Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κανονισμός Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων - εφαρμογή σε εντός σχεδίου


sotkouv

Recommended Posts

Ο τεχνικός που θα καλέσουν και ας αναλάβουν την ευθύνη των διαμαρτυριών είτε μέσα είτε έξω από τα θεσμικά όργανα (δήμο- περιφέρεια -κυβέρνηση- κόμματα)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

3 hours ago, avgoust said:

Αρχικά , το 6 σημαίνει ιδιωτικό δάσος. Αρα δάσος , οπότε το ακίνητο υπάγεται στον κανονισμό πυροπροστασίας.

Η ανάρτηση είναι μεταγενέστερη του κυρωμένου χάρτη  ?
Γιατί μπορεί να είναι είτε υπό αναθεώρηση ο κυρωμένος , είτε να είχε κυρωθεί μερικώς καθώς στην Αττική έχουμε αυτό το θέμα , ειδικά στις πρώτες αναρτήσεις/ κυρώσεις.
Στην ανάρτηση του 2021 τι δείχνει ?

Γενικά , προτείνω να το δεις ως εξής.

Αν έκανες τοπογραφικό στην περιοχή που φέρεται στην ανάρτηση  ως δάσος , θα έδινες βεβαίωση ότι δεν είναι δασική έκταση ?

Εντός σχεδίου βρίσκεται, αλλά στα όρια του σχεδίου. (βρίσκεται εντός της ακτίνας των 300μ από την διαγεγραμμένη, σύμφωνα με την Ανάρτηση, έκταση)

Αυτή είναι η πληροφορία από την ανάρτηση:  
Screenshot2024-04-0516_35_38.thumb.png.1d6c3918be94036f3e987b455460872c.png

 

Και αυτή από την Κύρωση:
Screenshot2024-04-0516_36_49.thumb.png.42aa7c20dc8ced2fb009ef4cf9b85712.png

 

Η Κύρωση δεν ασχολείται καθόλου με την συγκεκριμένη εκτός σχεδίου περιοχή με την οποία συνορεύει το οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι , μάλλον δεν έχεις κύρωση εκεί ή είναι υπό αναμόρφωση,
Έχεις λοιπόν την ανάρτηση του 2021 που το δείχνει δασική έκταση.

Αν ήταν δική μου περίπτωση θα του έλεγα ότι υπάγεται στην πυροσβεστική διάταξη.

Link to comment
Share on other sites

On 2/4/2024 at 2:25 ΜΜ, Pavlos33 said:

Για μένα θα έπρεπε ως μηχανικοί, σύσσωμοι να αρνηθούμε την οποιαδήποτε ανάμιξη(...)

Στην ουσία, αυτό που σου ζητά η πολιτεία είναι απλά να προσαρμόσεις το νόμο στη συγκεκριμένη ιδιοκτησία και να καταστήσεις προφανείς στον ιδιοκτήτη τις υποχρεώσεις του. Είναι πολύ δύσκολο για έναν ιδιώτη να βρει μέσα σε αυτό το κείμενο τι αφορά την ιδιοκτησία του και τί όχι.

 

@adjuster0

Παράθεση

Αρχισαν να μας ζητούν να συντάξουμε την Τεχνική Μελέτη και πραγματικά δεν ξερω αν πρέπει να το κανουμε έστω και πρόχειρα (επι του παρόντος).

Τεχνική Έκθεση ζητούν.

Στην ουσία, θα πρέπει να διαλέξεις και να απομονώσεις μέσα από την ΚΥΑ εκείνα που αφορούν την εκάστοτε ιδιοκτησία και να τα παραθέσεις σε ένα έγγραφο, μόνα τους.

Προσοχή! Δεν απαιτείται να προτείνεις εξειδικευμένα μέτρα στον ιδιώτη. Γενικά μέτρα προτείνεις. Δεν θα του πεις "βάλε αυτό το ξύλο" ή "βάλε εκείνο το πλακάκι". Εκείνος, όταν θελήσει να εφαρμόσει την έκθεση θα συμβουλευτεί μηχανικό και θα κάνει την μελέτη.  

 

@avgoust

Παράθεση

Και με άδειες που είτε δεν μπορούν να εκδοθούν για διάφορους λόγους είτε θα καθυστερήσουν πάρα πολύ
πχ
έγκριση ΣΑ , έγκριση Αρχαιολογίας , λάθος εγγραφή στο κτηματολόγιο ,  αυθαίρετο Κ5 που δεν μπορεί αυτή την στιγμή να δηλωθεί ...

Όλα αυτά θα αποτυπώνονται στο έντυπο Δήλωσης Εφαρμογής του ιδιοκτήτη του ακινήτου, στα πεδία "Παρατηρήσεις". Εκεί θα γνωστοποιεί στον ΟΤΑ το όποιο πρόβλημα προκύπτει κατά την εφαρμογή του κανονισμού.

Δεν μας αφορά στην Τεχνική Έκθεση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Άλλη μια βλακώδης παράταση.

Όμως για το πάπλωμα καμμια κουβέντα (τεράστια έξοδα των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων  και εξωπραγματικά κάποια αυτά ,παρά μόνο μια αναβολή για το 2024 κάποιων από τα μέτρα ).

https://ypen.gov.gr/parataseis-gia-tin-efarmogi-tou-kanonismou-pyroprostasias-akiniton-entos-i-plision-dasikon-ektaseon/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βγήκε η πολυπόθητος εγκύκλιος!

https://dasarxeio.com/wp-content/uploads/2024/04/42966_1311_2024.pdf

 

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των αλσών, ο κανονισμός εφαρμόζεται μόνο στα κτίρια που βρίσκονται εντός αυτών και όχι στα όμορα του άλσους ακίνητα, ούτε και σε αυτά που έχουν πρόσωπο στο άλσος. Αυτό γίνεται λόγω ικανής δυνατότητας ελέγχου, περιορισμού της μετάδοσης, πρόσβασης και επέμβασης των δυνάμεων σε περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς εντός άλσους ή πάρκου τα οποία περιβάλλονται από οικιστική δόμηση. Με τον ίδιο τρόπο δύναται να αντιμετωπίζονται και μεμονωμένοι δασικοί θύλακες μικρής έκτασης σε εντός σχεδίου περιοχές οι οποίοι περιβάλλονται από δόμηση. Αντίθετα, στους οικισμούς, καθώς και σε οικιστικές πυκνώσεις που περιβάλλονται στο σύνολό τους από δασικές εκτάσεις, ο κίνδυνος μετάδοσης της φωτιάς από τη δασική έκταση στον οικισμό ή αντίστροφα είναι αυξημένος και λιγότερο ελεγχόμενος, με αποτέλεσμα να προβλέπεται στον κανονισμό διαφορετική διαδικασία (άρθρο 4 του Κεφαλαίου Δεύτερου), η οποία αναλύεται παρακάτω.  

 
Τι συμβαίνει με οικισμούς που έχουν δασικό θύλακα μικρής έκτασης σε ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΕΣ και ταυτόχρονα ΔΕΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ;
 
Καμμιά ιδέα;
Link to comment
Share on other sites

Καμία αναφορά στις γεωργικές εκτάσεις με κάποια μικρά κτίσματα μέσα (π.χ αγροτικές αποθήκες) που έτυχε κάποια μικρή νησίδα με χαρακτηρισμό ΑΔ,ΔΑ,ΔΔ να βρίσκεται στα 300 μ. Εν τω μεταξύ ο χαρακτηρισμός ΔΑ ήταν για εκχερσωμένες γαίες που σήμερα καλλιεργούνται και παρά το ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις δεν αποτελούν δασική έκταση με την έννοια που αυτή ορίζεται. Τι είδους προστατευτικά μέτρα θα πάρει μια αποθήκη από ωμόπλινθους με ξύλινα πορτοπαράθυρα άλλης εποχής και κολυμβητά κεραμίδια με λάσπη; Για ποια δίκτυα νερού ομιλούν όταν τα χωράφια δεν έχουν νερό; Πόσο φιάσκο η όλη υπόθεση τελικά για να καλύψουν οι δήθεν υπεύθυνοι τα νώτα τους. 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Και επειδή αυτές οι εκτάσεις είναι μεγάλες με πιθανά κτίσματα μέσα φανταστείτε να πρέπει να χτιστεί τσιμεντένια μάντρα 1.00 μ ύψος σε μήκος 300,400 κ.λ.π μέτρα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.