Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

@liliki23αν το 3,21 που μετράς είναι η καθαρή διάσταση του πλάτους, δλδ από επιχρισμένο τοίχο σε επιχρισμένο και αφαιρέσεις το πάχος των επιχρισμάτων για να βρεις διαστάσεις φέροντος οργανισμού, είσαι εντός του 2%. Τι θέλω να πω. 3,25*2% = 0,06 εκ. άρα 3,25έως 3,31 είσαι οκ μεταξύ αδείας και εργολαβικού. Προσωπικά ανάλογα με την παλαιότητα της άδειας έχω βρει επιχρίσματα από 2,5 εκ έως 5 εκ πάχος. Ο 4495/2017 αναφέρει διαστάσεις φέροντος οργανισμού.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το 3,21μ είναι μικτό και η κάθετη μικτή διάσταση 8,55μ. Ως εμβαδόν με μεσοτοιχίες (βάσει επιμέτρησης από σύσταση έχει πάρει μισό-μισό τοίχο με διπλανές οριζόντιες, κοινόχρηστα ) βρίσκω από αυτοψία 27,45τμ και έχοντας αυτό έλεγα είμαι οκ με ο.α., αλλά όχι με σύσταση. Εκεί είναι το θέμα εάν πρέπει να χρεωθεί δ.δ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σας, σε διώροφη οικοδομή με πυλωτή και 1ο όροφο, η άδεια μνημονεύει την ύπαρξη 2 διαμερισμάτων στον όροφο. Στην πραγματικότητα έγινε ένα ενιαίο διαμέρισμα. Το τακτοποιώ σαν διαφορετική διαμερισμάτωση; Αν όχι, τότε ποια είναι η λύση; 
Ευχαριστωωω

Link to comment
Share on other sites

@mariannag Μικρή σημασία έχει αν θα γράψεις Δ.Δ ή μια λοιπή παράβαση. Σημασία έχει να γίνει η υπαγωγή και να φαίνονται τα σωστά σχέδια με την αποτύπωση που θα κάνεις. Λόγω αυτοτελούς οικοδομής θα ελέγξεις τόσο το κτίριο όσο και το οικόπεδο για διαφορές σε σχέση με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ο.Α

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

έχω περίπτωση που σε οριζόντια ιδιοκτησία (υπόγεια αποθήκη) έχει γίνει διαχωρισμός σε 2 ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, η μια λειτουργει ως αποθήκη και η άλλη ως κατοικία. Το περίγραμμα της αρχικής ιδιοκτησίας με το σύνολο των 2 που έχουν δημιουργηθεί ταυτίζεται. Το ερώτημα είναι, μπορει να γινει μονομερής τροποποιηση της συστασης? Η κάτοψη της σύστασης δειχνει μια υπόγεια αποθήκη.

Δεν παραβιάζονται κοινόχρηστοι χώροι. Το εμβαδό των 2 λειτουργικών ιδιοκτησιών ταυτίζεται με το συνολικό.

Link to comment
Share on other sites

Πέραν του σκέλους της τακτοποίησης  για τον διαχωρισμό της οριζόντιας και την αλλαγή χρήσης σε κύρια χρήση σε μέρος της αρχικής επιφάνειας, το αν μπορεί να γίνει μονομερής τροποποίηση της σύστασης θα πρέπει να αναγράφεται ρητά στην ΠΣΟΙ και τον κανονισμό. Ρώτησε τη συμβ/φο.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Διαφορετική διαρρύθμιση  από ότι προβλέπεται στην οικ. άδεια με αλλαγή θέσης κουζίνας και wc είναι προτιμότερο να δηλωθεί με αναλυτικό η θα μπορούσε και ως διαμερισματωση

Link to comment
Share on other sites

Έχεις διαφορετική διαρρύθμιση και αν δεν υπάρχει καμία άλλη παράβαση (σχεδόν αδύνατο) και ο σκοπός είναι να δημιουργηθεί κάτοψη για κάθε νόμιμη χρήση, θα βάλεις μια λοιπή παράβαση και ξεμπέρδεψες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.