Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων - εφαρμογή σε εντός σχεδίου


sotkouv

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

1 ώρα πριν, sotkouv said:

Οι οικισμοί στην απόφαση αυτή έχουν τον ακόλουθο ορισμό:

image.png.a95d90d0b9eca3365cfef4ef247a35c4.png

Με επιφύλαξη, από αυτό που διαβάζω συμπεραίνω ότι η αναφορά σε οικισμούς δεν αφορά στα εντός σχεδίου πόλεως που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις (περίπτωση Κάντζας παραπάνω).

Προφανώς είναι εντελώς παράλογο.

Ναι αυτός θεωρείται οικισμός... 

Δηλαδή δε θα κάνει ο κάθε ένας αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Δεν ισχύουν τα των παρ. 2.1.2 και 3.1.2.

Το πυράντοχο κέλυφος ισχύει κανονικά.image.png.0037bfe88a9fda1d46971ba4ebe87829.png

 

Edited by GregDel
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, kfil said:

Και μην ξεχνάμε τα 300μ από περιαστικό πράσινο!!

Καί τα κτίρια σε πάρκα!!

 

Το σημαντικότερο και βεβαιότερο είναι ότι σε 20 ημέρες οι ΟΤΑ θα έχουν ετοιμάσει τα διαχειριστικά σχέδια των οικισμών...

Edited by Παπλωματούχος Μηχανικός
Link to comment
Share on other sites

Μια απορία. Σε οικισμούς δεν είναι υποχρεωτικό μέχρι 30/4/24 οι ιδιώτες να ζητήσουν από τεχνικούς την σύνταξη της έκθεσης επικινδυνότητας και τα προτεινόμενα μέτρα μέχρι δε 31/5/24 να έχουν υλοποιηθεί αυτά από τους ιδιώτες ; (ανεξάρτητα του τι θα κανουν οι δήμοι για τους οικισμούς)

Link to comment
Share on other sites

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ !
01/04/2025
 

platforma.jpgΆνοιξαν επί τέλους  οι προβλεπόμενες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για τα μέτρα Πυροπροστασίας ακινήτων σε δασικές περιοχές σε συνέχεια του «Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων» που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ μετά από ΚΥΑ των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (19.05.2023) και της σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου, και του «Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών» που νομοθέτησε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το νόμο 5075/14.12.2023, και προβλέπει τη δήλωση του καθαρισμού αστικών οικοπέδων.

Ταυτόχρονα αναμένεται και ολιγοήμερη παράταση τόσο της προθεσμίας σύνταξης του «Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα»  και της Ειδικής μελέτης Πυροπροστασίας και της ανάρτησής τους στην οικεία πλατφόρμα, όσο και της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης καθαρισμού του οικοπέδου στην πλατφόρμα του «Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών»  .

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Υπενθυμίζεται ότι ο «Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων» αφορά σε ακίνητα που βρίσκονται μέσα σε οικόπεδα ή γήπεδα σε δάση, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, σε περιαστικό πράσινο, σε κηρυγµένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις, καθώς και εντός ακτίνας τριακοσίων (300) µέτρων από αυτές ή βρίσκονται µέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών.

Για τα προαναφερόμενα ακίνητα είναι υποχρεωτική η σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι τις 31.03.2024!

Σε συνέχεια της Τεχνικής Έκθεσης οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 30.04.2024 να υποβάλουν στον οικείο Δήμο αρχικά, και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα αργότερα αργότερα, Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας στην οποία θα δηλώνουν την ορθή λήψη των μέτρων που προβλέπονται στην έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα, βάσει των προβλέψεων του Κανονισμού για την προστασία του ακινήτου τους σε περίπτωση πυρκαγιάς!

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ. Υπενθυμίζεται ότι  η νέα αυτή υποχρέωση καθαρισμού οικοπέδων αφορά  ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπόν ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, σε περιοχές εντός ορίων, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, και  σε εκτάσεις εντός ακτίνας 100 μέτρων από τα όρια των δυο προαναφερόμενων περιπτώσεων, επιπλέον δε και  εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας,  με προβλεπόμενα πρόστιμα 1.000 – 54.000 ευρώ αλλά και σοβαρές ποινικές συνέπειες.

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τις πλατφόρμες Πυροπροστασίας και Καθαρισμού Οικοπέδων.

 
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

9 λεπτά πριν, kfil said:
ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ !
01/04/2025
 

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τις πλατφόρμες Πυροπροστασίας και Καθαρισμού Οικοπέδων.

 

 🤘 🤘 🤘  🤘 🤘 🤘  🤘 🤘 🤘  🤘 🤘 🤘  🤘 🤘 🤘

Link to comment
Share on other sites

Το μυαλό τους και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος! Θα ήθελα να ήξερα, δεν ντρέπονται;

Link to comment
Share on other sites

ΕΝΦΙΑ, 4495, ΗΤ, Περιορισμός δόμησης εκτός σχεδίου, Πυροπροστασία, Ενεργειακή αναβάθμιση,.... γιατί να ντρέπονται; Και πώς θα καταλήξουν τα ακίνητα (και μάλιστα σε καλή τιμή) σε μόνο αυτούς που μπορούν να ανταπεξέλθουν;

Edited by tettris
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.