Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης


Recommended Posts

On 3/18/2023 at 2:27 PM, Arche said:

 Στην σύσταση αφού έχεις άλλη διάταξη να παρκάρουν και διαφορετικά τα αυτοκίνητα θα πρέπει να δηλώσεις και ότι έχεις και μια "διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης". Στο πληροφοριακό σύστημα, στα φύλλα καταγραφής της δήλωσης θα βρεις το κατάλληλο τετραγωνάκι να το τικάρεις. 

Ευχαριστώ για την απάντησή σου συνάδελφε.

 

Ωστόσο ο νόμος αναφέρει ότι ο έλεγχος επικεντρώνεται μόνο σε αυτές του 1221, και όχι σε ολόκληρη τη σύσταση. Κ εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν μπορώ να το τεκμηριώσω. Και ψάχνω να το τεκμηριώσω. Το μόνο που μπορώ να πατήσω είναι η παραβίαση κτιριοδομικού, αλλά ακόμα και αυτό δεν είναι εντελώς σαφές, γιατί παραβίαση κτιριοδομικού στον 4495 νοείται ότι ΡΗΤΑ αναφέρεται στον κτιριοδομικό, και το ρητά αναφερόμενο στον κτιριοδομικό είναι μια ασάφεια περί ασφαλούς κίνησης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

(Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα,

Σε οικοδομή με άδεια του 2003 (χρήση κατοικία, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα), ο μηχανικός έχει σημειώσει πίσω στον ακάλυπτο στην κάτοψη ισογείου ένα περίγραμμα μόνο και γράφει θέση στάθμευσης (δεν είναι κάποια στεγασμένη κατασκευή, μόνο οριοθέτηση). Αυτή η θέση δεν έγινε ποτέ. Δεν υπαρχει και κάποια συμβολαιογραφική πράξη σχετικά. Στην τακτοποίηση πρέπει κάτι να αναφερθεί; Και αν ναι, πως το συμπεριλαμβάνω;

Επίσης, στο διάγραμμα κάλυψης που αναφέρει να συμπληρώσεις στοιχεία για τις Θ.Σ., τι πρέπει να βάλω; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων  

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Η αυθαιρεσία ποια είναι; 

Η θέση στάθμευσης μήπως είναι από τις υποχρεωτικές για την έκδοση της Ο.Α; Στο δ. κάλυψης θα αναφέρεται ο έλεγχος για τον αριθμό των απαιτούμενων θέσεων στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

Στο διάγραμμα κάλυψης δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με έλεγχο θέσεων στάθμευσης. Η μόνη αναφορά που κάνει ο μηχανικός είναι πως το εμβαδόν αυτού του περιγράμματος το προσθέτει στην πραγμ. κάλυψη. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Αν προστίθεται στην κάλυψη τότε προβλέπονταν κλειστή θέση στάθμευσης. Κάπου θα πρέπει να δείχνει τον έλεγχο θέσεων (αναφέρεσαι σε εντός σχεδίου ακίνητο να υποθέσω) και στο φάκελο της άδειας λογικά θα βρήκες και συμβ/κή δέσμευση για τη θέση.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην άδεια ούτε στον φάκελο. Αυτό το πάρκιγκ δεν έγινε ποτέ (το ακίνητο είναι του 2003), μπορώ να το εντάξω στην τακτοποίηση; Ευχαριστώ πολύ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Επικαλούμενοι την εγκ. 3 Ν. 4178 και θεωρώντας την ότι ισχύει κατ' αναλογία αφού δεν έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του Ν. 4495, στο παράρτημα ΣΤ έγραφε ότι η μη κατασκευή δεν αποτελεί αυθαιρεσία όταν δεν παραβιάζονται πολεοδομικές διατάξεις. Οπότε, αν η θέση είχε προβλεφθεί κλειστή και δεν έγινε τότε θα πρέπει να βάλεις μια Λ.Π (εννοείται χωρίς προυπολογισμό) ώστε να ρυθμιστεί. Αν όμως η θέση προβλέπονταν ανοιχτή, τότε δεν υπάρχει κάτι να τακτοποιηθεί, αφού παραμένει το δάπεδο και δεν έχει χτιστεί κάτι πάνω σε αυτό. Από κει και πέρα είναι δικό σου το ψάξιμο να βρεις τι έχει συμβεί στην Ο.Α διότι δεν είναι λογικό μια υπαίθρια θέση να μετράει στην κάλυψη, στο δ. κάλυψης να μην γίνεται έλεγχος θέσεων και να μην υπάρχει αναφορά σε πράξη δέσμευσης θέσης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση:

σε πολυκατοικία με πολλές οριζόντιες, στο υπόγειο υπάρχουν αποθήκες που έχουν χιλιοστά αλλά και θέσεις στάθμευσης με χιλιοστά. Ο πελάτης μου, λοιπόν, σύμφωνα με τη σύσταση έχει 2 θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο. Έλα όμως που το υπόγειο δεν έγινε όπως στην άδεια, συγκεκριμένα το περίγραμμα του δεν έφτασε το περίγραμμα της οικοδομής αλλά έγινε μικρότερο, κι έτσι οι Θ.Σ. του πελάτη μου έγιναν σε άλλη θέση.

Οπότε οι ερωτήσεις μου είναι:

1) μπορώ να χρησιμοποιήσω, την παρ.9 του άρθρου 100? Λέει:  « Για τη διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτικά προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων από αυτήν που προβλέπεται στα σχέδια της συμβολαιογραφικής δήλωσης του ν.1221/1981»....εγώ όμως, έχω ίδιο σχέδιο αδείας και σύστασης με αναφορά στον ν.1221/81, η πραγματικότητα διαφέρει.

2) αν ναι, ζητάει κάτοψη αποτύπωσης των υφιστάμενων θ.σ., εννοεί μόνο του πελάτη μου ή όλου του υπογείου, καθότι έχουν γίνει πολλές αυθαιρεσίες που αφορούν όμως άλλες ιδιοκτησίες.

Να σημειώσω ότι μετά την τακτοποίηση, σε δεύτερο χρόνο θα γίνει και τροποποίηση σύστασης.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.