Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 116 - Ν. 4495/17] Παρ. 9 και 10 - Αυθαίρετα σε αρχαιολογικό, ιστορικό χώρο και άμεσο περιβάλλον μνημείων


Recommended Posts

11 hours ago, Patrick said:

στο ΚΕΣΑ η αίτηση γίνεται ηλεκτρονικά? 

Ηλεκτρονικά στο [email protected] . Μετά την έγκριση τα δικαιολογητικά σε έντυπη μορφή για σφράγισμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Καλημέρα,
 
Δεν είμαι μηχανικός και ήθελα να ζητήσω τη βοήθειά σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικά με την ερμηνεία της συνημμένης εγκυκλίου.
 
Επιθυμώ να πουλήσω το ακινητο που κληρονόμησα από τους γονείς μου, το οποίο έχει τακτοποιηθεί σύμφωνα με τον 4178/2013 και συνεπώς, αν ερμηνεύω σωστά το σημείο 6, σελίδα 8 της συνημμένης εγκυκλίου, δεν χρειάζεται εκ νέου τακτοποίηση σύμφωνα με τον 4495/2017.
 
Μία μηχανικός που συμβουλεύτηκα έχει αντίθετη άποψη και επιμένει ότι το ακίνητο πρέπει να τακτοποιηθεί εκ νέου σύμφωνα με τον 4495/2017.
 
Θα μπορούσατε να μου πείτε αν όντως πρέπει να υποβάλω το ακίνητο εκ νέου προς τακτοποίηση, ενώ έχει ήδη τακτοποιηθεί από το 2014 με το νόμο 4178/2013;
 
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τον χρόνο σας,
 
Σταύρος Γονιδάκης

egkuklios.pdf

Link to comment
Share on other sites

Εάν η δήλωση με τον 4178 περαιώθηκε σωστά δεν απαιτείται νέα τακτοποίηση. Ο Μηχανικός που υπέβαλε την αρχική δήλωση τι σου λέει ? Απευθύνθηκες μετά σε άλλη Μηχανικό ? Μήπως η νέα Μηχανικός εντόπισε λάθη στην αρχική υπαγωγή ? οπότε θα πρέπει να επανυποβληθεί σωστά ?

Link to comment
Share on other sites

@stavros28 επειδή ρωτάς σε συζήτηση που αφορά το άρθρο 116 του Ν.4495 

(αυθαίρετα σε αρχαιολογικό χώρο ) σχετίζεται με αυτό η άποψη της συναδέλφου ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι, σε δήλωση στην οποία εκ παραδρομής προχώρησα χωρίς να βάλω την επιλογή των προστατευόμενων περιοχών με διαδικασία επιτροπής (αναφέρομαι στο πεδίο παραδοσιακό-διατηρητέο), πώς γίνεται να το αλλάξω? όντας η δήλωση σε κατάσταση υπαγωγής έχει παγωμένο το συγκεκριμένο πεδίο..

 

Edited by gtho
Link to comment
Share on other sites

Κάνε αίτημα στο ΤΕΕ να το ενεργοποιήσει. Σε ανάλογη δική μου περίπτωση πάντως πρόσθεσα την επιλογή μεταγενέστερα χωρίς πρόβλημα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι έχω περίπτωση ένταξης διαμερίσματος ορόφου σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο μόνο με παράβαση κατηγορίας 3 που αφορά αύξηση περιγράμματος εκ κατασκευής, οριζόντιας ιδιοκτησίας ως 5% και καμία τροποποίηση στις όψεις ούτε και εκσκαφες. Θα μπορούσα να επικαλεστώ το παρακάτω που παρέθεσε ο συνάδελφος kan62 σε παλαιότερο post έτσι ώστε να μην περάσει από επιτροπές? Παραθέτω 

.....οπότε θέλεις την έγκριση μόνο για όσα αυτή ορίζει :

δ) η εκτέλεση οποιουδήποτε έργου στα υφιστάμενα κτίσματα, στους ιδιωτικούς ακάλυπτους χώρους και τους κοινόχρηστους χώρους, λαμβανομένου πάντα υπόψη του χαρακτήρα του οικισμού ως αρχαιολογικού χώρου. Η άδεια δεν απαιτείται σε περίπτωση τεχνικού ή άλλου έργου ή οικοδομικών εργασιών στο εσωτερικό υφισταμένου κτιρίου, οι οποίες δεν επιφέρουν τροποποιήσεις των όψεων αυτού και δεν περιλαμβάνουν εκσκαφές, καθώς και σε περίπτωση εργασιών στους ιδιωτικούς ακάλυπτους χώρους, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν εκσκαφές.

Link to comment
Share on other sites

Η παράγραφος δ αφορά οικοδομικές άδειες και όχι περιπτώσεις αυθαιρέτων σε αρχαιολογικούς χώρους. Δυστυχώς όπως έχουν συντάξει το νόμο δεν μπορείς να αποφύγεις την επιτροπή

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Γνωρίζει κάποιος αν δεν απαντήσει η νεωτερων εντος καποιου χρονικού οριου θεωρείται θετικη η απάντηση. Γιατι μου ζητανε συνεχεια καποιες επι πλεον φωτο και καποιο εγγραφο που τους είχα ηδη στείλει και θέλουν με αιτηση για συμπληρωματικά στοιχεία. Εχουν  περασει ηδη δυο χρονια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.