mastrotzepeto Δημοσιεύτηκε June 12, 2025 at 05:57 μμ Δημοσιεύτηκε June 12, 2025 at 05:57 μμ Αααα τώρα το είδα πασιφανέστατο, σόρυ.
mastrotzepeto Δημοσιεύτηκε June 12, 2025 at 06:23 μμ Δημοσιεύτηκε June 12, 2025 at 06:23 μμ On 18/5/2020 at 11:29 ΜΜ, nikoskourtis said: 1. Τι σημαίνει να μην παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις; Αν ΔΕΝ έχω υπόλοιπο δόμησης και κάλυψης στο οικόπεδο μπορώ να φτιάξω ξύλινη πρόχειρη αποθήκη; Δεν παραβιάζονται οι πολεοδομικές διατάξεις αν μετράει σε δόμηση και κάλυψη μια τέτοια κατασκευή; 2. Η πισίνα δε μετράει σε δόμηση και κάλυψη. Μπορώ σε μη αρτιο γήπεδο με κατοικία του 1970 η οποία έχει ενταχθεί στο Ν. 4495 να κατασκευάσω πισίνα προκάτ με ΕΕΔΜΚ; 180 σελίδες θέμα, πήρες απάντηση/γνώμη στην ερώτησή σου στη σελίδα 6?
af.civileng Δημοσιεύτηκε June 13, 2025 at 12:49 μμ Δημοσιεύτηκε June 13, 2025 at 12:49 μμ (edited) Καλησπέρα, Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα τεχνικής έκθεσης μηχανικού για κοπή δέντρων για εντός σχεδίου οικόπεδο; Επίσης απαιτείται άδεια εργασιών μικρής κλίμακας για κατάχωση αρχαίων με αμμοχάλικο και 3Α; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Edited June 13, 2025 at 03:04 μμ by af.civileng
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 04:18 πμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 04:18 πμ (edited) (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Το ίδιο ερώτημα με απασχολεί και εμένα. Σε τριώροφη οικοδομή χωρίς κανονισμό πολυκατοικίας με 9 διαμερίσματα και 4 καταστήματα κάποιος ιδιοκτήτης θορυβημένος από τον πρόσφατο περιστατικό θανάτου από πέσιμο τμήματος σοβάδων εξώστη θέλοντας να επισκευάσει τον εξώστη του (υπόψη ότι στην πολυκατοικία υπάρχουν και άλλοι εξώστες με επικίνδυνα τμήματα) με αποκλειστικά δική του δαπάνη μου ζήτησε να εκδώσω Μ/Κ. Επειδή σε αντίστοιχη περίπτωση σε διώροφη οικοδομή με 3 ρυθμισμένα διαμερίσματα το ΙΚΑ μου ζήτησε: τα συμβόλαια, τις μεταγραφές, τις εξουσιοδοτήσεις τους, τα Ε9, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνα, τα εμειλ και όλα τα προσωπικά στοιχεία προκειμένου να πληρωθούν 9 ένσημα συνολικής αξίας μόλις 256€ του ζήτησα να μου φέρει όλα τα παραπάνω συν τις ρυθμίσεις των αυθαιρεσιών του και έμενε άναυδος! υ.γ ακόμη και για να εκδώσω "έγκριση εκτέλεσης εργασιών" για επικίνδυνες κατασκευές κατά το σχετικό άρθρο 29 πρέπει να έχω α) περαιωμένη δήλωση β) η έκθεση από επιτροπή επικινδύνων ή τεχνική έκθεση 2 Πολιτικών Μηχανικών περί επικινδύνων κατασκευών + το μπλέξιμο με το ΙΚΑ όπως προανέφερα 4. Για τις εργασίες της παρούσας, απαιτείται έγκριση εκτέλεσης εργασιών, η οποία εκδίδεται αυτόματα, ύστερα από ηλεκτρονική υποβολή τεχνικής έκθεσης και των δικαιολογητικών από τα οποία προκύπτει το δικαίωμα υπαγωγής στην παρούσα, όπως έκθεση επικινδύνως ετοιμόρροπου, έκθεση περί εφαρμογής μέτρων ασφαλείας, έκθεση-αυτοψίας αυθαιρέτου/ πρωτόκολλο κατεδάφισης, περαίωση της δήλωσης, καθώς και δήλωση αρμόδιου μηχανικού ότι αναλαμβάνει την επίβλεψη, σύμφωνα με τους όρους που ορίζει με πράξη το Τμήμα Ελέγχου Δόμησης Τοπικό Παρατηρητήριο Edited June 17, 2025 at 08:08 πμ by Pavlos33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 08:12 πμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 08:12 πμ @ΚΑΝΑ Καλημέρα Βασίλη. Να δούμε λίγο ποιο είναι το ζήτημα. Οι επισκευές μήπως αφορούν και τις μετόπες (τα γνωστά εξωτερικά κούτελα) των εξωστών και θεωρούνται επισκευές σε κοινόκτητα τμήματα της πολυκατοικίας; Αν η σκέψη μου είναι σωστή, τότε θα πρέπει να αναζητήσουμε το πρακτικό γενικής συνέλευσης με τις υπογραφές της πλειοψηφίας (είτε απόλυτης είτε όσης ορίζεται από το καταστατικό για εργασίες σε Κ.Χ) που συναίνεσε. Επειδή έχουμε να κάνουμε με τμηματική επισκευή, ίσως θα έπρεπε να ληφθεί συναίνεση μόνο για το εν λόγω διαμέρισμα. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 10:25 πμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 10:25 πμ Ναι Παύλο έτσι είναι κοιν/στο. Αλλά αν προσπαθήσω να εκδώσω είτε μ/κ για επισκευή είτε έγκριση εργασιών εκτέλεσης για επικίνδυνες κατασκευές θα μπλέξω με μια ατελείωτη γραφειοκρατία (όπως ήδη αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου) Υπόψη επίσης ότι τα κάτω-κάτω στοιχεία (προστεγάσματα καταστημάτων) θέλουν καθαίρεση και όχι επισκευή διότι: 1. προεξέχουν των όψεων (οπότε μπαίνουν νερά και παγιδεύονται στην οροφή τους) 2.είναι σε πολλή μικρή απόσταση από τον εξώστη (οπότε το κάτω μέρος του εξώστη του α' ορόφου δεν μπορεί να βαφεί) κτλ
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 10:36 πμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 10:36 πμ Βασίλη, η καθαίρεση των προστεγασμάτων τα οποία βρίσκονται κάτω από την ψάθα πλάκας εξωστών 1ου ορόφου, εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στις εργασίες μικρής κλίμακας. Αυτό που ίσως δεν αντιλήφθηκα σωστά είναι γιατί αναφέρεις την υπερβολική γραφειοκρατία για την έκδοση ΕΕΔΜΚ σε επισκευές κοινόχρηστων όψεων, δηλαδή τι διαφορετικό υπάρχει σε σχέση με μια άλλη ΕΕΔΜΚ πέραν των απαιτούμενων συναινέσεων; Ο ιδιοκτήτης που αναφέρεις ότι έμεινε "άναυδός" όταν άκουσε τα δικαιολογητικά, θα έπρεπε να το περιμένει όταν θέλησε (καλοπροαίρετα βεβαίως) να εκτελέσει εργασίες σε κοινόκτητο τμήμα της οικοδομής. Να το κάνω πιο συγκεκριμένο για μια άλλη περίπτωση . Αν για παράδειγμα πήγαινε κάποιος σε μια ταράτσα ως ιδιοκτήτης του τελευταίου ορόφου και διενεργούσε μόνος του εργασίες αντικατάστασης ή εξ'αρχής τοποθέτησης υγροθερμομόνωσης αλλά τμηματικά και όχι σε όλη την έκταση της ταράτσας (το έχω δει να συμβαίνει και γελούσε ο κόσμος) οι υπόλοιποι συνιδιοκτήτες δεν θα είχαν αντιρρήσεις που δεν ερωτήθηκαν για το αν συμφωνούν και πόσο μάλλον, σε μια εργασία η οποία θα έβλαπτε την πλάκα του δώματος από κακή απορροή και συσσώρευση λιμνάζοντων νερών με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για τον οπλισμό και το σκυρόδεμα.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 02:31 μμ Δημοσιεύτηκε June 17, 2025 at 02:31 μμ Παύλο άλλο εργασίες συντήρησης (όπως αυτές της ταράτσας) και άλλο εργασίες κατεδάφισης επικινδύνων τμημάτων ακόμη και αν είναι σε κοινόχρηστα τμήματα μιας οικοδομής. Στην περίπτωσή μου οι Χ συνιδιοκτήτες από τους Ψ στην συνέλευση που έκαναν πρόσφατα ομόφωνα συμφώνησαν με την κατεδάφιση των προστεγασμάτων αλλά το πρόβλημα είναι ότι κανονικά απαιτείται έκδοση Ο.Α ή κατ' ελάχιστον έκδοση Έγκριση Εκτέλεσης Εργασιών κατεδάφισης επικινδύνων κατασκευών (μετά από κρίση της επιτροπής ετοιμόρροπων -για να μην τυχόν εμπλέξω τους 2 Π.Μ που θα εκδώσουν την Τ.Ε επικινδύνων με δικαστήρια από τους Ψ-Χ συνιδιοκτήτες) και όχι Ε.Ε.Δ.Μ.Κ.. Πως λοιπόν να εκδώσω Ο.Α χωρίς δηλώσεις αυθαιρεσιών όλων των συνιδιοκτησιών-εξουσιοδοτήσεις κλπ και από την άλλη το ΙΚΑ ότι και να εκδώσω θα μου ζητήσει ότι ήδη προανέφερα. Αν Παύλο δεν είναι αυτά γραφειοκρατεία τότε τι είναι!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα