Μετάβαση στο περιεχόμενο

Από ΑΤΕΙ + BEng + MEng = Πολυτεχνείο ;


ΑΛΕΞ

Recommended Posts

Για να κατατοπιστείς καλύτερα να απευθυνθείς στο ΔΟΑΤΑΠ. Έχω την εντύπωση αν κοιτάξεις στο ιντερνετ έχουν και τους σχετικούς καταλόγους με τις σχολές που θεωρούνται ισότιμες με τις δικές μας δηλαδή δεν χρειάζεται να περάσεις την διαδικασία να δώσεις εδώ εξετάσεις για να αναγνωριστεί το πτυχίο σου. Πάντως οι αρχιτεκτονικές στο εξωτερικό έχουν αρκετές διαφορές στην φιλοσοφία τους με εμάς αφού στην ελλάδα είναι μηχανικοί-αρχιτέκτονες το οποίο δεν ισχύει πάντα στο εξωτερικό.

Link to comment
Share on other sites

Η αληθεια ειναι οτι εχω επικοινωνισει με το δοαταπ,αλλα μου ειπαν οτι το συστημα bachelor και master εχει εφαρμοστει τα 2 τελευταια χρονια στη γερμανια,οποτε δεν ξερουν ουτε εκεινοι ακριβως πως θα γινει η αναγνωριση!!!

Στη σχολη που ειμαι,τελειωνεις ως αρχιτεκτονας πολεοδομος με πληρη επαγγελματικα δικαιωματα...

 

ευχαριστω για το χρονο σου!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και τα ΤΕΙ από το εξωτερικό και όποια εξέλιξη τους αναγνωρίζονται κανονικά στην Ελλάδα. Ειδικά αν έχεις Master. Μόνο τα ΤΕΙ της Ελλάδας έχουν πρόβλημα στην Ελλάδα (!?!).

 

Στο ΔΟΑΤΑΠ θα πας για ακαδημαϊκή ισοτιμία. Για επαγγελματικά δικαιώματα θα πας στο ΣΑΕΙ ή κάτι τέτοιο δε θυμάμαι καλά. Είναι ένα όργανο που αναγνωρίζει επαγγελματικές ισοτιμίες.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα...

 

ευχαριστω για τις απαντησεις!!!!

 

Αλλα μονο που βλεπω στη λιστα οτι το UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES STUTTGART,δεν το εχουν...αγχωμαι...

Στη χειροτερη περιπτωση,που δεν αναγνωριζεται στην Ελλαδα...πρεπει να δωσω εξετασεις η απλα μενω με ενα ''μηδενικο''πτυχιο???

Link to comment
Share on other sites

Μαρία, τα universities of applied sciences στη Γερμανία είναι τα παλιά Fachochschule μέρος των οποίων μετονομάστηκε έτσι.

 

Με απόφαση του Συμβουλίου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) και του Ινστιτούτου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΙΤΕ), (παλαιά όργανα του Υπουργείου Παιδείας) εξασφαλίστηκε η πλήρης ισοτιμία των Γερμανικών Fachochschule με τα Ελληνικά ΤΕΙ. Αυτό έγινε το Δεκέμβρη του 1992 αν θυμάμαι καλά (δεν έχω έυκαιρη την απόφαση τώρα). Το ΣΤΕ και ΙΤΕ εν συνεχεία ενσωματώθηκαν στο ΕΣΥΠ. Η απόφαση όμως ισχύει και είναι σε πλήρη εφαρμογή.

 

Το δίπλωμα σου από το εν λόγω πανεπιστήμιο (fachochschule) θα στο αναγνωρίσουν πιθανότατα ως ισότιμο με ΤΕΙ. Βεβαίως καθώς έχεις το master δεν ξέρω πια με βεβαιότητα τι θα κάνουν στο ΔΟΑΤΑΠ. Ίσως στο αναγνωρίσουν και ως ισότιμο πανεπιστημίου αλλά έχω αμφιβολίες. Σε ενημερώνω επίσης ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, το οποίο, αν σου αναγνωρίσουν ισοτιμία με ΤΕΙ, ΑΡΝΕΙΤΕ να σε εγγράψει μέλος του, όπως άλλωστε και όλους εμάς από ΤΕΙ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχεις επαγγελματικά δικαιώματα, αφού αυτά ακόμα δεν έχουν εκδοθεί πάλι εξαιτίας των παρεμβάσεων του ΤΕΕ. Η δική σου περίπτωση βέβαια έχει μια ιδομορφία καθότι υπάρχει η γνωστή δικαστική υπόθεση Πέρρου (πτυχιούχος fachochschule) ο οποίος κινήθηκε δικαστικά κατά του ΤΕΕ, έφτασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όπου κέρδισε και έτσι αναγκάστηκε το ΤΕΕ να τον εγγράψει και να του δώσει τα προβλεπόμενα επαγγελματικά δικαιώματα.

Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα το ΤΕΕ αγνοεί πλήρως την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και επιμένει σε λογικές άλλων εποχών. Πιθανότατα να συναντήσεις δυσκολίες όχι ως προς την αναγνώριση του πτυχιούχου σου, αλλά ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα (δεν υπάρχουν) αν το πτυχίο σου αναγνωριστεί ως ισότιμο με ΤΕΙ.

Link to comment
Share on other sites

Το πιθανότερο είναι να σε βάλουν να δώσεις κάποια μαθήματα σε ελληνικό Πολυτεχνείο για να πάρεις την ισοτιμία και κατʼ επέκταση τα επαγγελματικά δικαιώματα του διπλωματούχου. Ο αριθμός τους εξαρτάται από τον αριθμό των μαθημάτων και την ύλη που έκανες στην σχολή σου. Ολόκληρη την διαδικασία δεν την γνωρίζω αλλά αν έχεις επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά με τον ΔΟΑΤΑΠ καλύτερα πέρνα μια βόλτα και μίλησε με κάποιον υπεύθυνο διαφορετικά δύσκολα θα βγάλεις άκρη.

Ρε συνάδερφοι δεν χρειάζεται να γίνονται όλα τα θέματα μπάχαλο με το κακό το ΤΕΕ. Η κοπέλα ρώτησε κάτι συγκεκριμένο, πως θα αναγνωρίσει το πτυχίο της.

Link to comment
Share on other sites

Μαρια, καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σου. Χρόνια τώρα παλεύουμε για το αυτονόητο δικαίωμα των ΤΕΙ και των αποφοίτων ισοτίμων σχολών, όπως τα fachochschule, να μπορέσουν να ασκήσουν αυτόνομα το επάγγελμα που σπούδασαν.

 

Γνωρίζω πολύ καλά και από πρώτο χέρι το κύρος και την εκτίμηση που έχουν τα fachochschule στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Μόνο στην Ελλάδα έχουμε αυτό το μοναδικό σε παγκόσμια κλίμακα φαινόμενο, απόφοιτοι τριτοβάθμιων ιδρυμάτων να βρίσκονται επαγγελματικά όμηροι και ξεκρέμαστοι επειδή αυτό δεν βολεύει τα συμφέροντα μιας μεσαιωνικής συντεχνίας που όχι μόνο δεν μας επιτρέπει να εργαστούμε αξιοπρεπώς αλλά σαμποτάρει τελικά το ίδιο το εθνικό σύστημα παιδείας συκοφαντώντας τις σχολές και τους αποφοίτους τους όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

 

Μπορεί ο αγαπητός mechanicalengineer να λέει πως δεν πρέπει συνέχεια να αναφερόμαστε στο κακό ΤΕΕ, αλλά το κακό που μας έχει κάνει μας αναγκάζει συνεχώς να υποδεικνύουμε τον εχθρό των σχολών μας και τον ηθικό αυτουργό αυτής της θλιβερής κατάστασης, θύμα της οποίας ίσως είσαι και εσύ.

Link to comment
Share on other sites

Το οτι εγω ειμαι,εγγεγραμενη στο αντιστοιχο γερμανικο ΤΕΕ,μετραει η οχι?

στη γερμανια οταν κανεις 2ετες master και ταυτοχρονα εργαζεσαι μπαινεις αυτοματα στιη λιστα των αρχιτεκτονων...

συγγνωμη σας κουρασα...

Link to comment
Share on other sites

Αυτά συμβαίνουν στη Γερμανία. Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Η εγγραφή στο Γερμανικό ΤΕΕ είναι μια μέθοδος που έχουμε ακολουθήσει και εδώ υπάρχουν Έλληνες απόφοιτοι ΤΕΙ που γράφτηκαν στο Γερμανικό επιμελητήριο αλλά το Ελληνικό ΤΕΕ δεν ακούει τίποτα.

 

ΟΜΩΣ, ειδικά για την περίπτωσή σου, σε καλύπτει απόλυτα η κοινοτική οδηγία περί διακίνησης επαγγελματιών. Επειδή έχεις τελειώσει στη Γερμανία και όχι στην Ελλάδα, θα πρέπει να απευθυνθείς στο ΣΑΕΙΤΕ. Μην ασχοληθείς καθόλου με το ΤΕΕ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.