ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 3, 2025 at 04:35 μμ Δημοσιεύτηκε November 3, 2025 at 04:35 μμ Nαι χρειάζεται! 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε November 4, 2025 at 06:09 πμ Δημοσιεύτηκε November 4, 2025 at 06:09 πμ ΝΑΙ Πράγματι χρειάζεται (το αναφέρει και η ΜΠΑΚΛΑΤΣΗ, που τακτικά αρθρογραφεί σε διάφορα θέματα νομοθεσίας) αλλά προσωπικά το θεωρώ παράλογο. Πως είναι δυνατόν από τη μια να μπορώ με το 51% συναίνεσης, την ιδιοκτησία μου να την κάνω μπουρδ.. και από την άλλη να απαιτείται το 100% για να μετατρέψω το κλειστό επί χρόνια κατάστημά μου, σε κατοικία ή να βάλω π.χ ένα προστέγασμα ή μια αρχιτεκτονική κατασκευή στην όψη του! αλλαγή χρήσης ακινήτου ΜΠΑΚΛΑΤΣΗ.docx
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 4, 2025 at 09:18 πμ Δημοσιεύτηκε November 4, 2025 at 09:18 πμ Βασίλη, Άσε την Μπακλατζή να λέει ότι θέλει αναζητώντας τα λίγα λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν.... Οι όψεις ενός ακινήτου στο οποίο υφίσταται ΣΟΙ είναι κοινόχρηστες! Οπότε οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτές προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών, εκτός αν ο κανονισμός του ακινήτου ορίζει διαφορετικά. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 05:20 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 05:20 πμ (edited) ΙΑΣΟΝΑ Δηλαδή αν δεν υπάρχει κανονισμός και έχω το 51%, μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα (που χρόνια τώρα παραμένει ανοίκιαστο) σε κατοικία ?? Αν και πάλι δεν μπορώ, μπορώ να προσφύγω δικαστικά κατά των συν/τών μου καθώς μου στερούν την ελεύθερη εκμετάλλευση του ακινήτου μου?? Edited November 5, 2025 at 05:26 πμ by ΚΑΝΑ
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 06:17 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 06:17 πμ On 5/11/2025 at 7:20 ΠΜ, ΚΑΝΑ said: Δηλαδή αν δεν υπάρχει κανονισμός και έχω το 51%, μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα (που χρόνια τώρα παραμένει ανοίκιαστο) σε κατοικία ?? Μπορείς! Με την προϋπόθεση ότι, δεν θα "πειράξεις" τις όψεις! On 5/11/2025 at 7:20 ΠΜ, ΚΑΝΑ said: Αν και πάλι δεν μπορώ, μπορώ να προσφύγω δικαστικά κατά των συν/τών μου καθώς μου στερούν την ελεύθερη εκμετάλλευση του ακινήτου μου?? Μπορείς! Αλλά δεν θα πετύχεις απολύτως τίποτα! Υ.Γ. Σε όλες αυτού του είδους τις περιπτώσεις η καλύτερη λύση είναι είναι οι φιλικές σχέσεις με τους συνιδιοκτήτες (με απώτερο στόχο την έμμεση ηθική δέσμευση αυτών σε ό,τι θέλεις και βεβαίως χωρίς να θίγει τα άμεσα συμφέροντά τους.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 06:48 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 06:48 πμ Μα ΙΑΣΟΝΑ με ποια λογική (νομική -αρχιτεκτονική ή..) μπορώ να μετατρέψω το κατάστημα σε κατοικία χωρίς να αλλάξω τις όψεις?? Αν είναι δυνατόν!!! Αν ο σκοπός αυτής της συναίνεσης είναι να μην καταστρέψω την αρχιτεκτονική της υπάρχουσας οικοδομής (που μπορεί να είναι καλλιτέχνημα κάποιου αρχιτέκτονα) αυτό θα μπορούσε να ξεπερασθεί με την επιβολή του υποχρεωτικού ελέγχου της των νέων αρχιτεκτονικών από το Σ.Α. Τι θα πει να έχω φιλικές σχέσεις με όλους!!! Υπάρχουν και ... οι παράξενοι-δύστροποι -εξαφανισμένοι- μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού- αυτοί που ποτέ δεν έκαναν αποδοχή κ.τ.λ κ.τ.λ 2
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 07:54 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 07:54 πμ Βασίλη, δεν στηρίζονται όλα και πάντα στη λογική... Κοίτα γύρω σου... 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:09 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:09 πμ εεε!! τότε φίλε ΙΑΣΟΝΑ ακριβώς σ' αυτόν τον παραλογισμό είμαι αντίθετος
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:16 πμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 09:16 πμ (edited) Είσαι και συνταξιούχος φίλε μου! Ακόμα να μάθεις να "χορεύεις όπως βαρούν τα όργανα"; Υ.Γ. Τον Δον Κιχώτη που έφαγε τη ζωή του να ψάχνει "ανεμόμυλους" τον θυμάσαι; Edited November 5, 2025 at 09:18 πμ by ΙΑΣΟΝΑΣ
petros71 Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 02:34 μμ Δημοσιεύτηκε November 5, 2025 at 02:34 μμ Σε μια πολυκατοικία που υπάρχουν 50 ιδιοκτήτες, οι 10 λείπουν στο εξωτερικό, ο ένας είναι τρελός για το Δαφνί και καλούμαι να μετατρέψω το κατάστημα ισογείου σε κατοικία. Εννοείται οτι θέλουν πείραγμα οι υπάρχουσες τζαμαρίες. Αλλά το μόνο που θα κάνω είναι απλά να βάλω πάλι τζαμαρίες, με άλλη υποδιαίρεση στα καϊτια και κάποια τζαμιλίκια να είναι πλέον ανοιγόμενα παράθυρα. ΔΕΝ βάζω τοίχο δηλ εκεί που υπήρχε τζαμαρία. Απλά βάζω την ίδια τζαμαρία αλλά με άλλα καϊτια και κάποια ανοιγόμενα τμήματα. Σε αυτή τη περίπτωση προσαρτώ ΥΔ του ιδιοκτήτη οτι είναι ήπιες οι παρεμβάσεις στις όψεις και δεν επεμβαίνουμε σε κοινόχρηστο χώρο. Δεν ειναι δυνατόν να πάρω ποτέ τη συναίνεση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα