Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΓΓΠΠ: 18 χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας πολιτών σε όλη την επικράτεια


Engineer

Recommended Posts

16 λεπτά πριν, pirsogiannis said:

Εφόσον επιτρέπεται δύο άνθρωποι να τρέχουν (αθλούνται) δίπλα-δίπλα τηρώντας τα 2μ, δεν βλέπω γιατί να μην επιτρέπεται να σου δείξει τα όρια του χωραφιού, τηρώντας την απόσταση..εκτός κι αν πουθενά τα όρια είναι εν αμφιβόλω και έρθει πολύ κοντά για να σου πει: "να εδώ βάλτο το gps κυρ μηχανικέ" 😀😀 (δια να ευθυμήσουμε λιγάκι!!) 

Ααα! Όλα και όλα!!!

Όταν είναι για τα όρια ιδιοκτησιών δεν μασάνε COVID 19 και κουραφέξαλα......☺️

Είναι σοβαρά τα πράγματα..... ☺️

 

Edited by voodoochile
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 193
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

12 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Μέχρι δέκα άτομα με τα έντυπά τους και τις προφυλάξεις (να τηρείται τις αποστάσεις) είναι "δουλειά (?)" (εξ αποστάσεως) μετά θεωρείται κάτι άλλο ... και έχει πρόστιμο ... τώρα αν το φάει μόνο ο 11ος ή όλοι χρήζει διευκρίνησης ... Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως σε όσους παραβούν την παραπάνω απαγόρευση, θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. 

Αλήθεια είναι αισχροκέρδεια να πηγαίνω σε παρέες των δέκα και να απαιτώ 10€/άτομο .(φθηνότερα θα τους κοστίσει).... αλλιώς θα γίνω ο 11ος και θα πάρω στο τετραψήφιο για καταγγελία ? 😊   Δίνεις ωραίες ιδέες όμως😀😀

 

Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, katrmp said:

Μα είναι γελοίο να μην γίνεται. Η απαγόρευση έπιασε 4 μέλη οικογένεια εκτός περιφέρειας . Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλά μέχρι στιγμής και απομονωμένοι για όσο μπορούν σε 2η κατοικία. Όμως πρέπει να επιστρέψουν στην κύρια κατοικία.  Εφάπαξ. Άρα πρέπει οι 2 να πάνε με λεωφορείο ΚΤΕΛ και οπότε με κίνδυνο να κολλήσει όλη η οικογένεια χωρίς λόγο?? Είναι δυνατόν να ισχύει στην εφάπαξ για μέλη ίδιας οικογένειας???

Και ομως έτσι είναι.. Είναι ενήλικες και υπάρχουν συγκοινωνίες. Αν ήταν να κόλλαγε οποίος έμπαινε στα ΜΜΜ θα τα έκλειναν και αυτά. Σκληρό αλλά δεν υπάρχει παραθυράκι στις οδηγίες για αυτό. Εκτός αν το ρισκάρεις και πέσεις σε καλή περίπτωση ελέγχου 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα αν είναι σκληρό είναι παντελώς λάθος..

Μιλάμε για μέλη ίδιας οικογένειας και μόνο για εφάπαξ επιστροφή

Δηλαδή θα αναγκαστούν να χωριστούν 2 άτομα από τα 4 για 2 ώρες. Τα 2 να έρθουν σε επαφή με άλλα 20 (ΚΤΕΛ) , μετά ο καθείς να πάρει από ένα ταξί (άλλες 2 επαφές) ώστε μετά από 2 ώρες να ενωθούν με τους άλλους 2 που ήταν μαζί, αφού είναι τετραμελής οικογένεια με 2 προστατευόμενα ενήλικα μέλη 

Αυτό είναι η πλήρη διασπορά του ιού, και υποχρεωτική έκθεση του καθενός σε κίνδυνο χωρίς κανένα λόγο.

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καλημέρα, τι σχέση έχουν τα επόμενα: "μηχανολόγος" / "περιφέρεια Αττικής" / "Χαλάνδρι" / "κέντρο Αθήνας" / "αγορά "πρόσκλησης"" ?

ιδιαίτερη προσοχή ... έδειξε πριν λίγο στον Παπαδάκη έναν ελ. επαγγελματία που είχε την βεβαίωση κανονικά ... περιφέρεια Αττικής είχε γράψει ο άνθρωπος  ... την σφραγίδα του επάνω στην βεβαίωση ... είχε γράψει μέχρι και που πάει διευθύνσεις ...  μηχανολόγος ο κύριος με έδρα το Χαλάνδρι ... τον σταμάτησαν κέντρο Αθήνα έδειξε στα αστυνομικά όργανα την βεβαίωση την δική του .. παραπάνω ... πήγαινε στις δύο δουλειές που είχε στο κέντρο ... τους έδειξε μέχρι και χαρτιά με τις συμβάσεις που είχε για τα έργα στην Αθήνα  .. τους έδειξε και τις βεβαιώσεις που πήγαινε να δώσει στους εργαζόμενούς του ... τους έδειξε την ταυτότητά του ... αποτέλεσμα μαντέψτε .... ήταν μακρυά από την έδρα του ... τι πήρε ... πρόσκληση?
Μακάρι να ήταν μεμονωμένο γεγονός ... αλλιώς πρέπει να πηγαίνουμε τοίχο-τοίχο ....

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

38 λεπτά πριν, georgegaleos said:

Παιδιά καλημέρα,
ιδιαίτερη προσοχή ... έδειξε πριν λίγο στον Παπαδάκη έναν ελ. επαγγελματία που είχε την βεβαίωση κανονικά ... περιφέρεια Αττικής είχε γράψει ο άνθρωπος  ... την σφραγίδα του επάνω στην βεβαίωση ... είχε γράψει μέχρι και που πάει διευθύνσεις ...  μηχανολόγος ο κύριος με έδρα το Χαλάνδρι ... τον σταμάτησαν κέντρο Αθήνα έδειξε στα αστυνομικά όργανα την βεβαίωση την δική του .. παραπάνω ... πήγαινε στις δύο δουλειές που είχε στο κέντρο ... τους έδειξε μέχρι και χαρτιά με τις συμβάσεις που είχε για τα έργα στην Αθήνα  .. τους έδειξε και τις βεβαιώσεις που πήγαινε να δώσει στους εργαζόμενούς του ... τους έδειξε την ταυτότητά του ... αποτέλεσμα μαντέψτε .... ήταν μακρυά από την έδρα του ... τι πήρε ... ?
Μακάρι να ήταν μεμονωμένο γεγονός ... αλλιώς πρέπει να πηγαίνουμε τοίχο-τοίχο ....

Το FAQ αναφέρει πως αν βγεις "εκτός έδρας"  πρέπει να υπάρχει και βεβαίωση Β. Αυτή όμως πιθανόν να μην πιάνει για δραστηριότητες που μπορούν να γίνουν σε απόσταση 3 χιλ χωρίς ίσως να είναι ξεκαθαρισμένο.

Αν εννοούν ότι η διεύθυνση έδρας εργασίας ορίζει μόνο μια περιφέρεια Δήμου ή ΔΟΥ αυτό σημαίνει ότι απλά πολλοί απαγορεύεται να δουλέψουν (το οποίο είναι καλό επιχείρημα για τα περί "800").

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Απίστευτο και αδιανόητο. Έφαγε 120€ με όλα αυτά πάνω του και από αυτούς που δεν έχουν ανάγκη τα ,800€ ?

Δηλαδή  πραγματικα με τι έπρεπε να είναι εφοδιασμένος?

Και όλοι αυτοί που βγάζουν  5 φορές το σκύλο την μέρα, πάνε 3 φορές σουπερμάρκετ είναι πιο σωστοί  επειδή έχουν πάνω τους ένα χαρτί, από τον έρμο τον ε.ε?

Ήθελα να ήξερα πάνω στο πρόστιμο γράφουν τουλάχιστον τι είχες πάνω σου ?

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, katrmp said:

Απίστευτο και αδιανόητο. Έφαγε 120€ με όλα αυτά πάνω του και από αυτούς που δεν έχουν ανάγκη τα ,800€ ?

Δηλαδή  πραγματικα με τι έπρεπε να είναι εφοδιασμένος?

Και όλοι αυτοί που βγάζουν  5 φορές το σκύλο την μέρα, πάνε 3 φορές σουπερμάρκετ είναι πιο σωστοί  επειδή έχουν πάνω τους ένα χαρτί, από τον έρμο τον ε.ε?

150 δεν είναι;

Πιστεύω γενικά υπονοείται ότι η όλη ιστορία με τις απαγορεύσεις δεν έχει τόσο να κάνει με το τι κάνεις όσο με το σε ποια απόσταση το κάνεις από την αφετηρία σου διότι τα SMS τύπου Β είναι μόνο ένα απλό "πάω να κάνω αυτό με διεύθυνση κατοικίας(δηλαδή αυτοαπομόνωσης) τάδε".

Προφανώς στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εργαζόμενος έχει στην ουσία υποστεί απαγόρευση εργασίας και δικαιούται βοήθειας.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, curzondax said:

... δεν έχει τόσο να κάνει με το τι κάνεις όσο με το σε ποια απόσταση το κάνεις  ....

Οι επιδόσεις μας έχουν ξεφύγει🏩 😀

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.