Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

 

3 ώρες πριν, HAROUL said:

Το παράρτημα αν θυμάμαι καλά αναφέρει ότι βάζουμε χωρίς άδεια, και δηλώνουμε ότι έχει γίνει επιπλέον της αδείας, σωστά;

Έτσι το ερμηνεύω κι εγώ.

Δεν μπορώ να σου πω κάτι περισσότερο πάντως, από αυτά που περιγράφεις καταλαβαίνω ότι  πρόκειται για Κατ.5 που πρέπει να περιμένει...Έχεις μικρότερο γήπεδο από κατάτμηση. Δεν μπορείς να βάλεις "Ναι"...

Edited by Pavlos33
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

@HAROUL Όπως τα λέει η συνάδελφος παραπάνω είναι. Καραμπινάτη περίπτωση που βάζεις 'ΟΧΙ" στην ύπαρξη Ο.Α. Το παράρτημα Α αναφέρει:

image.png.b1d939f14c0312d97136921a465fd8c7.png

Έχεις μια Ο.Α που εκδίδεται για ένα χ οικόπεδο και στη συνέχεια κάνεις κατάτμηση σε ψ και ζ. Το κτίριο έστω ότι πάει στο ψ. Έστω επίσης ότι έχεις επιπλέον (λόγω αυθαίρετων κατασκευών) ΥΔ, ΥΚ, έστω Α. Καθ υπέρβαση της δόμησης κάλυψης και θέσης των προβλεπόμενων να κατασκευαστούν  είναι  όλα τα κτίσματα ( πρώην νόμιμα +αυθαίρετα) αφού η κατάτμηση δημιούργησε 2 νέα οικόπεδα ενώ η Ο.Α αφορά μόνο το αρχικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις συμφέρει μόνο η νομιμοποίηση, αλλιώς ο ιδιοκτήτης  βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη, εκτός και αν εχουμε κατηγορία 1 ή 2 που πέφτει στα μαλακά.

Θα τονίσω και πάλι (προς τους φίλους ιδιώτες), ότι η "κοπτοραπτική" γης  χωρίς συμβουλή μηχανικού κοστίζει ακριβά και αν δεν σας νοιάζει για εσάς, νοιαστείτε τουλάχιστον για τα παιδιά σας μην αφήνοντάς τους  εκκρεμότητες.

 

 

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά!

Εχω αντίστοιχη περίπτωση με μια συνάδελφο παραπάνω, στην οποία η άδεια έχει εκδοθεί σαν εντός οικισμού ενώ στην πραγματικότητα το οικοπεδο είναι ΕΚΤΟΣ οικισμού.

Πώς το αντιμετωπίζω? 

Θα ληφθεί καθόλου υπόψιν η άδεια? 

Link to comment
Share on other sites

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά Ελένη. Αν εννοείς ότι η άδεια εκδόθηκε με ψευδή στοιχεία σε ένα μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο γήπεδο, φυσικά δεν θα ληφθεί υπόψη η άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Παύλο,

είναι ένα γήπεδο κοντά στα όρια του οικισμού, όμως κατόπιν τοπογραφικής αποτύπωσης που έκανα, προκύπτει εκτός των ορίων του. Ο υπογράφων μηχανικός ψευδώς το έδειξε εντός οικισμού (σαν να "τραβηξε" το όριο) και εκτιμώ ότι το 1988 που εκδόθηκε η άδεια δεν ελέγθηκε διεξοδικά από τον υπάλληλο της πολεοδομίας.

Από την άλλη, σκέφτομαι ότι εφόσον υπάρχει οικ.άδεια δεν υποχρεούμαστε για την σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος και πολύ πιθανό κάποιος που δεν έχει πολυασχοληθεί με τα όρια του συγκεκριμένου οικισμού να μην το αντιλαμβανόταν καν.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αν υπάρχει η "γκρίζα ζώνη" λόγω της μη απαίτησης νέου τοπογραφικού στα δικαιολογητικά πληρότητας δήλωσης υπαγωγής, αυτή είναι η ορθή ενδεδειγμένη και επαγγελματική αντιμετώπιση. Η εποχή του κουκουλώματος ζητημάτων ακινήτων κάτω από το χαλί, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Οπότε η άποψή μου είναι να το αντιμετωπίσεις ως αυθαίρετο.

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Θα ήθελα τη συμβουλή σας στο εξής:

Τακτοποιώ διώροφη οικοδομή με κατοικία στο 1ο, ημιτελές ισόγειο ενώ στο ίδιο γήπεδο (εκτός σχεδίου)  υπάρχει και άλλη ισόγεια κατοικία. Λόγω του ότι το γήπεδο έχει υποστεί κατάτμηση και η διώροφη οικοδομή δεν ανταποκρίνεται πλέον από το γήπεδο για το οποίο έιχε βγει η άδεια, ύστερα από συνενόηση με το ΤΕΕ, συμφωνήθηκε πως η καλύτερη λύση είναι να τακτοποιηθεί η διώροφη οικοδομή εξολοκληρου σαν χωρίς άδεια. 

Λόγω παλαιότητας πρόκειται για Κατ. Αυθαιρεσίας2, επομένως 130τ.μ. ανά όροφο (εκτός εξωστών) προκύπτει σύνολο ΥΔ 260τ.μ. και 130τ.μ. ΥΚ. Στα ποσοστά όμως της ΥΔ & ΥΚ τι γίνεται? Πως υπολογίζονται όταν δεν υπάρχει σύσταση?

Θεωρώ ότι προκύπτει με βάσει του ισχύοντες νόμους περί εκτός σχεδίου δόμηση. Το γήπεδο είναι 4400τ.μ. και συνολικά έχει δομημένα 390τ.μ. και κάλυψη 260τ.μ.

Μπορεί κάποιος να με κατευθύνει για το πως θα υπολογίσω το ποσοστό ΥΔ και ΥΚ?

Ευχαριστώ!

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Το παράρτημα Α αναφέρει ότι όταν έχει γίνει κατάτμηση, βάζεις "χωρίς Ο.Α". Οπότε δεν ήταν η καλύτερη λύση αλλά η νόμιμη λύση. Όταν επιλέξεις στην πλατφόρμα του ΤΕΕ "χωρίς Ο.Α", έχει επιλογή για τα τ.μ υπέρβασης δόμησς. Πχ στην περίπτωσή σου θα βάλεις από 200-500 τμ. Η ΥΚ είναι απενεργοποιημένη όταν επιλέγεις "χωρίς Ο.Α". Οι εξώστες ως μια λοιπή παράβαση

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συμπληρώνω ότι δεν τίθεται θέμα ποσοστού υπέρβασης δόμησης (παρομοίως με την κάλυψη) όταν δεν υπάρχει άδεια.

Edited by Βρασίδας
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.