Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μάστερ τα πενταετή πτυχία των μηχανικών του ΕΜΠ


Michanikos.gr

Recommended Posts

να συμπληρώσω ώστε να είναι ευκολότερη η σύγκριση..

master of science στο Leeds που βαθμολογήθηκε αν δε με απατά η μνήμη μ με 5 (σε κλίμακα 1-5) στην εσωτερική αξιολόγηση που καθορίζει την κρατική χρηματοδότηση στην Αγγλία:

Ε.Ε- 4.000-5.000 ε

εκτός Ε.Ε- 13.000

νομίζω ότι είναι σαφές το point..

επίσης, ρε συ acnt και εγώ έχω εμπειρία τόσο εγχώριου όσο και ξένου πανεπιστημίου και το συμπέρασμά μου ήταν πολύ διαφορετικό απτό δικό σου.

Επίσης, να σου πώ ότι είμαι και γω μια απαυτούς που τελιώνουν στα 7 και δεν νομίζω ότι μπορείς να συσχετίσεις άμεσα το απαιτούμενο χρόνο αποφοίτησης στο ελ. πανεπιστήμιο με την ικανότητα του φοιτητή (για πολλούς λίγους είναι μεγάλο θέμα) ..γιατί απλά στο Leeds μου φάνηκε περίπατος.. αυτό που μπορώ σίγουρα να πώ είναι ότι όπως προανέφερε νομίζω ο Χάρης, αν τα χεις καταφέρει στην Ελλάδα (έστω και στα 7) μπορείς να τα καταφέρεις σχεδόν παντού γιατί έχεις μάθει να κολυμπάς. Σίγουρα αυτό δεν ειναι κολακευτικό για το εδώ πανεπιστήμιο, αλλά δείχει ότι οι απόφοιτοί του είναι άξιοι κάποιας εκτίμησης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 298
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Σωστά savvas.p.

Προπτυχιακά στους μηχανικούς Imperial College : 3.222£ - 20.400£ για πολίτες Ε.Ε.-εκτός αντίστοιχα

Μεταπτυχιακά : 4.650£ - 20.400£ για πολίτες Ε.Ε.-εκτός αντίστοιχα

 

Αν το πληρώνεις, παρόλο που δημόσιο, τουλάχιστον το σέβεσαι και ούτε καταλήψεις ούτε βανδαλισμοί.

Link to comment
Share on other sites

@haris συγκρίνεις την χειρονακτική εργασία με την πνευματική; Τι σχέση έχει ο σιδεράς με την πνευματική εργασία που καταβάλει ο ΠΜ; Δεν νομίζω πως ο συλλογισμός σου είναι σωστός.

Ο συγκεκριμένος τύπος που σου λέω για να μαθει 'c' στα 16 όχι μόνο διάβαζε αλλά τα καταλάβαινε κιόλας, δε παπαγάλιζε μόνο. Το αποτέλεσμα: πήγε σε κολέγιο και τώρα βγάζει τα κέρατα του. Εκ των πραγμάτων το σύστημα λοιπόν είναι άδικο και το αποδεικνύεται εύκολα.

 

Το σύστημα στο εξωτερικό συνήθως σημαίνει: Τι θες παιδί μου Πολυτεχνείο; Ωραία μπες και αμα βγεις ποτέ τότε τα λέμε. Μόνο που εδώ τα πανεπιστήμια είναι !$@%χανεία και δεν διαθέτουν τόση αξιοπιστία.

Το τραγελαφικό είναι ότι δεν τα εμπιστεύομαστε να ξεσκαρτάρουν πρωτοετής αλλά τα εμπιστευόμαστε να πιστοποιούν απόφοιτους...

Link to comment
Share on other sites

Ε.Ε. - Προπτυχιακό = 1,500 ευρώ/έτος
Ανάλογα με τα έσοδα της οικογενείας σου. Κάτω από 20000 λίρες αν θυμάμαι καλά δεν πλήρωνες τίποτα.
είμαι και γω μια απαυτούς που τελιώνουν στα 7 και δεν νομίζω ότι μπορείς να συσχετίσεις άμεσα το απαιτούμενο χρόνο αποφοίτησης στο ελ. πανεπιστήμιο με την ικανότητα του φοιτητή
Μα δεν μιλάμε για ποιότητα φοιτητών! Για ποιότητα παρεχόμενης παιδείας μιλάμε! Νομίζεις πως εγώ αν σπούδαζα Ελλάδα θα τελείωνα στα 5 χρόνια με 100% επιτυχία στα μαθήματα (όχι να γράφω σε όλα άριστα, αλλά να τα περνάω όλα με την 1η) ; Όχι βέβαια, διότι αφού το σύστημα δεν σου το επιβάλλει, γιατί να κουραστείς; Στην Αγγλία όμως το έκανα.
..γιατί απλά στο Leeds μου φάνηκε περίπατος..
Πρόσεχε:

- πήγες εκεί 7 χρόνια μεγαλύτερος και άρα πιό συνειδητοποιημένος

- πήγες εκεί "χορτάτος" -πιστεύω- από φοιτητική ζωή

- πήγες σε ένα γνωστό αντικείμενο, το οποίο το είχες ήδη σπουδάσει

- πήγες σε ένα χώρο που όλα ήταν έτοιμα από πλευρά οργάνωσης και διοίκησης.

Άρα γιατί να μην είναι περίπατος;

αυτό που μπορώ σίγουρα να πώ είναι ότι όπως προανέφερε νομίζω ο Χάρης, αν τα χεις καταφέρει στην Ελλάδα (έστω και στα 7) μπορείς να τα καταφέρεις σχεδόν παντού γιατί έχεις μάθει να κολυμπάς. Σίγουρα αυτό δεν ειναι κολακευτικό για το εδώ πανεπιστήμιο, αλλά δείχει ότι οι απόφοιτοί του είναι άξιοι κάποιας εκτίμησης.
Thanx for making my point! Για πανεπιστήμια και για παιδεία μιλώ κι όχι για την αξία των φοιτητών. Διάβασε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου να δεις τί λέω...

 

Άρα αν όλοι δεχόμαστε την φράση "αν τα χεις καταφέρει στην Ελλάδα μπορείς να τα καταφέρεις σχεδόν παντού γιατί έχεις μάθει να κολυμπάς", τουλάχιστον καταλήγουμε στην ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων.

Link to comment
Share on other sites

αναμφισβήτητα η ποιότητα των ελληνικών πανεπιστημίων επιδέχεται βελτιώσεων.. απλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι είναι σαφές , όχι σε σένα προσωπικά acnt, ότι υπάρχουν και πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι όσον αφορά τα πανεπιστήμια μας. Να μη μας πιάνει ξενολαγνεία..

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν και πράγματα για τα οποία μπορούμε να είμαστε περήφανοι όσον αφορά τα πανεπιστήμια μας.

...δηλαδή τους φοιτητές τους που με ανύπαρκτα για εμένα πανεπιστήμια (ως θεσμό, κύρος, οργάνωση, υλικό και υποδομή) βγαίνουν επιστήμονες.

Να μη μας πιάνει ξενολαγνεία..

...αλλά αν είμαστε έξυπνοι πρέπει να πάρουμε όλα τα καλά των ξένων και να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες μας ωστε να γίνουμε εμείς το λίκνο της παιδείας -γι'ακόμα μια φορά.

Link to comment
Share on other sites

@stayros

Μ' αυτή τη λογική πρέπει να πάρουν το παιδί του μηχανικού/μπετατζή/σιδερά που από μικρός έμαθε απ' τον πατέρα του ότι το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν οπλοφορεί αλλά έχει χάλυβα.

Αναφέρθηκα δε στην Ελλάδα και είπα ότι για τις συγκεκριμένες συνθήκες το αξιοκρατικό είναι και δίκαιο με την έννοια ότι μεγαλύτερη σημασία ίσως για την ελληνική οικογένεια έχει η αξιοκρατία και όχι τα κριτήρια εισαγωγής. Αν κάναμε αιτήσεις σε πανεπιστήμια βάσει των βαθμών απολυτηρίου και συνεντεύξεων τότε να δεις τι θα γινόταν.

 

Οι Κινέζοι πληρώνουν και στα προπτυχιακά ενώ οι πολίτες της Ε.Ε. όχι, σωστά;

Τους κινέζους τους στέλνει το κράτος να σπουδάσουν και αυτό πληρώνει τα δίδακτρα και τα έξοδα προκειμένου να εισάγει τεχνογνωσία. Γι' αυτό και πλέον έχουν κάνει αξιοπρόσεκτη πρόοδο στην έρευνα και τεχνολογία.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεχε:

- πήγες εκεί 7 χρόνια μεγαλύτερος και άρα πιό συνειδητοποιημένος

- πήγες εκεί "χορτάτος" -πιστεύω- από φοιτητική ζωή

- πήγες σε ένα γνωστό αντικείμενο, το οποίο το είχες ήδη σπουδάσει

- πήγες σε ένα χώρο που όλα ήταν έτοιμα από πλευρά οργάνωσης και διοίκησης.

Άρα γιατί να μην είναι περίπατος;

 

Nαι αλλά στο master είχε συμφοιτητές οι οποίοι είχαν ήδη σπουδάσει 3 χρόνια στο πανεπιστήμιο του Leeds και φυσικά είχαν σπουδάσει στο ίδιο γνωστό αντικείμενο κατά το

bachelor.Άρα το 5 στα 5 που πήρε έχει μεγάλη αξία αν υπολογίσεις τη δυσκολία της προσαρμογής.

Aπλά επειδή τα Ελληνικά Πολυτεχνεία είναι 5ετούς φοίτησης , πολύ πιθανόν κάποια μαθήματα να τα είχε κάνει.

Το καλό με τα ξένα πανεπιστήμια και ιδίως της Αμερικής είναι ότι σου παρέχουν τα πάντα αν κάνεις διδακτορικό και ασχολείσαι αποκλειστικά με το θέμα σου , ενώ εδώ κάνεις αγγαρείες του καθηγητή που κανονικά θα έπρεπε να τις κάνει κάποιο μόνιμο προσωπικό.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.