Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο νέος νόμος αυθαιρέτων: Νόμος 4495/2017


gio

Recommended Posts

για την αποδοχη δεν απαιτειται να εχει γινει πρωτα η τακτοποιηση.

Και αφου εισαι προ 55

μετρας γηπεδο και κτισμα, ατυπα,

το δηλωνουν στην δηλωση φορου κληρονομιας με παλαιοτητα προ 55,   κανουν αποδοχη

και

μετα ή οταν οταν θελησουν να πουλησουν δινεις βεβαιωση "σαν προ 55"

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 147
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

25 λεπτά πριν, ΜιχάληςΣπ said:

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Είμαι νέος μηχανικός και μου ανατέθηκε η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος για αποδοχή κληρονομιάς σε γεωτεμάχιο. Εντός του γεωτεμαχίου υπάρχει πολύ παλιά κατοικία(προ του 55, από τρόπο κατασκευής και υφιστάμενα συμβόλαια). Για την αποδοχή της κληρονομιάς δεν πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση 4495 για προ του 55? Και αν ναι εφόσον δεν έχει γίνει αποδοχή πώς μπορεί να μου γίνει ανάθεση αφού δεν υπάρχει ιδιοκτήτης?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

καλησπέρα συνάδελφε,

Καταρχήν για την αποδοχή κληρονομιάς δεν απαιτείται Βεβαίωση νομιμότητας - οπότε και δεν οφείλεις εσύ να ελέγξεις αν είναι προ 55 ή να το αναφέρεις κάπου κλπ.

Εκτός εάν θέλει ο ιδιοκτήτης γενικά να ελέγξεις το ακίνητό του για τυχόν αυθαιρεσίες κλπ - ΑΛΛΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ-Δεν έχει να κάνει με το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς.

Ποιος σου ζήτησε βεβαίωση? ο συμβολαιογράφος? Μήπως δε σου ζήτησε "βεβαίωση νομιμότητας", αλλά "βεβαίωση ότι προϋφίσταται του 55" για φορολογικούς λόγους?, να ξέρεις ότι στη 2η περίπτωση η εφορία δέχεται μόνο τη βεβαίωση παλαιότητας της πολεοδομίας και όχι κάποια δική σου.

Τα κτίρια δεν μένουν "ορφανά", κατόπιν του θανάτου του προηγούμενου ιδιοκτήτη, απευθείας πηγαίνει στον κληρονόμο (αφου δεν αποποιηθεί). Οπότε δεν χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί η αποδοχή για να θεωρείται ιδιοκτήτης, απ'αυτόν παίρνεις εντολή εσύ για να κάνεις οτιδήποτε.

Εσένα εάν σου ζήτησαν μόνο τοπογραφικό - κάνε μόνο αυτό- 

 

Edited by AsiM
Link to comment
Share on other sites

Μου ζήτησαν μόνο τοπογραφικό για τη μεταβίβαση. Απλά από τη μικρή μου εμπειρία έως τώρα(δεν είχα κάνει κάτι για αποδοχή ποτέ), σε άλλες καταστάσεις σύνταξης συμβολαίων ήθελε βεβαίωση 4495.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 

να τα ξαναδουμε....

α] για την αποδοχη δεν χρειαζεται βεβαιωση

β] ο μηχανικος μετραει και δινει -άτυπα -τα νουμερα-νομιμα και αυθαιρετα- για να δηλωθουν

Μετα την αποδοχη -νομιμων και αυθαιρετων- εχεις  ιδιοκτητη-εντολεα για τακτοποιηση.

γ] Αν ειναι προ 55...αυτο το βεβαιωνεις, αφου αυτο "ειδες" κατα την ατυπη καταμετρηση.

 

προφανως,  χωρις "βεβαιωση" δεν γινεται μεταβιβαση.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση. Η ερώτηση έγινε με αφορμή διάφορες περιπτώσεις ενδιαφερόμενων που δεν έχουν τίτλους και τους έχω διώξει επειδή δεν είναι ιδιοκτήτες και φοβάμαι να αναλάβω τέτοια ευθύνη(γνωρίζω ότι υπάρχει και συγκεκριμένο θέμα στο φόρουμ). Ήθελα απλά να δω αν και η διαδικασία με τις κληρονομιές είναι ίδια. Οπότε θα κάνω την αποτύπωσή μου και θα συνεννοηθώ με τον συμβολαιογράφο για τα τετραγωνικά και μετά από την αποδοχή οτιδήποτε άλλο. Οι συμβουλές σας ήταν πολύ χρήσιμες.

Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο

 

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Το μήνυμά σου έχει τροποποιηθεί. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Σωστά!!  +1

Μπορεί να μην το παίρνει εδώ θα το βάλω αλλού....

Άλλωστε το 90% των απαντήσεων σου για +1 είναι, οπότε....

 

 

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Εννοώ ότι τους είπα να βρουν τίτλους αλλιώς δεν είναι ιδιοκτήτες και δεν μπορούν να ενταχθούν στον 4495. Αναφέρομαι σε άλλες περιπτώσεις και όχι σε αποδοχές κληρονομιάς που είναι σε εξελιξη

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,

έχω ένα ακίνητο εκτός σχεδίου που θέλω να δηλώσω στο Ν4495/17. Πρόκειται για γήπεδο με κατοικία μέσα σε αυτό, όπου υπάρχουν 3 συνιδιοκτήτες εξ αδιαιρέτου. Ο πελάτης μου που έχει το 1/3 ανέλαβε και έβγαλε άδεια για το σπίτι το 1995, ενώ πλήρωσε και πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης το 2005, όλα στο όνομά του. Τώρα λοιπόν θέλει να το βάλουμε στα αυθαίρετα. 

1ον) Θα βάλω μόνο τον πελάτη μου σαν «αιτών» και τους άλλους συνιδιοκτήτες απλά θα τους αναφέρω, χωρίς να έχω πάρει εξουσιοδοτήσεις ή συναινέσεις, σωστά?

2ον) ο ένας εκ των συνιδιοκτητών έχει πεθάνει και δεν έχει γίνει ακόμα αποδοχή κληρονομιάς, οπότε σκέφτομαι να βάλω τους νόμιμους κληρονόμους, δηλ. γυναίκα και παιδί. Και να βάλω και το Ε9 του αποβιώσαντα.

Πώς το βλέπετε?

Υ.Γ.: Έχω διαβάσει την επικρατούσα άποψη για όταν δεν υπάρχει αποδοχή κληρονομιάς καλό είναι να μη γίνεται δήλωση, ωστόσο εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα διότι έχει πληρωθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης και αιτών είναι μόνο ο πελάτης μου...να σημειωθεί ότι οι συνιδιοκτήτες δεν έχουν κανένα θέμα με τη δήλωση αρκεί να μην πληρώσουν τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.