Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κάλυψη σε άρτιο κατά παρέκκλιση γήπεδο


Recommended Posts

Εχω έναν προβληματισμο…και ταυτοχρονα εκνευρισμο!

Εχω μια αδεια για ένα ισογειο πετροχτιστο, σε αγροτεμαχιο Ε=1246 τ.μ., εκτος οικισμου.

Ο ιδιοκτητης ειχε παρει το 2004 βεβαιωση από την πολεοδομια ότι το οικοπεδο του είναι αρτιο και οικοδομησιμο (εχω στα χερια μου τη βεβαιωση και το αντιστοιχο τοπογραφικο).

Συμφωνα με τους ορους δομησης που αναγραφονται στο τοπογραφικο (και το οποιο ελεγξε η Πολεοδομια για να εκδοσει την παραπανω βεβαιωση), το αγροτεμαχιο είναι αρτιο κατά παρεκλιση προ της 21-7-64 και εχει «καλυψη-δομηση : 150 + (Ε-1200)/16»…όπως αναγραφεται επι λεξη.

Πριν καταθεσω την αδεια κατεθεσα ΕΠΑΕ για να ειμαι σιγουρη για τα σχεδια και να μη χρειαστει να κανω μετα αλλαγες, αλλα και για να συνεχισω στη στατικη μελετη, πυρασφαλεια κτλ.

Ελεγχει η μηχανικος τα σχεδια πριν στειλει το φακελο στην ΕΠΑΕ και υπεγραψε ότι όλα Ο.Κ.

Περασα ΕΠΑΕ, με κατι ψιλοδιορθωσεις στη στεγη και στον ημι υπαιθριο (του αλλαξαν θεση και τον πηγαν λιγο πιο περα).

Διορθωσα όλα τα αρχιτεκτονικα συμφωνα με τις υποδειξεις της ΕΠΑΕ.

Κατεθεσα την αδεια και εκλεισα ραντεβου μετα από 1,5 μηνα για τον πρωτο ελεγχο κατά ΓΟΚ!

Εν τω μεταξυ, εχοντας περασει ΕΠΑΕ, εβαλα μπρος και ολες τις υπολοιπες μελετες.

Την ημερα που ειχα τον 1ο ελεγχο κατά ΓΟΚ…γυριζει και μου λεει η μηχανικος ότι η καλυψη δεν είναι σωστη…επρεπε να είναι 10%!! Και παθαινω εγω 13 εγκεφαλικα…!! Πλακα μου κανουνε?! Τα σχεδια αυτα εχουν ηδη ελεγχθει 3 φορες…και την 4η ερχονται και μου λενε ότι είναι λαθος? Τοσο απλο είναι? Δηλαδη από εκει που ειχα ένα ισογειο 150 τ.μ. τωρα πρεπει να το κανω 125 τ.μ.?? Ο πελατης ωρύεται τωρα και με το δικιο του! Γιατι τα 25 τ.μ. αυτά που μου βγαζει από την καλυψη του ισογειου, πρεπει να τα μεταφερω στον οροφο τωρα (γιατι είναι σημαντικη δομηση)...και εχω μεγαλο προβλγμα γιατι δεν μου πεφτουν σωστα οι πετρινοι εξωτερικοι τοιχοι.

Οποτε δηλαδη μετα από 4 ελεγχους : πρεπει να αλλαξω παλι τα αρχιτεκτονικα (αν μπορεσω να βρω μια λυση…αλλιως αλλαζω ολο το σπιτι!!), πανε στράφι οι μελετες στατικων, πυροπροστασιας και θερμομονωσης που ειχα σχεδον τελειωσει, εχοντας τωρα διωροφο πρεπει να κανω και μελετες υδρευση-αποχετευση, και αλλαζουν και τα φορολογικα που ειχα κανει

Σαν να μου λενε «βγαλε μια καινουρια αδεια»!!

Sorry που μακρυγορησα, αλλα με πνιγει η βλακεια καποιον ανθρωπων!

Μηπως ξερει κανεις που μπορω να βρω αυτό το νομο για τα κατά παρεκλιση προ της 21-7-64? Πλεον δεν μπορω να εμπιστευτω κανεναν και θελω να δω το «καλυψη=10%» με τα ματια μου…

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 38
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ελεγκτής της πολεοδομίας έχει δίκιο... Στην ίδια περίπτωση του νόμου ήταν και το σπίτι μου!!!! Έχεις κάλυψη 10% και δόμηση όπως τα αναφέρεις...

Link to comment
Share on other sites

Irini

 

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ της 24/31 Μαίου 1985 (ΦΕΚ Δ' 270)

 

Τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των ορίων των νομίμως υφισταμένων προ του έτους 1923 οικισμών.

 

Άρθρο 1

Παράγραφος 3

 

Όσο ζούμε μαθαίνουμε κ τα λάθη μας πληρώνονται,κατά προτίμηση από τον πελάτη.

 

Η βεβαίωση της Πολεοδομίας που κρατάς στα χέρια σου είναι σε κύρος λιγότερο έγκυρο κ από χρησιμοποιημένο χαρτί κουζίνας(για να μην πω τίποτε άλλο),στην περίπτωση δε που τολμήσεις να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου θεωρείται εξαπάτηση Δημοσίου Υπαλλήλου και διώκεσαι ΚΑΙ ποινικά.

 

Το Βασίλειο των Γραικών μέσω αυτής της Δημόσιας Υπηρεσίας του, Ιδιωτικής Ωφέλειας μόλις σε έχρισε επίτιμη υπήκοό του...Τιμή μας να σε έχουμε μαζί μας, με μία τόσο ενδιαφέρουσα ιστορία από σένα.

 

Αυτά

Link to comment
Share on other sites

Απανωτά τα λάθη...

1) από το συνάδελφο που συνέταξε το τοπογραφικό του 2004

2) από τον συνάδελφο υπάλληλο της πολεοδομίας που ελαφρά τη καρδία το πέρασε και το σφράγισε

3) από σένα που λίγο ως πολύ θα έπρεπε να κάνεις και έναν έλεγχο στους όρους δόμησης και στο Π.Δ του ΦΕΚ 270Δ' πριν να αρχίσεις να τραβάς τις γραμμές σου.....

4) από την ΕΠΑΕ που το περάσαν στο ντούκου....

 

Όλοι μαζί έχουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Περισσότερο όμως θεωρώ ότι το έχεις εσύ Irini.

Αυτό είναι ένα μάθημα που δυστυχώς εσύ θα το πληρώσεις ακριβά για να το μάθεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

GRTOPO συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα.

 

Αν η Irini είναι Αρχιτέκτονας,αυστηρά μιλώντας με την έννοια του όρου,δεν έχει ευθύνη γιατί πατάει σε έτοιμη δουλειά,την οποία θεώρησε έγκυρη αφού είναι θεωρημένη.

 

Το ίδιο ακριβώς κάνουν κ οι συμβ/φοι....δες πόσα άκυρα συμβόλαια υπάρχουν χωρίς καμία (α)κύρωση....κ ιδιοκτησιακά συνεχίζουν να υπάρχουν.

 

Η λέξη ''ανώμαλη δικαιοπραξία'' σημαίνει σε αυτή τη χώρα ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ.Μέχρι τη δεκαετία του '90 γινόταν ΠΑΡΤΥ σε αυτή τη χώρα,εξαντλώντας κάθε πόρο στην παροχή υπηρεσιών για τις υπόλοιπες 5-6 γενεές.

 

Η συνάδελφος λοιπόν επέλεξε να πατήσει στις σφρα-γίδες κάποιων που τους θεωρούσε ευυπόληπτους.Το λάθος της κατά τη γνώμη μου είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΥΠΟΛΗΠΤΟΣ σε αυτό τον πλανήτη των πιθήκων και συνεπώς δεν έπρεπε να τους εμπιστευθεί,αλλά να αναθέσει εκ νέου το Τοπογραφικό Σχεδιάγραμμα σε Τοπογράφο που εμπιστεύεται,φορτώνοντάς του την ευθύνη,ή αντίστοιχα σε Τοπογραφο επιλογής του πελάτη της.Αν η συνάδελφος δεν ανέθεσε συνειδητά σε Τοπογράφο,τότε ναι GRTOPO έχεις απόλυτο δίκιο.Δηλαδή αν βασίστηκε σε όμορφα μπλε σχηματάκια με τρούφες(σφραγίδα της Πολεοδομίας) για τους όρους δόμησης κ το είδε ως ευκαιρία να κερδίσει τα 500-800 ευρώ του Τοπογραφικού Αδείας χωρίς να έχει γνώση των πραγμάτων,τότε θα προσθέσει σταλία ένα μηδενικό στο ποσό που πήγε να κερδίσει,δηλαδή 5.000-8.000 ευρώ προκειμένου να γίνει ΟΛΗ η άδεια από την αρχή.

 

Εϊναι κρίμα για το Θεό να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά,και αν σκεφτείτε βαθύτερα θα βρείτε την απάντηση της ύπαρξης ΟΛΟΥ αυτού του κυκεώνα των ΦΕΚ,των παρεκκλίσεων,του ΣτΕ,των εγκυκλίων κλπκλπ=Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ,η οποία επιβεβαιώνεται ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΥΛΕΙΑ που αναλαμβάνω.......

 

Περί επιστήμης και βιομηχανίας παραγωγής χαρτιού υγείας......

 

Δεν σιχτιρίζω άλλο γιατί έχω overload τις κάρτες μου:)

 

Περαστικά

 

''Οι πρόγονοί μας μάς επέβαλαν αυτή την κατάσταση ψηφίζοντας τους efendisi (αφέντες) τους''

 

Quiz για λίγους:Βρείτε την περιοχή που μπαινοβγαίνει(!!!!!!!!) σε Σχέδιο Πόλης,ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,με δουλειά για Τοπογράφους για 20 γενεές(~400 πρόσθετα χρόνια επιστημονικής σκλαβιάς-μέχρι να μήν μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα από αγοραστική αξία) μέχρι να συνταχθεί και εγκριθεί το Εθνικό Χωροταξικό(γιατί το Ρυθμιστικό κ το ΓΠΣ έχουν μείνει σε αυτή την περίπτωση ΑΚΑΛΥΠΤΑ κ μόνο το Χωροταξικό θα τα κυρώσει).Όποιος τη βρει κ εγκατασταθεί,κερδίζει δουλειά για 20 γενεές.

ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ,EIMAI ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΣ ΌΤΑΝ ΒΑΖΩ QUIZ.

 

Hint:Δεν θα τη βρείτε ρωτώντας,κανείς δεν τολμάει να την ξεστομίσει από τους ευυπόληπτους,για εισπρακτικούς λόγους φυσικά.ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕ-ΚΙΝΕΖΟΥΣ!!!!

 

Joke:Προσπαθείστε να θεωρήσετε όρους δόμησης όταν τη βρείτε!!Τότε θα δείτε πώς οι έξυπνοι κ καλόι άνθρωποι μεταμορφώνονται αυτόματα σε θυμωμένους Κινέζους!!!!THIS IS MAGIC !Δεν αντέχω άλλο,θα πεθάνω από τα γέλια,έχω περάσει σε επίπεδα σχιζοφρένειας κ γελάω μόνος μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

@GRTOPO:Δεν είναι αυτή που λέγαμε,ανακάλυψα καινούρια,με αφορμή αυτού που μου συνέβη!!!Πρέπει να υπάρχουν πολλές τελικά! :)

 

Υ.Γ:Τί είναι αυτό το κακό με τις κάρτες,με γαργαλάνε τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγιο να ''εκφραστώ'' κ δεν μπορώ δυστυχώς :) :)))))))))))

Link to comment
Share on other sites

Αφού zavi της έγραφε : «καλυψη-δομηση : 150 + (Ε-1200)/16 »… τι να κάνει και η Ειρήνη ? Την πάτησε όσο και αν προσπάθησε το μέγιστο για να μην αλλάξει τη μελέτη . Το μόνο λάθος που της βρίσκω πως δεν τσέκαρε από μόνη της τους όρους δόμησης και το αντίστοιχο ΦΕΚ αλλά και πάλι ο καθένας μπορεί να την πάταγε με το χαρτί της Πολεοδομίας .

'Οσο για την περιοχή που μπαινοβγαίνει , δεν ξέρω αν βρήκα τη σωστή αλλά μια από αυτές υπάρχει και στο Πόρτο Ράφτη . Αλήθεια ποια είναι η περιοχή στην Παλλήνη που έγραφες σε άλλο ποστ σου ?

Link to comment
Share on other sites

Για μισό λεπτό ρε παιδιά. Αν μιλάμε για κατοικία τότε

 

Στο αρθρο 6 (κατοικία ) παρ.2 β. του ΦΕΚ 270 Δ' λέει

"η μεγίστη επιτρεπομένη επιφάνεια του κτιρίου καθώς και η συνολική επιφάνεια των ορόφων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει την προκύπτουσα σύμφωνα με την σχέση :" την ανωτέρω σχέση.

 

Θα μου πείτε ότι στην αρχή της παρ 2 λέει "επιφυλασσομένων των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 1" , όπου έχει κάλυψη το 10%.

 

Ομως υπάρχει η εγκύκλιος 9 της ΔΟΚΚ/β' από 19/2/2001 η οποία αναφέρει κατά λέξη

 

" η επιτρεπόμενη κάλυψη για χρήση κατοικίας στην εκτός σχεδίου δόμηση προσδιορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 6 του από 24/31-5-1985 Π.Δ/τος (ΦΕΚ 270 Δ') και όχι από τις διατάξεις του άρθρου 1 του ιδίου Π.Δ/τος. Κατά συνέπεια δεν δύναται να υπερβαίνει την κατά την συγκεκριμένη διάταξη μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια του κτιρίου." (H επισήμανση δική μου)

 

Μήπως έχει δίκιο η Irini ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα....

Μάθαμε κάτι σοβαρό σήμερα. Αυτή την εγκύκλιο δεν την είχα καθόλου υπόψη μου.

Ο Αvgoust ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ!!!

Ειρήνη μόλις σε έσωσε ο Avgoust. Του χρωστάς.... πολλά!! Ενός μήνα δουλειά τουλάχιστο.

Πήγαινε στη πολεοδομία με την εγκύκλιο που σου παραθέτω παρακάτω και απαίτησε το δίκιο σου. Η τρομάρα αυτή όμως να σου γίνει και σένα μάθημα στο μέλλον...

Ευχαριστούμε τα μάλλα Avgoust!!!

 

"Εγκ-46355/9/01 Αποφ-46355/9/01 Εγκ-9/01"

[ΙΣΧΥΕΙ από 19-2-01]

Εφαρμογή των διατάξεων του Αρθρον-6 του ΠΔ/24-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85)

Επιτρεπόμενη κάλυψη για χρήση κατοικίας στην εκτός σχεδίου δόμηση (μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια του κτιρίου)

 

'Εχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του Αρθ-27 παρ.2 του Ν-1577/85 όπως ισχύει σήμερα.

2. Τις διατάξεις του Αρθ-1 και Αρθ-6 του ΠΔ-24/31-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85).

3. Την από 5-4-00 αίτηση του Ι.,Ε. και Μ. Τ. που διαβιβάσθηκε στην ΔΟΚΚ με το Εγγρ-2462/6-4-00 της Διεύθυνσης Πολεοδομίας ΠΕ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου.

4. Τη Γνωμ-10/4-1-01 του Κεντρικού Συμβουλίου ΧΟΠ,

Αποφασίζουμε:

Η επιτρεπόμενη κάλυψη για χρήση κατοικίας στην εκτός σχεδίου δόμηση, προσδιορίζεται από τις διατάξεις του Αρθ-6 του ΠΔ-24/31-5-85 (ΦΕΚ-270/Δ/85) και όχι από τις διατάξεις του Αρθ-1 του ιδίου Προεδρικού Διατάγματος. Κατά συνέπεια δεν δύναται να υπερβαίνει την κατά την συγκεκριμένη διάταξη μέγιστη επιτρεπόμενη επιφάνεια του κτιρίου. (Γενική Δ/νση Πολ/μιας ΔΟΚΚ τμήμα β)

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα......

 

avgoust σου χρωστάμε κ εσένα ένα τραπέζι στον Ψαρρά.

 

Ευχαριστούμε πολύ συνάδελφε,κ πάνω απ' όλα η Ειρήνη.Προσωπικά με άφησες άφωνο,κ ανέδειξες το μεγαλείο σου.Με την επιφύλαξη βέβαια του γεγονότος ότι οι Εγκύκλιοι ΔΕΝ είναι δεσμευτικές ως προς την ερμηνεία του εκάστωτε Νόμου.

 

Διόρθωσα και το edit μου.

 

@adadim

Προτιμώ να μην αναφέρω δημοσίως για την Παλλήνη.

Όσο για το άλλο πάντως, είδατε ότι υπάρχουν πολλές περιοχές τελικά που μπαινοβγαίνουν?ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ δεν είναι?Όχι ada δεν αναφερόμουν στο Πόρτο Ράφτη,αλλά να που προέκυψε κ αυτή...

 

Ωραία :confused:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.