Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

20 hours ago, Pavlos33 said:

Αυτό που μας λέει ο νόμος είναι ότι δεν αποτελούν αυθαιρεσία και δεν καταγράφονται ως αυθαιρεσία. Δεν μας διευκρινίζει όμως αν θα καταγραφεί η νέα επιφάνεια, μη θεωρούμενη αυθαίρετη.

Μα και εγώ στο άρθρο 81 βασίζω το σκεπτικό μου. Το ότι το κτίριο είναι μεγαλύτερο εντός των ανοχών - εξαιρέσεων της §2 (επειδή π.χ. ο μπετατζής καλούπωσε 5εκ. μεγαλύτερο το πλάισιο) δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη επιφάνεια που προκύπτει καλύπτεται από την Ο.Α; Αυτό δεν είναι και το νόημα της §2; Να νομιμοποιήσει τρόπον τινά αυτές τις αποκλίσεις

Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό από τη στιγμή που η κατασκευή υπάρχει (και συνεπώς θεωρώ πως υπάρχει και υποχρέωση καταγραφής) και κανείς δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει αυθαίρετη, πιστεύω ότι με εμπεριστατωμένη ΤΕ θα το αποδεχτεί και η συμβολαιογράφος. Απλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν τα τετραγωνικά της πρόσθετης επιφάνεια θα τα εισάγω στην καταχώρηση της αρχικής Ο.Α. καθώς στην πράξη τότε κατασκευάστηκαν (και οι ανοχές στις διαστάσεις της Ο.Α τεκμαίρουν το "μη αυθαίρετο χαρακτήρα τους") ή στη ρύθμιση.

Οψόμεθα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 362
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα σας,

Καθότι νέα μηχανικός η οποία θέτει ερώτηση για πρώτη φορά εδώ, συγχωρέστε με αν το θέτω σε λάθος σημείο.

Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου με εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σταθμό(προφανώς υπάρχει Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας) πρόκειται να μεταβιβασθεί. Η καταχώρηση του Φ/Β στις επιφάνειες και τις χρήσεις της ΗΤΚ με ποιο τρόπο θα γίνει; 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλώς μας ήρθες  στο φόρουμ

Στον πίνακα επιφανειών θα βάλεις παντού μηδέν. Θα καταχωρήσεις μια λοιπή κατασκευή. Σχολια και τεχνική έκθεση θα γράψεις τα σχετικά με την ύπαρξη φωτοβολταικών. Στις πράξεις θα βάλεις την ΕΕΔΜΚ. Στην υλοποιημένη ιδιοκτησία επιλέγεις "ΟΧΙ". Στην ύπαρξη αδόμητου (στοιχεία οικοπέδου/γηπέδου) επιλέγεις "΄οχι".

Στις χρήσεις δεν συμπληρώνεις τίποτα. Βοηθητικά βλέπεις την ερωτοαπάντηση 10 ΤΕΕ για την ΗΤΚ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θέλω να εκδόσω ΗΤΚ για ένα οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει διώροφη κατοικία (ΕΡΕΙΠΙΟ). Το ισόγειο έχει εμβαδόν Ε=20,0 τμ ενώ ο όροφος έχει Ε=48,0 τμ. Ο φέρων οργανισμός του κτιρίου είναι πετρόκτιστος με ασύνδετα και ευτελή υλικά όπως χώμα και ξύλινα διαζώματα, τα οποία έχουν φθαρεί. Τμήματα της τοιχοποιίας έχουν καταρρεύσει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να  χάσει την στατική επάρκεια του. Το κτίριο έχει στέγη η οποία έχει τμηματικά καταρεύσει, αλλού έχει καθίσει στο εσωτερικό και αλλού είναι κανονικά στη θέση της.

Πως θα καταχωρηθεί στην ΗΤΚ?? ως μια λοιπή κατασκευή? Η θα πρέπει να αναφέρω κανονικά επιφάνειες?

 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, σχετικά με το ερώτημά σου υπάρχει σχετική ε/α από το ΤΕΕ. Δες το παρακάτω:

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/2022-06-14_ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΗΤΚ.pdf

(Δες το ερώτημα 16).

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

53 λεπτά πριν, orestis_evg94 said:

Θέλω να εκδόσω ΗΤΚ για ένα οικόπεδο μέσα στο οποίο υπάρχει διώροφη κατοικία (ΕΡΕΙΠΙΟ).

Υφίσταται οικοδομική άδεια για την κατοικία ή είναι αυθαίρετη κατασκευή;

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

@orestis_evg94Έγκειται στην κρίση σου για το πως θα το καταγράψεις. Αν γράψεις ότι έχει στέγη θα πρέπει να το περάσεις κανονικά ως κτίριο και φυσικά να περιγράψεις όσα αναφέρεις. Αν το καταγράψεις ως ασκεπές, τότε δεν καταγράφεις επιφάνειες στα σχετικά πεδία και καταχωρείς τον αριθμό "1" στις λοιπές κατασκευές, αναφέροντας και στα σχόλια. Για τη νομιμότητα μάλλον το κτίσμα είναι προ 55 οπότε εφαρμόζεις τα γνωστά που αναφέρονται στην ερωτοαπάντηση 8 για την Η.Τ.Κ

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

@ΙΑΣΟΝΑΣ @Pavlos33 πρόκειται για κτίσμα προ του 55.... Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση.... Δυστυχώς πολλές φορές το "γκρεμίζω νύχτα" αποτελεί διέξοδο.... Προσωπικά κλίνω προς το ασκεπές αλλά η συμβολαιογράφος με ενημέρωσε ότι φορολογικά εφόσον υπάρχει στέγη θα ληφθεί κανονικά υπόψη ως κτίσμα. Το ερώτημα είναι αν αυτό μοιραία καθορίζει και την δική μου προσέγγιση στα όσα θα αναφέρω για τα έγγραφα της μεταβίβασης μεταξύ αυτών και η ΗΤΚ

Link to comment
Share on other sites

Η γνώμη μου είναι ότι, θα πρέπει να το βάλεις ως ένα ωραιότατο κτίσμα, δηλαδή, ολόκληρη την επιφάνειά του! Το οποίο στη συνέχεια, εκείνος που θα το αποκτήσει θα βγάλει άδεια ή για επισκευή ή για κατεδάφιση. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.