Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία για σύσταση κάθετης συνιδιοκτησίας


Recommended Posts

επομένως αφου θεωρείται ενιαίο, ενώ στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 800 τ.μ. πάνε για αποδοχή κληρονομιάς ενώ το άλλο μισο έχει κτίσμα και μαντρα στο όριο μεταξύ τους, εγώ πρέπει να εμφανίσω στο υπομνημα εργοδότης-ιδιοκτήτη ποιον?

-και τους δυο εξ αδιαιρέτου ή μονο τους κληρονόμους και το εμβαδόν Ε του τμήματος τους?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 166
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εσύ θα γράψεις ως εργοδότη αυτόν που σου αναθέτει το έργο.

Θα αποτυπώσεις όλο το οικόπεδο σαν ενιαίο.

Προαιρετικά, θα κάνεις και ένα πίνακα όπου θα αναφέρεις όλους τους συνιδιοκτήτες με τα ποσοστά τους, όπου θα μνημονεύσεις τα συμβόλαια.

Καλό είναι να γίνει και συμβόλαιο κάθετης για καλό τους.

Την σειρά σύνταξης των συμβολαίων θα την καθορίσει ο συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

μόλις βρήκα ότι υπαρχει στον εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτη σύσταση οριζοντίου του 1979, που προσαρτάται στην τελευταία αγορά-προ της ανέγερσης-...περιμένω να την δω.σε αυτή την περίπτωση πάλι ως εμβαδόν οικοπέδου πάλι τα 1600 θα δείξω και θα αναφέρω ξεχωριστά τι αναλογεί στον κάθε ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

μόλις βρήκα ότι υπαρχει στον εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτη σύσταση οριζοντίου του 1979, που προσαρτάται στην τελευταία αγορά-προ της ανέγερσης-...περιμένω να την δω.σε αυτή την περίπτωση πάλι ως εμβαδόν οικοπέδου πάλι τα 1600 θα δείξω και θα αναφέρω ξεχωριστά τι αναλογεί στον κάθε ιδιοκτήτη?

 

Μάς δίνεις στοιχεία με το σταγονόμετρο και έτσι δεν μπορούμε να καταλάβουμε ολοκληρωμένη την υπόθεση. Σήμερα λες ότι βρήκες σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας. Διάβασέ τη πρώτα, δώσε τα στοιχεία και θα επανέλθουμε.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια για το φόρουμ στους συντελεστές. Αν και εδώ και καιρό το παρακολουθώ, πρώτη φορά αποφασίζω να σας απασχολήσω για ένα ερώτημα που θέλω να θέσω πάνω στο συγκεκριμένο θέμα της σύστασης καθέτου συνιδιοκτησίας. Καλούμε να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα για σύσταση 2 κάθετων ιδιοκτησιών σε οικόπεδο εντός ορίων οικισμού προυφιστάμενου του 23 και στο οποίο στην μια πλευρά του οικοπέδου υφίσταται κτίσμα άνευ οικοδομικής άδειας με ρεύμα κατά δήλωση ιδιοκτήτη προυφιστάμενο του '55, το οποίο αναπτύσεται σε ισόγειο και όροφο. Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται οτι είναι πετρόχτιστο αλλά δυστυχώς είναι σοβατισμένο για να διαπιστώσω αν αληθεύει. Επιπλέον ο συμβολαιογράφος επιμένει, οτι θα πρέπει να μετρήσω για το εμβαδόν του κτίσματος, τα τ.μ. έσω των λιθοδομών και βάσει αυτών να προσδιορίσω τα τ.μ. του συντελεστή δόμησης που αντιστοιχούν σε κάθε κάθετη. Παρακαλώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Προσοχή.

 

Υπάρχει και αυτή η άποψη βάσει της οποίας η μη προσμέτρηση λιθοδομής στον σδ δεν αφορά τα υφιστάμενα κτίρια .

 

Αυτή θεωρώ ως ορθότερη , με βάση το σκεπτικό της . Αν ισχύει τότε κάνει λάθος ο συμβολαιογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Πρόταση: Πάρε βεβαίωση Δημάρχου ότι το κτίσμα είναι προ 1955.

Έτσι μεταθέτεις την ευθύνη από επάνω σου στον Δήμαρχο και τον ιδιοκτήτη, αλλά εγγράφως πλέον.

Όντως αφαιρούνται οι επιφάνειες των λιθοδομών, άν έχουν πλάτος τουλάχιστον 50εκ. αλλά στα νεόδμητα μετά την 27-8-02, ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3044/02.

 

ΥΠΕΧΩΔΕ 41458/24/20.10.2003 : Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3044/02 (ΦΕΚ 197/Α) που αναφέρεται στην κατασκευή κτιρίων με εξωτερική τοιχοποιία από λιθοδομή.

 

 

Με αφορμή ερωτήματα που υποβάλλονται σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής της εν θέματι διάταξης και έχοντας υπόψη, την εισηγητική έκθεση του νόμου, τις διατάξεις του κτιριοδομικού κανονισμού, του ΓΟΚ/85, σας γνωρίζουμε ότι:

1. Η παρ. IB ιστ του άρθρου 7 του ΓΟΚ 85, εφαρμόζεται σε περιοχές εντός ρυμοτομικού σχεδίου, σε οικισμούς και σε εκτός σχεδίου περιοχές, σε συνδυασμό με τα τυχόν ειδικότερα οριζόμενα από τα δ/τα και τους όρους δόμησης της κάθε περιοχής.

2. Στα κτίρια που ολόκληρη η εξωτερική τοιχοποιία τους κατασκευάζεται από λιθοδομή, αφαιρείται από το συντελεστή δομήσεως η επιφάνεια της τοιχοποιίας από λιθοδομή που έχει πάχος τουλάχιστον 50 εκατοστά.

3. Η διάταξη εφαρμόζεται για τοιχοποιία από λιθοδομή που είναι κτιστή κατά την έννοια του Κτιριοδομικού Κανονισμού και ειδικότερα των άρθρων 9 παρ. 1.2.1 και 5 παρ. 3 και εφόσον με την μελέτη εξασφαλίζεται ότι θα έχουν την απαιτούμενη αντοχή, είτε είναι φέροντες είτε όχι, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 3 του κτιριοδομικού σε συνδυασμό με τις δ/ξεις του Ευρωκώδικα 6, σε περίπτωση κατασκευής φέροντα οργανισμού από οπλισμένο σκυρόδεμα.

4. Η διάταξη εφαρμόζεται για νέα κτίρια, που η άδεια τους εκδίδεται μετά την 27-8-02 ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 3044/02, δεδομένου ότι εντάσσεται στο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την διατήρηση και ενίσχυση παραδοσιακών τεχνικών και για παλαιά υφιστάμενα κτίρια, μόνο στη περίπτωση που η τοιχοποιία αντικαθίσταται με λιθοδομή.

5. Στα κτίρια που εφαρμόζεται η διάταξη, θα αναγράφεται ρητά στον τίτλο της οικοδομικής άδειας, ότι πρόκειται για κτίριο με εξωτερική τοιχοποιία από λιθοδομή κατ εφαρμογή της παρ. 3 του αρ. 8 του Ν. 3044/02 και κατά την θεώρηση για ηλεκτροδότηση θα προσκομίζεται φωτογραφική απεικόνιση (πριν το τυχόν επίχρισμα) με δήλωση και υπογραφή του επιβλέποντος Μηχανικού, ότι αναφέρεται στην τοιχοποιία από λιθοδομή που κατασκευάσθηκε για το κτίριο της συγκεκριμένης άδειας.

 

υ.γ. Γράφαμε μαζί με το avgoust

Link to comment
Share on other sites

Αρα pearl με βάση την εγκύκλιο που παρέθεσε ο erling λες χαιρετίσματα του συμβολαιογράφου και ουδόλως σε απασχολεί πλέον αν το υφιστάμενο είναι πέτρινο ή όχι. Θα τα προσμετρήσεις όλο .

 

Πρόταση: Πάρε βεβαίωση Δημάρχου ότι το κτίσμα είναι προ 1955.

 

Κανόνας λέω εγώ , σε καμμία περίπτωση δεν θα βεβαιώσεις εσύ το προ του '55.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.