Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

ΝΑΙ Πράγματι χρειάζεται (το αναφέρει και η ΜΠΑΚΛΑΤΣΗ, που τακτικά αρθρογραφεί  σε διάφορα θέματα νομοθεσίας) αλλά προσωπικά το θεωρώ παράλογο.  

Πως είναι δυνατόν από τη μια να μπορώ με το 51% συναίνεσης, την ιδιοκτησία μου να την κάνω μπουρδ.. και από την άλλη να απαιτείται το 100% για να μετατρέψω το κλειστό επί χρόνια κατάστημά μου, σε κατοικία ή να βάλω π.χ ένα προστέγασμα ή μια αρχιτεκτονική κατασκευή στην όψη του!

αλλαγή χρήσης ακινήτου ΜΠΑΚΛΑΤΣΗ.docx

Δημοσιεύτηκε

Βασίλη, 

Άσε την Μπακλατζή να λέει ότι θέλει αναζητώντας τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν....

Οι όψεις ενός ακινήτου στο οποίο υφίσταται ΣΟΙ είναι κοινόχρηστες! Οπότε οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτές προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών, εκτός αν ο κανονισμός του ακινήτου ορίζει διαφορετικά.

Δημοσιεύτηκε (edited)

ΙΑΣΟΝΑ

Δηλαδή αν δεν υπάρχει κανονισμός και έχω το 51%, μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα (που χρόνια τώρα παραμένει ανοίκιαστο) σε κατοικία ??

Αν και πάλι δεν μπορώ, μπορώ  να προσφύγω δικαστικά  κατά των συν/τών μου καθώς μου στερούν την ελεύθερη εκμετάλλευση του ακινήτου μου?? 

Edited by ΚΑΝΑ
Δημοσιεύτηκε
On 5/11/2025 at 7:20 ΠΜ, ΚΑΝΑ said:

Δηλαδή αν δεν υπάρχει κανονισμός και έχω το 51%, μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα (που χρόνια τώρα παραμένει ανοίκιαστο) σε κατοικία ??

Μπορείς! Με την προϋπόθεση ότι, δεν θα "πειράξεις" τις όψεις!

On 5/11/2025 at 7:20 ΠΜ, ΚΑΝΑ said:

Αν και πάλι δεν μπορώ, μπορώ  να προσφύγω δικαστικά  κατά των συν/τών μου καθώς μου στερούν την ελεύθερη εκμετάλλευση του ακινήτου μου?? 

Μπορείς! Αλλά δεν θα πετύχεις απολύτως τίποτα!

Υ.Γ. Σε όλες αυτού του είδους τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι είναι οι φιλικές σχέσεις με τους συνιδιοκτήτες (με απώτερο στόχο την έμμεση ηθική δέσμευση αυτών σε ό,τι θέλεις και βεβαίως χωρίς να θίγει τα άμεσα συμφέροντά τους.

Δημοσιεύτηκε

Μα ΙΑΣΟΝΑ με ποια λογική (νομική -αρχιτεκτονική ή..) μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα σε κατοικία χωρίς να αλλάξω τις όψεις?? Αν είναι δυνατόν!!!

Αν ο σκοπός αυτής της συναίνεσης είναι να μην καταστρέψω την αρχιτεκτονική της υπάρχουσας οικοδομής (που μπορεί να είναι καλλιτέχνημα κάποιου αρχιτέκτονα) αυτό θα μπορούσε να ξεπερασθεί με την επιβολή του υποχρεωτικού  ελέγχου της των νέων αρχιτεκτονικών από το Σ.Α. 

Τι θα πει να έχω φιλικές σχέσεις με όλους!!! Υπάρχουν και ... οι παράξενοι-δύστροποι -εξαφανισμένοι- μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού- αυτοί που ποτέ δεν έκαναν αποδοχή κ.τ.λ κ.τ.λ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.