panos_hmty Posted February 25, 2022 Share Posted February 25, 2022 (edited) δεν έχω βρει κάτι εδώ, για τα εισοδήματα για το 2021, δεν θα κάνουμε τη ΜΥΦ που κάναμε έως πέρυσι; Με τον παραδοσιακό τρόπο; Edited February 25, 2022 by panos_hmty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equalizer Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 @panos_hmty Ναι, θα υποβληθούν κανονικά. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spafent Posted February 26, 2022 Share Posted February 26, 2022 4 ώρες πριν, Equalizer said: @panos_hmty Ναι, θα υποβληθούν κανονικά. https://www.taxheaven.gr/news/58260/akioe-synanthsh-oee-me-stelexh-ths-aade-gia-to-my-data-ti-syzhthohke-gia-tis-myf-2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 (edited) Καλησπέρα..έχουμε μπλέξει με το mydata και αντε να βγάλω άκρη.. Είχα αγοράσει κάποια υλικά και την επόμενη μέρα επέστρεψα μερικά στο κατάστημα από όπου τα αγόρασα. Στο συνοπτικό βιβλίο φαίνεται το τιμολόγιο με την αρχική τιμή πριν την επιστροφή των υλικών. Μπήκα να κάνω χαρακτηρισμό του τιμολογίου και το σύστημα δεν μ.αφηνει γιατί λέει δεν συμφωνούν τα ποσά της καθαρής αξίας κ φπα . Έκανα απόρριψη παραστατικού λόγω απόκλισης. Τι γίνεται σ αυτήν την περίπτωση γνωρίζει κάποιος;; Βασικά δεν ξέρω αν έκανα καλά η λάθος 🤣 Edited February 28, 2022 by hektor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equalizer Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 (edited) @hektor Ο χαρακτηρισμός δεν μπόρεσε να προχωρήσει γιατί δεν έκανες χαρακτηρισμό ΦΠΑ και (επιπλέον) δεν χαρακτήρισες ολόκληρη την καθαρή αξία. Εκδόθηκε πιστωτικό τιμολόγιο για την μερική επιστροφή των υλικών; Πήγαινε στην "Αναζήτηση Παραστατικών", διάλεξε "Λήπτης" αντί για "Εκδότης" και πες μου αν μπορείς να δεις και να επιλέξεις το παραστατικό που απέρριψες. Μην σου φαίνεται περίεργο, γιατί στην αναζήτηση (και όχι στο συνοπτικό βιβλίο) εμφανίζονται και τα ακυρωμένα παραστατικά. Edited February 28, 2022 by Equalizer 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 2 λεπτά πριν, Equalizer said: @hektor Ο χαρακτηρισμός δεν μπόρεσε να προχωρήσει γιατί δεν έκανες χαρακτηρισμό ΦΠΑ. Εκδόθηκε πιστωτικό τιμολόγιο για την μερική επιστροφή των υλικών; Πήγαινε στην "Αναζήτηση Παραστατικών", διάλεξε "Λήπτης" αντί για "Εκδότης" και πες μου αν μπορείς να δεις και να επιλέξεις το παραστατικό που απέρριψες. Μην σου φαίνεται περίεργο, γιατί στην αναζήτηση (και όχι στο συνοπτικό βιβλίο) εμφανίζονται και τα ακυρωμένα παραστατικά. Ναι μπορώ να το επιλέξω. Το ανοίγω κανονικά ..επίσης συνεχίζει να εμφανίζεται στο συνοπτικο βιβλίο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equalizer Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Δεν μου απάντησες αν η επιστροφή των υλικών έγινε με πιστωτικό τιμολόγιο. Αφού μπορείς να επιλέξεις το παραστατικό, κάνε τον χαρακτηρισμό σύμφωνα με την δημοσίευση για τα έξοδα (είναι εντός πλαισίου στη σελίδα 27). Αν κάτι δεν καταλαβαίνεις, ξαναγράψε. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 2 λεπτά πριν, Equalizer said: Δεν μου απάντησες αν η επιστροφή των υλικών έγινε με πιστωτικό τιμολόγιο. Αφού μπορείς να επιλέξεις το παραστατικό, κάνε τον χαρακτηρισμό σύμφωνα με την δημοσίευση για τα έξοδα (είναι εντός πλαισίου στη σελίδα 27). Αν κάτι δεν καταλαβαίνεις, ξαναγράψε. Δεν μου δώσανε κάποιο τιμολόγιο αλλά πιθανών θα έχουν κόψει. Έκανα ξανά προσπάθεια αλλά μου ξαναβγάζει ένα λάθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equalizer Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 Όπως είπα και προηγουμένως παραλείπεις τον χαρακτηρισμό ΦΠΑ. Παραθέτω από την δημοσίευση για τα έξοδα τον τρόπο που γίνεται αυτός: Παράθεση Στον "Χαρακτηρισμό εξόδων" επιλέγεται "Προσθήκη Χαρακτηρισμού". Κατηγορία: "Χαρακτηρισμοί ΦΠΑ" Είδος: "Αγορές και δαπάνες στο εσωτερικό της χώρας (VAT_361)" Στο πεδίο "Ποσό" συμπληρώνεται η καθαρή αξία και όχι το ποσό του φόρου. 1 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hektor Posted February 28, 2022 Share Posted February 28, 2022 4 λεπτά πριν, Equalizer said: Όπως είπα και προηγουμένως παραλείπεις τον χαρακτηρισμό ΦΠΑ. Παραθέτω από την δημοσίευση για τα έξοδα τον τρόπο που γίνεται αυτός: Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια σας. Έπρεπε να σημειώσω την καθαρή αξία κ όχι το φπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts