Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξ αδιαιρέτου κληροτεμάχιο γεμάτο αυθαίρετα!


Recommended Posts

Έρχονται κάτι τέτοιες στιγμές που κοιτάς τον εξοπλισμό που έχεις μαζί σου,τα δάνεια που τρέχουν, το διπλόσυχνο που μόλις πήρες,σου έρχονται και οι απορίες για το HEPOS, τον έρημο τον αλβανό που σέρνεις μαζί,πας λοιπόν στον καθρέφτη του σπιτιού σου, κλέινεις την πόρτα να μη σε βλέπει κανείς (όπως είπε κάποτε και ο Γεωργίου) κοιτάς τον εαυτό σου και λες :μήπως είμαι μ...ς?

όχι σύνάδελφε.μην κάνεις τη δουλεία.αν θες να φανείς χρήσιμος πρότεινε στον πελάτη σου ένα τσακάλι δικηγόρο μπας και ξεκινήσουν να διορθώνονται τα αδιόρθωτα.αν θέλει βέβαια και καταλαβαίνει ο πελάτης...

τι να δείξεις δηλ?τα αυθαίρετα και μετά να σε βρούν σε κανένα χαντάκι ανάσκελα? 20 νοματέοι x 2 παιδιά ο καθένας x 3 πιστόλια = ...!

το πολύ πολύ σε α φάση δείξτου ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΑ ένα σχέδιο με τη "ζωγραφία" που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια - αφού βέβαια πληρωθεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

συνάδελφοι

το αρχικό ερώτημα του συναδέλφου achariso είναι σαφές

η γνώμη μου λοιπόν συνάδελφε είναι να δείξεις ότι μέτρησες

το διάγραμμά σου μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί και γιά άλλο λόγο

όσο καλή και να είναι η αμοιβή δεν μπορείς να εκτίθεσε σε υπηρεσίες και συναδέλφους

παρότι το μπάχαλο που επικρατεί είναι όπως περιέγραψαν οι συνάδελφοι

πάνω απο όλα αξιοπρέπεια και σοβαρότητα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Αυτο σκεφτομαι και γω Θεοχαρη.

Α.Β.Γ.Δ. σε ολο το κληροτεμαχιο συν την υπάρχουσα κατασταση όλων των κτιριων κ.τ.λ. και υπέυθυνη δήλωση που θα αναφερεται σε ολο το κληροτεμαχιο και αμα το θέλουν καλώς, αλλιως ανυπόγραφο τοπογραφικο και όποιος θέλει ας το υπόγραψει.

Eγω με αυτο το τοπογραφικο πιστευω οτι θα είμαι καλυμμενος,έτσι δεν είναι?

Ουτε μια στιγμη μου πέρασε απο το μυαλο να κρυψω τα κτισματα αλλά ήθελα να δω τι κάνετε και εσείς σε ανάλογες περιπτώσεις.

ρε συ gzin με τρομαξες μεσημεριατικα!

Link to comment
Share on other sites

Μετά από πολύ ψάξιμο έχω καταλήξει: Τα δείχνω όλα! Ο καθένας δεν ξέρει τι θέλει και δεν ξέρει και τις δικές σου συνέπειες αυτού που ζητάει. Δεν χρειάζεται να του τα μάθεις αναλυτικά. Τα δείχνεις όλα πάει και τέλειωσε!! Δεν θα πληρώσεις εσύ τα σπασμένα 20 αυθαιρέτων. Ας πάει σε άλλον μηχανικό. Δεν μπορεί, θα τελειώσουν σιγά - σιγά οι Ταλιμπάνηδες. Αν είσαι απόλυτος δίνεις το στίγμα που πρέπει και στον ιδιώτη και στον συμβολαιογράφο.

 

Υ.Γ. Σε πρόσφατο τοπογραφικό για αποδοχή κληρονομιάς απ' όπου είχε περάσει το κτηματολόγιο και τα είχε αποτυπώσει όλα, ο ιδιοκτήτης επέμενε να του "αφαιρέσω" κάποια κτίσματα (τα ονόμαζε κοτέτσια), διότι το ξεσκίζει η εφορία. Αφού το έψαξα πάρα πολύ (δεν θυμάμαι αν είχα βάλει ερώτημα και στο φόρουμ) αποφάσισα να μην του κάνω την χάρη. Έγραψα απλά: κτίσμα 1 υπόστεγο, κτίσμα 2 πρόχειρη αποθήκη κλπ. Επίσης, του είπα το εξής: "Εσύ, παίρνεις την ευθύνη να μην τα δηλώσεις στην εφορία παρόλο που φαίνονται στο τοπογραφικό; Εγώ πως θα πάρω την ευθύνη να μην τα δείξω παρόλο που φαίνονται στο κτηματολόγιο;"

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι θέμα να τρομάξω κανέναν.είναι η απλή πραγματικότητα....με βάσει το ΔΙΚΟ σου τοπογραφικό ο ΝΕΟΣ ιδιοκτήτης θα είναι συγκυριούχος εξ αδιαιρέτου σε 20 κτίσματα (όπου το πρώτο πρώτο μπορεί να χτίστηκε νόμιμα) έστω και αυθαίρετα!!άντε πρώτα να πας να τους το πεις αυτό όπου ο ξάδερφος στα βόρεια σύνορα μπορεί να έχει να μιλήσει με τον αδερφό του στα ανατολικά 10 χρόνια...και φυσικά άντε να εξηγήσεις στον ιδιοκτήτη ότι η αμοιβή σου δεν είναι για 300 μ2 όπως (εσφαλμένα) νομίζει..

 

γενικά με αηδιάζει το γεγονός και συμπεριφέρομαι ίσως και πέραν του δέοντος όταν οι πονηρίδιδες ιδιοκτήτες (που ΚΑΝΕΝΑΣ από 20 οικογένειες δεν ξέρει ότι αυθαιρετεί αλλά έχει τον τάδε γνωστό του στην πολεοδομία ή ο μπατζανάκης του είναι δικηγόρος κτλ) και προσπαθεί να ταπώσει τον δόλιο τον μηχανικό...μακάρι να μη συμβαίνει στη δική σου περίπτωση αυτό και να είναι όλα αγνά...

Link to comment
Share on other sites

Να βάλω κι εγώ την εξής διάσταση, που μπορεί να σου διαφεύγει...

Όλοι χρησιμοποιούν πλέον GoogleEarth, μου έτυχε σε πολεοδομικό γραφείο Δήμου περιοχής των Μεσογείων να ελέγξουν απόσταση από νεκροταφείο "σε πραγματικό χρόνο". Ενώ μετρούσανε με ρώτησαν παραμπιπτόντως, τί είναι αυτό που ασπρίζει στη φωτό στο κέντρο του κτήματος...ευτυχώς το είχα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

tpanag δηλαδή μιλάς για παράνομες κατατμήσεις σε όλη τη Κερατέα? Επειδή δε γνωρίζω η περιοχή είναι εκτός σχεδίου? Το πολύ πολύ να συσταθεί οικισμός κατα τα πρότυπα του 181Δ'.

 

Εξηγώ τι εννοώ στην παραπομπή με τον αστερίσκο. Αρχικά στα παλιά συμβόλαια, δεν υπήρχαν κατατμήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, με την πάροδο των χρόνων, κάποιοι "ξέχασαν" τι ακριβώς συμβαίνει και δημιούργησαν κατατμήσεις (άκυρες φυσικά) ή "βάφτισαν" κάθετες ερήμην των υπολοίπων συνιδιοκτητών και φυσικά παραβλέποντας το τι ισχύει βάσει του νόμου. Ό,τι μπορείς να φανταστείς έχω διαβάσει και μου έρχεται να τραβάω (τα λιγοστά) μαλλιά μου! "Εξ'αδιαιρέτου ποσοστό-τμήμα αγροτεμαχίου". "Οριζοντία ιδιοκτησία ή κατά το ορθότερο κάθετη" (αυτό το "ή κατά το ορθότερο" είναι πραγματικά η επιτομή της γελοιότητας, πραγματικά μερικοί συμβολαιογράφοι είναι για κλωτσιές), χωρίς καμία αναφορά στους 2 σχετικούς με τις διηρημένες ιδιοκτησίες νόμους (έλλειψη η οποία από μόνη της σύμφωνα με νομικούς, μπορεί να καταστήσει ένα συμβόλαιο άκυρο). Η Κερατέα πρακτικά και χωρίς υπερβολή καλύπτει το 1/3 της Αττικής. Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος. Από όσο ξέρω υπάρχει παλιό ρυμοτομικό στο κέντρο, μια κυρωμένη πράξη εφαρμογής στο ΒΙΟΠΑ, μια πράξη εφαρμογής που δεν έχει ακόμα κυρωθεί στην "Κακιά Θάλασσα" και όλη η υπόλοιπη (το μεγαλύτερο τμήμα του "τέρατος" δηλαδή) είναι εκτός.

Link to comment
Share on other sites

Achariso, Το έχω πεί και σε κάποιο από τα αρχικά μου ποστ: ακόμα φοβάμαι μήπως χτυπήσει κάποια μέρα η πόρτα και μου δώσουν καμιά αγωγή για ψευδή δήλωση και αίτημα αποζημίωσης, από κάποιο τοπογραφικό των πρώτων χρόνων μου ως επαγγελματία, με τις ελλειπέστατες γνώσεις που είχα τότε. Τότε βλέπεις δεν υπήρχε το Michanikos.gr να ξεστραβωθώ και να μάθω 10 βασικά και 5 προχώ πράγματα περί νομοθεσίας όπως γίνεται τώρα.

Κι επειδή όπως έχω ξαναπεί οι συμβολαιογράφοι (κατά πλειοψηφία, όχι όλοι) θέλουν να κάνουν το συμβόλαιο, πετάνε το μπαλάκι στον Μηχανικό και γράφουν : "κατά δήλωση του μηχανικού Τοπογραφίδη ... το γήπεδο κλπ κλπ" ότι τους συμφέρει.

Στο σχέδιο που εσύ θα συντάξεις, θα κυκλοφορήσει για αρκετά χρόνια και σε αρκετές πράξεις ή ακόμα και σε άδειες. Θα ήθελες να πέσει στα χέρια κάποιου συναδέλφου με εμπειρία (δε σου λέω σε άλλα δικομανή χέρια...) και να πεί "Τι Μ@@@ και άσχετος είναι ο Achariso?? Κύριε τάδε ο κος Αchariso ... σας κατέστρεψε..."

Οπότε .... ΜΗ συντάξεις κάτι διαφορετικό από αυτά που είδες.

Link to comment
Share on other sites

Grtopo εδώ έχω λίγο διαφορετική φιλοσοφία.και για να μην παρεξηγηθώ ΔΕ λέω να μην μπούν τα αυθαίρετα.λέω να ΜΗΝ παραδοθεί καθόλου η δουλειά όχι λόγω φόβου του μηχανικού.ΟΧΙ.αλλά λόγω προσπάθειας να εξευρεθεί ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ.και εξηγώ:

η παράδοση ενός πλήρους τοπογραφικού θα σημαίνει απλά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.οκ μέχρι εδώ.καλυμένος νομικά ο μηχανικός.έχει δοθεί όμως λύση στο πρόβλημα των ιδιοκτητών - συνιδιοκτητών - νέου ιδιοκτήτη που θα πεί :καλημέρα σας κύριοι έχω και εγώ μερίδιο!

κ για να το θέσω γενικότερα (με το φόβο μην παρεκτρέψω την συζήτηση από το αρχικό θέμα) ο καθένας ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

πιστεύω ότι ρόλος του φόρουμ πρέπει να είναι πέρα από την "βοήθεια" σε καθαρά πολεοδομικά θέματα και η προσπάθεια "προστασίας" των συναδέλφων από κακοτοπιές των διαφόρων πονηρίδιδων.σε ανάλογες περιπτώσεις που έχω τύχει ακολουθούν τα εξής:

1.προκαταβολή

2.αποτύπωση

3.ενημέρωση περί "μπλεξίματος" και άκυρες αγοραπωλησίες

4.η γυναίκα του ιδιοκτήτη του φέρνει νερό και τα χαπάκια

5.τηλέφωνο στην αθήνα στα ανήψια,ξαδέλφια,ετοιμοθάνατες θείες και ενημέρωσή τους

5α.εδώ οι καλόπιστοι λένε ότι θα το ψάξουν

5β.κάποιοι βρίζουν το μηχανικό και τα πολυτεχνεία του

5γ.οι ποιο πονηρίδιδες την ξέρουν ήδη τα λαδιά και δε σηκώνουν τα τηλέφωνα!

6.Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΎ ΤΕΛΕΊΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ μεχρι να συννενοηθεί το σόι.

και για να επαναφέρω την αρχική κουβέντα μιλάω για τα κληροτεμάχια και Ο,ΤΙ αυτά συνεπάγονται...σημασία έχει για μένα να βρίσκεται λύση πέρα από την κατοχύρωση του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Αν ο ιδιοκτήτης εξ αδιαιρέτου κληροτεμαχίου μη άρτιου και οικοδομήσιομου) πει να τακτοποιήσει το αυθαίρετο κτίσμα του θα πρέπει να συνυπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες του κληροτεμαχίου? Και σε εκείνη την περίπτωση θα είναι όλοι συνιδιοκτήτες του τακτοποιημένου αυθαιρέτου κατά το εξ αδιαιρέτου ποσοστό?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.