Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

31 λεπτά πριν, dimitris GM said:

παυλο, αυτη ειναι και η δικη μου γνωμη,

το ερωτημα ηταν οτI:

...."δυο δεδομένα, αν παίζουν ρόλο: η κάτοψη αδείας δείχνει αδιαμόρφωτο ενιαίο χώρο, και από ανέγερσης δημιουργήθηκαν διαμερίσματα με χιλιοστά)"

  Αυτο που τακτοποιουσαμε με τον 3843, αφορουσε ό,τι αλλαγες εγιναν εντος του νομιμου ογκου

Συνηθως επροκειτο για αλλαγες χρησης διηρημενων ιδιοκτησιων.

Εαν προυπηρχε η συσταση  και η τακτοποιηση εγινε για ξεχωριστες ΟΙ, τοτε   δεν χρειαζεται τπτ αλλο.

Εαν ομως, με τον 3843  τακτοποιηθηκε ενα ολοκληρο υπογειο και μετα  εγινε συσταση,  τοτε υπαρχει ΔΔ.

 

Δημήτρη ακόμη και αν η σύσταση υπήρχε προ ανεγέρσεως της οικοδομής, η άδεια δεν προέβλεπε διαχωρισμό σε διαμερίσματα, παρά ενιαίο χώρο (αδιαμόρφωτο τότε). Οπότε, άφηναν το χώρο για μελλοντικό κλείσιμο-διαμόρφωση με έκδοση νέας άδειας. Επομένως, υπάρχει διαφοροποίηση, ανάμεσα σε σχέδιο Ο.Α, σχέδιο κάτοψης που προσαρτήθηκε στη σύσταση και υφιστάμενη κατάσταση η οποία δεν ταιριάζει με την Ο.Α. Με άλλα λόγια, αν κάποιος πάρει την κάτοψη της Ο.Α  και προσπαθήσει να αντιπαραβάλλει με σχέδιο σύστασης και υφιστάμενης κατάστασης διαπιστώνει την διαφοροποίηση και πέραν της αλλαγής χρήσης η οποία ρυθμίστηκε με ν. 3843 θα πρέπει αυτή η διαφοροποίηση να ρυθμιστεί . Να προσθέσω ότι πέραν της ρύθμισης με ν. 3843 για το υπόγειο που από ότι αναφέρει ο συνάδελφος ήταν προονοητικός και έβαλε μέσα και τους τοίχους, θα υπάρχει ενδεχομένως και διαφοροποίηση σε ανοίγματα ή διαμόρφωση για την είσοδο στο χώρο τα οποία αν αφορούν την εξεταζόμενη οριζόντια θα πρέπει και αυτά να ληφθούν υπόψη στη ρύθμιση ν. 4495.

Link to comment
Share on other sites

@Pavlos33 "Επομένως, υπάρχει διαφοροποίηση, ανάμεσα σε σχέδιο Ο.Α, σχέδιο κάτοψης που προσαρτήθηκε στη σύσταση και υφιστάμενη κατάσταση η οποία δεν ταιριάζει με την Ο.Α."

Eννοείς ότι *και* η διαφορά μεταξύ υφιστάμενης κατάστασης και σχεδίου σύστασης στοιχειοθετεί ανάγκη ρύθμισης;

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

Στην άδεια δεν προβλέπονταν διαχωρισμός σε διαμερίσματα, ενώ σήμερα βλέπουμε διαμερίσματα τα οποία προέκυψαν από την ΠΣΟΙ. Αυτή η κατάσταση θεωρώ ότι αποτελεί παράβαση Δ.Δ.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Pavlos33 said:

Στην άδεια δεν προβλέπονταν διαχωρισμός σε διαμερίσματα, ενώ σήμερα βλέπουμε διαμερίσματα τα οποία προέκυψαν από την ΠΣΟΙ. Αυτή η κατάσταση θεωρώ ότι αποτελεί παράβαση Δ.Δ.

Κάτι τέτοιο μου είπε η συμβολαιογράφος. Θεωρούσα ότι με τον 3843 τακτοποίησα και το περίγραμμα, οκ. 

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, akis73 said:

Καλησπέρα, θα πρέπει να γίνει ΗΤ για την πρότερη κατάσταση και ακολούθως τροπ/ση για την προκύπτουσα κατάσταση μετά την ΔΔ. Ρώτα την/τον συμβ/φο να σου πει πως θα γίνει.

@akis73 ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Σίγουρα θα έρθω σε επικοινωνία με τη Συμβολαιογράφο. Σκεφτόμουν απλά ότι με δεδομένο ότι η ΔΔ έγινε εκ κατασκευής (45 χρόνια πριν), έχει νόημα η ταυτότητα για μια κατάσταση που πρακτικά δεν υλοποιήθηκε ποτέ? Προσωπικά θα το έβλεπα ως 2 ταυτότητες για τις όμορες ιδιοκτησίες μετά την υπαγωγή για ΔΔ αλλά πριν τη μονομερή τροποποίηση (με περιγραφή της πραγματικής - υλοποιημένης κατάστασης) και ίσως μετά τη μονομερή τροποποίηση μια τροποποίηση των ταυτοτήτων έτσι ώστε να προστεθεί το συμβόλαιο της μονομερούς τροποποίησης. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια...!

Edited by Roy_Hobbs
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Σε διαμερίσμα του 1962 στο οποίο καλούμαι να βγάλω ΗΤΚ, τόσο στην κάτοψη της Ο.Α., όσο και στην κάτοψη της σύστασης η είσοδος του διαμερίσματος παρουσιάζεται ελαφρώς μετακινημένη από την πραγματικότητα (ένα προχωλ που εμφανίζεται ως μέρος του διαμερίσματος στην πραγματικότητα είναι κοινόχρηστος διάδρομος), με αποτέλεσμα να υπάρχει αύξηση του κοινόχρηστου χώρου έναντι του διαμερίσματος της τάξης του 1,5τμ.

Πως θα το αντιμετωπίζατε? Θεωρείται ότι πρέπει να γίνει ρύθμιση, ενημέρωση σύστασης?

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη αν η ερώτηση μου είναι παιδική αλλά είμαι άπειρη στα ζητήματα νομοθεσίας.

Link to comment
Share on other sites

@Marianna Vasilaki Για την ακρίβεια η πραγματική κατάσταση διαφέρει από την κάτοψη της άδειας και της σύστασης και είναι διαφορετική διαμερισμάτωση. Περί ενημέρωσης της σύστασης, θα πει ο/η συμβολαιογράφος.

Για την πληρότητα της εικόνας θα εξέταζα πότε έγινε η αλλαγή (στην ανέγερση ή αργότερα) και θα έριχνα μια ματιά στους άλλους ορόφους μήπως έχει γίνει το ίδιο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ανέβασε την κάτοψη άδειας και την υφιστάμενη κατάσταση. ( Πιθανόν να μην χρειαστεί να κάνεις τακτοποίηση και να εκδόσεις κανονικά ΗΤΚ)

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

@albert η αλλαγή έγινε στην ανέγερση. Άρα προτείνεις τακτοποίηση διαμερισμάτωσης και επικοινωνία με το συμβολαιογάφο για τη σύσταση?

@venezia Δεν κατάλαβα το πιθανόν. Από τι θα εξαρτηθεί αν θα χρειαστεί να κάνω τακτοποίηση?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.