Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

...βασιλη, συμφωνω απολυτως

[με την επιφυλαξη οτι "ποιος" θα κρινει οτι ισχυουν ολα τα   παρακατω...]

1 ώρα πριν, ΚΑΝΑ said:

Στην περίπτωσή σου αυτό πιστεύω. Πληροίς όλα τα δεδομένα και ειδικότερα αυτά

- μικρές διαφοροποιήσεις
των εξωτερικών διαστάσεων των όψεων

- χωρίς να γίνε-
ται αντιληπτή η τροποποίηση της αναλογίας τους

- ή να
επηρεάζεται η αντιληπτική εικόνα της ογκοπλασίας του
κτιρίου

- δεν επηρεάζουν την κε-
ντρική ιδέα,

τις συνθετικές αρχές

- και δεν θίγουν την αρ-
χιτεκτονική άποψη της μελέτης

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
  • 4 weeks later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα

Οικοδομική άδεια που έχει εκδοθεί από Δήμο το 2010 και έληξε το 2014 για Δημόσιο Κτίριο (εκπαίδευση) ισχύει ώς το 2023?  Ν. 4610/2019

Άρθρο 71
Διατάξεις πολεοδομικού χαρακτήρα

Παρατείνεται η ισχύς των οικοδομικών αδειών που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με το από 8.7.1993 προεδρικό διάταγμα (Δ΄ 795) και αφορούν σε κτίρια ή εγκαταστάσεις του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. που ανήκουν στο Δημόσιο και εποπτεύονται από το Κράτος ή των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού ή σε κτίρια που οι μελέτες τους είναι προϊόν Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, έως τις 31.12.2023, ακόμα και αν έχουν λήξει.

Edited by chris
Δημοσιεύτηκε

Μήπως θα χρειαστεί ωστόσο αναθεώρηση ; Έχει μη εξαρτημένο τοπογραφικό και λοιπά χαρακτηριστικά εποχής 2010 ... 

Πως κινούμαστε σε αυτή την περίπτωση ; 

Δημοσιεύτηκε

σε όλες αυτού του τύπου παρατάσεις δεν χρειάζεται καμιά ενέργεια

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Επανέρχομαι στο θέμα και έχω να ρωτήσω τα εξής;

Σε Ο.Α. του 2010 Δημόσιου Κτιρίου (σχολείο) που είναι σε ισχύ έως το 2023

1) Έως το 2023 πρέπει να έχει γίνει και η ανέγερση;

2) Όταν έρθει ελεγκτής δόμησης, πως θα ελέγξει τη θέση του κτιρίου με ΔΔ του 2010 μη εξαρτημένο

3) Σε περίπτωση που αλλάξει ο επιβλέπων μηχανικός δημοσίου τι ενέργειες χρειάζονται;

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σας

Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αναθεώρηση  μια έντυπης άδειας(2006)για ενα ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης . Μαζί με την αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε : α)προσθήκη ενός ανοίγματος και β) να "σηκωθεί" όλη η κατασκευή(η μελέτη δίνει βάθος εκσκαφής 1,30μ και αυτός θέλει να το κάνει 0.30μ)
Για το Α πρέπει να ανεβάσω στο σύστημα νέες κατόψεις/όψεις στο ίδιο αρχείο με τα παλιά που θα ανεβάσω; ή έχει κάποια άλλη διαδικασία ;

Για το Β θα χρειαστεί νέα στατική μελέτη, σωστά ; 

2) Σε όποιες μελέτες ανεβάσω θα πρέπει να προσθέσω τα στοιχεία μου/σφραγίδα; 

3)Το e-adeies ζητάει να ανεβάσω μελέτες εγκαταστάσεων. Η άδειας δεν έχει μηχανολογικά . Τι γίνετε σε αυτή την περίπτωση?

Ευχαριστώ !

• 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2009 και τα μπετά ξεκίνησαν το 2016-2018 και μέχρι σήμερα έγιναν 6 αναθεωρήσεις για διάφορους λόγους. 
σήμερα θελουμε να αλλάξουμε ιδιοκτήτη επιβλέπων μηχανικό και Να αλλάξουμε τις όψεις. (Βέβαια θα ξανά περάσουμε συμβούλιο αρχιτεκτονικης) 
1) μέχρι ποτέ ισχύει η άδεια το 2020 ή 2021;

2)η κατασκευή έχει κάποιες διάφορες σε κάποιους ΗΧ. Πρέπει να κάνει αναθεώρηση ο παλιο μηχανικος Με το νέο ιδιοκτήτη πριν αναλάβω εγώ;

Ευχαριτω πολύ!!

Δημοσιεύτηκε
56 λεπτά πριν, DE GI said:

Καλησπέρα, οικοδομική άδεια που εκδόθηκε το 2009 και τα μπετά ξεκίνησαν το 2016-2018 και μέχρι σήμερα έγιναν 6 αναθεωρήσεις για διάφορους λόγους. 
σήμερα θελουμε να αλλάξουμε ιδιοκτήτη επιβλέπων μηχανικό και Να αλλάξουμε τις όψεις. (Βέβαια θα ξανά περάσουμε συμβούλιο αρχιτεκτονικης) 
1) μέχρι ποτέ ισχύει η άδεια το 2020 ή 2021;

2)η κατασκευή έχει κάποιες διάφορες σε κάποιους ΗΧ. Πρέπει να κάνει αναθεώρηση ο παλιο μηχανικος Με το νέο ιδιοκτήτη πριν αναλάβω εγώ;

Ευχαριτω πολύ!!

Καλημέρα!Θα δεις την τελευταία αναθεώρηση ισχύος της.Εάν εκδόθηκε αναθεώρηση της ισχύος της μεταξύ 1/3/12 και 31/12/17 θα λήγει 31/12/21.Η νέα αναθεώρηση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την αλλαγή επιβλέποντος και τις εργασίες που άλλαξαν (ΗΧ).Άρα λογικά,αναλαμβάνεις και δείχνεις εσύ και τις όποιες αλλαγές.

• Upvote 2

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.