Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Σίγουρα δεν είναι δύσκολο ο ερώτημά μου, και καλησπέρα σας...... Δύο διαμερίσματα σε πολυκατοικία του ίδιου ιδιοκτήτη, τα οποία εκ κατασκευής έχουν γίνει ένα και εννοείται με εντελώς διαφορετική διαρρύθμιση. Πως το αντιμετωπίζω?

 

Link to comment
Share on other sites

εξαρταται απο

- το τι λεει η αδεια

-τι λενε τα συμβολαια

-τι καταπατησεις υπαρχουν σε κοινοχρηστα

- πότε εγιναν ολα αυτα

 

αρα, επανερχεσαι

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

δεν εχει ακομα διευκρινησει ο @MOUGGOLIAS   στο αρχικο του ερωτημα, ουτε εδω ούτε στο αλλο νημα που ανοιξε για το ιδιο θεμα

 

 - το τι λεει η αδεια

-τι λενε τα συμβολαια

-τι καταπατησεις υπαρχουν σε κοινοχρηστα

- πότε εγιναν ολα αυτα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, θα ήθελα μια βοήθεια. Πελάτης μου του τακτοποιώ ακίνητο με αυθαιρεσίες στο κέντρο της Αθήνας και έχει το διαμέρισμα αυτό 95τμ και άλλο ένα πάλι 95τμ στην ίδια οικοδομή. Δεν μπορώ να καταλάβω, ο τίτλος στην επιλογή γράφει "κύρια και μοναδική  κατοικία" και ενώ δεν έχει άλλη κατοικία που να μπορεί να καλύψει την στεγαστική ανάγκη της οικογένειας του, έχει 4 μέλη η οικογένεια του. Δεν μπορώ να γράψω το ένα ακίνητο από τα δύο σαν "κύρια και μοναδική" κατοικία στο πληροφοριακό σύστημα ΤΕΕ γιατί έχει και άλλο ένα ακίνητο? Μα το άλλο ακίνητο είναι 95τμ και αυτός σαν άτομο με 4μελή οικογένεια θα έπρεπε να είχε 70+25+25 = 120τμ σπίτι για να στεγαστεί η οικογένεια του και να μην πρέπει να του γράψω το ακίνητο που φτιάχνω σαν "κύρια και μοναδική κατοικία". Δεν το δικαιούται (για το ένα από τα δύο ακίνητα) ??
Υπόψη στο όνομα του και κανένα άλλο μέλος της οικογένειας του δεν έχει άλλο ακίνητο πουθενά. 

Link to comment
Share on other sites

πριν

12. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Θεωρείται ότι πληρούνται οι στεγαστικές ανάγκες εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά τριάντα (30) τ.μ. για μέχρι δύο τέκνα και κατά είκοσι (20) τ.μ. για πάνω από δύο τέκνα, τα οποία βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο. Η προϋπόθεση της κύριας κατοικίας για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου πληρούται εφόσον για τις στεγαστικές ανάγκες των ανωτέρω προσώπων το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί δεν υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ.. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά δεκαπέντε (15) τ.μ. για κάθε τέκνο.

σημερα

12. Για κύρια και μοναδική κατοικία, εφόσον ο ιδιοκτήτης ή ο σύζυγος ή οποιοδήποτε από τα ανήλικα τέκνα αυτού δεν έχει δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή σε ιδανικό μερίδιο αυτής που πληροί τις στεγαστικές ανάγκες της οικογένειάς του ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο οικοδομήσιμο ή σε ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, στο οποίο αντιστοιχεί εμβαδόν κτίσματος που πληροί τις στεγαστικές του ανάγκες και βρίσκονται σε δημοτικό ή κοινοτικό διαμέρισμα με πληθυσμό άνω των τριών χιλιάδων (3.000), καταβάλλεται ποσοστό 40% του ενιαίου ειδικού προστίμου, όπως υπολογίζεται με τις διατάξεις του παρόντος. Για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών, λαμβάνονται υπόψη οι διατάξεις της παρ. 13 του άρθρου του ν. 1078/1980 (Α΄ 238).

Όπως τροποποιήθηκε με το Άρθρο 82 ΝΟΜΟΣ 4759/2020 με ισχύ την 9/12/2020
ν. 1078
13.Αν ο αγοραστής ή ο/η σύζυγος ή τα ανήλικα τέκνα τους έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε κατοικία ή ιδανικό μερίδιο κατοικίας ή δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε οικόπεδο ή ιδανικό μερίδιο οικοπέδου, θεωρείται ότι καλύπτονται οι κατά την παρ. 1 του άρθρου αυτού στεγαστικές ανάγκες, αν το συνολικό εμβαδόν των ανωτέρω ακινήτων είναι εβδομήντα (70) τ.μ., προσαυξανόμενα κατά είκοσι πέντε (25) τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά τριάντα (30) τ.μ. για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα, των οποίων την επιμέλεια έχει ο δικαιούχος.
Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, σας παρακαλώ στην παραπάνω ερώτηση του Arche, διότι εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, να διευκρινίσετε αν ο πελάτης του δικαιούται την μειωμένη καταβολή προστίμου λόγω "κύριας και μοναδικής κατοικίας" . Στην περίπτωση που ο πελάτης του είχε και ένα αδόμητο οικόπεδο πχ. στην Αθήνα (οποιοδήποτε μέρος με πληθυσμό άνω των 3000 κατοίκων)  500 τμ. θα άλαζε κάτι? 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κύρια και μοναδική κατοικία ακίνητο 58,00 τ.μ. εκ των οποίων τα 5,00 τ.μ. έχουν αλλαγή χρήσης από ημιυπαίθριο σε κατοικία δικαιούνται έκπτωσης;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.