισμό στο ύψος, η εφαρμογή της εναπόκειται στην κρίση του μηχανικού.
Για το δεύτερο· στο παράρτημα Α καθορίζεται ότι:
Σε περιπτώσεις υπέρβασης ύψους κτιρίου το οποίο εκ κατασκευής έχει κατανεμηθεί σε ορόφους, οι ιδιοκτήτες κάθε ορόφου είναι υπόχρεοι και αναφέρουν το τμήμα που τους αναλογεί.
Άρα θα υπολογίσεις σε κάθε όροφο τη δική του υπέρβαση.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ με τον συνάδελφο Pavlos33.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας στο εξής:

Σε τακτοποίηση ισόγειας υπερυψωμένης κατοικίας (με μπάζωμα που είναι διαμορφωμένο λόγω μικρής κλίσης εδάφους και κυμαίνεται  από 0,45μ έως 0,58μ) με Ο.Α. προ '75 παρατηρώ πως το σχέδιο τομής της αδείας απεικονίζει μπάζωμα 0,40μ. σταθερό.

Η ερώτηση είναι τι κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Τακτοποιώ ΥΥ? Και αν ναι, από ποιό σημείο?

 

Edited by the_topo
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Σε διώροφη οικοδομή βάσει της οικοδομικής αδείας δεν προβλεπόταν κατασκευή στο κοινόχρηστο δώμα (άδεια του 1973). Από την κατασκευή της οικοδομής έχτισαν μια αποθήκη και ένα λεβητοστάσιο. Εκτός της υπέρβασης δόμησης θεωρείται και υπέρβαση ύψους; 

 

Σας ευχαριστώ πολύ!!! 

 

Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Σε ισόγεια κατοικία (του '68)όπου το ύψος στην άδεια αναφέρεται 3,7μ ενώ στη πραγματικότητα (μέτρηση από την οριστική στάθμη εδάφους) φτάνει τα 4,19μ πως τακτοποιείται? Σίγουρα όχι ως κατηγορία 3 αφού η υπέρβαση δεν είναι εντός του 5%. Μήπως επιλέγω ΥΥ στο ΦΚ και ως υπέρβαση προσθέτω τη διαφορά, δηλαδή τα 0,49μ? 

Ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Αν το υφιστάμενο ύψος δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο  υπάγεις την υπέρβαση ύψους με μια λοιπή παράβαση (δεν κάνεις αναλυτικό) του άρθρου 100. 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Σε ένα διαμέρισμα όπου το καθαρό ύψος είναι περίπου 2,7μ και στην τομή το δείχνει 3,05. Ανήκει σε κάποια κατηγορία αυθαιρέτων η "προχωράει" κανονικά?

Link to comment
Share on other sites

30 εκατοστά είναι μια μεγάλη διαφορά. Στις τομές μπαίνει το μικτό ύψος και σε πολλές από αυτές σχεδιάζοντας η στάθμη μπετόν και η τελική στάθμη. Στη δική σου περίπτωση έχεις μετρήσει με το πάχος της πλάκας οροφής;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.