Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης


Recommended Posts

οι κλειστες ΘΣΑ-συνηθως- αποτυπωνονται στην δηλωση του n. 1221

Αρα πας για ΔΔ.

[δεν ειναι σωστη η ανω απαντηση μου, διοτι  λες οτι η πραγματικοτητα διαφερει απο αδεια και συσταση]

Θα παμε με το 98 παρ. 9Α

αλλη λυση δεν βλεπω

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θυμάμαι καλά, το αρχικό πρόβλημα του συναδέλφου αφορούσε σε πολλές θέσεις, δηλαδή η άδεια της οικοδομής εκείνης ήταν στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ. 455/76.

Με το ΠΔ αυτό ρυθμίζονται οι χώροι με πολλές θέσεις, αρκετά αυστηρά λόγω των συνεπειών τους, ανεξάρτητα αν λειτουργούν ως σταθμοί αυτοκινήτων ή όχι. Οι απαιτούμενες εκεί μελέτες και οι προδιαγραφές για τη λειτουργία ενός τέτοιου χώρου είναι πολλές και απαιτούν έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας η οποία προηγείται της αδείας και της οποίας οι ευθύνες μεταβιβάζονται με αλλαγή ιδιοκτήτη.

Η ασυμφωνία λοιπόν της πραγματικότητας με την άδεια είναι μεγάλο θέμα και αρκετά μακρυά από τα μικροπροβλήματα επίλυσης του τρόπου τακτοποίησης αυθαιρεσίας ή του Κτιριοδομικού. Το θέμα της ασυμφωνίας της σύστασης δεν το συζητάμε γιατί δεν απασχολεί, τον νομοθέτη στο ΠΔ, το πρόβλημα του συμβολαιογράφου.

Καθόλου επίσης δεν απασχολεί τον νόμο η άποψη του ΤΕΕ, η οποία θεωρείται εξ' αρχής άκυρη και διεκπεραιωτική συμφερόντων όχι των συμβολαιογράφων αλλά, των "πράξεων να γίνονται".

Link to comment
Share on other sites

Θεόδωρε, σωστα

  Η αρχικη ερωτηση ηταν αλλη, αλλά κατα την πορεια της συζητησης προεκυψε αυτο το ερωτημα, με δυο κλειστες που δεν ανηκουν στις ΘΣΑ του 1221 και  που στην πραγματικοτητα η μια μπαινει στην αλλη, ενω αδεια και συσταση συμφωνουν:

"Για παράδειγμα έχω μια περίπτωση που προαιρετική κλειστή θέση στάθμευσης (παρακολούθημα ΟΙ σε pilotis χωρίς χιλιοστά) απεικονίζεται στην άδεια και στη σύσταση, αλλά σε θέση άλλη από την πραγματική (μπαίνει μέσα στην όμορη κλειστή θέση στάθμευσης). Σε αυτή την περίπτωση νιώθω λίγο ανασφάλεια να μην κάνω ρύθμιση..."

Σε αυτο προτεινα την παρ. 9Α του 98.

τις καλησπερες μου

 

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση σε αυτό το θρεντ.

Δεν έχει αναφερθεί πολύ το θέμα συναινέσεων.

Για να μην αοριστολογώ ας περιγράψω συγκεκριμένη περίπτωση: Τρεις θέσεις με χιλιοστά σε υπόγειο πάρκινγκ. Εκεί που απεικονίζονται στην κάτοψη του Κανονισμού, η μία δεν χωράει αλλά υπάρχει δυνατότητα να χωροθετηθεί πιο δίπλα χωρίς να ενοχλεί άλλες θέσεις. Τίθεται θέμα λήψης συναινέσεων;

(Στον Κανονισμό απεικονίζονται περισσότερες θέσεις από τις απαιτούμενες στην άδεια)

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

Εχεις 3 ΘΣΑ  με χιλιοστα σαν ανεξαρτητες ΟΙ. Νομιμο ειναι.

ΣΕ ποιους ανηκουν;

Υπαρχουν και αλλλες ΘΣΑ, που εχουν αποδοθει κατα χρηση στην οικοδομη.

  Ολες εμφανιζονται στην αδεια   και στην συσταση.

 Θεωρητικα, στην αδεια, εκ του νομου,  ελεγχθηκαν οτι εχουν συγκεκριμενες διαστασεις.

δξ γιατι δεν "χωραει" σημερα σε μια τετοια ΘΣΑ.

Εφοσον αδεια και συσταση συμφωνουν, δεν εχεις  διαφορετικη χωροθετηση, διοτι ειναι στην ίδια  "θεση" με την αδεια, αρα ουτε αυθαιρεσια..

   Μια λυση ειναι να μεινει ως εχει...απλα θα "μισοπαταει"  σε διπλανο ελευθερο χωρο.

 Αλλως θα γινει τροποποιηση της συστασης. ...καπως δυσκολο.

υγ

Μαλλον, θα μπορουσες να πεις οτι εχεις επεκταθει σε κοινοχρηστο χωρο κατα -εστω- 1 μετρο, εντος του νομιμου ογκου, εκ κατασκευης...

και να κανεις μονομερή, με την παρ. 7

 

δες το

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Οι 3 ΘΣΑ ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη.

Τον έλεγχο τον έκανα σε σχέση με την κάτοψη υπογείου του Κανονισμού. Εκεί απεικονίζεται πράγματι η υφιστάμενη κατάσταση (διαρρύθμιση διάφορων χώρων και διάταξη του τελικού αριθμού των ΘΣΑ) εκτός από "λεπτομέρειες" όπως οι υπό εξέταση 3 ΘΣΑ που απεικονίζονται δίπλα-δίπλα σε εσοχή και δεν χωρούν στην πράξη.

Δηλαδή η κάτοψη του κανονισμού δεν είναι εφαρμόσιμη, γι' αυτό λέω ότι η μία πρέπει να βγει έξω από την εσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα , έχω μια οριζόντια ιδιοκτησία με παρακολούθημα μια κλειστή θέση στάθμευσης στην piloti, με άδεια του 1989, το παρακολούθημα στην κάτοψη της άδειας και στην κάτοψη της σύστασης είναι μικρότερο από την πραγματικότητα κατά ένα μέτρο στην μια διάσταση του έχει πάρει ένα μέτρο από το παρακολούθημα το δίπλα μια κλειστή  θέση στάθμευσης που ανήκει σε άλλη οριζόντια ιδιοκτησία.

Θα θελα να ρωτήσω

1)Μπορούμε να πάμε με το Ν.4495/17 άρθρο 98 ;

2)Γίνεται μονομερής τροποποίηση μεταξύ των δυο οριζόντιων ιδιοκτησιών;

3)Μπορεί να γίνει τακτοποίηση στα δυο παρακολουθήματα και με ποιον τρόπο για να εκδοθεί ηλεκτρονική ταυτότητα στην μια οριζόντια ιδιοκτησία;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Aναφέρεις κλειστή θέση στάθμευσης στην πυλωτή ως παρακολούθημα Ο.Ι. Υποθέτω ότι αρχικά το παρακολούθημα (χώρος χωρίς χιλιοστά) αφορούσε αποκλειστική χρήση θέσης στάθμευσης στην πυλωτή (αυτό επιτρέπεται) την οποία έκλεισαν παράνομα.  Επιβεβαίωσε το παραπάνω για να έχουμε τα σωστά δεδομένα στο ερώτημά σου.

Link to comment
Share on other sites

Η κλειστή θέση στάθμευσης είναι μέσα στην άδεια έχει πάρει απλός ένα μέτρο από την δίπλα κλειστή θέση στάθμευσης αυτό δεν φαίνεται ούτε στην άδεια ούτε στην σύσταση 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.