Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαμερισμάτωση


Recommended Posts

Καλημερα και καλη χρονια!!

 

Σε περιπτωση προσθηκης W/C στη κατοψη ισογειου οριζοντιας ιδιοκτησιας σε αντιθεση με οτι προβλεπει η Ο.Α. (δεν υφιστανται W/C στη κατοψη του ισογειου) ισχυει η διαφορετικη διαρρυθμιση? και οποτε απαλλασομαστε απο τη τακτοποιηση?? (αρθρ.100/ παρ. 14)

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι εντος του νομιμου περιγραμματος της ΟΙ τοτε οχι δεν χρειαζεται τακτοποιηση

 

Eπιφερει ομως αλλαγη στα υδραυλικα.. αυτο δεν παει με αναλυτικο ως λοιπη παραβαση??

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και καλή μας χρονιά!

Εχω πολυκατοικία με άδεια του 1971. Δύο ξεχωριστές οριζοντιες ιδιοκτησίες.... Ε3 και ΣΤ3 εξαρχής ενώθηκαν με εσωτερική κλίμακα και έγιναν μεζονετούλα. Τα σχέδια, η σύσταση και η γονική παροχή του 97 συνεχίζουν δύο λάθη. Πρώτον να αναγράφουν δύο διαμερίσματα και δευτερον να έχουν λάθος επιφάνειες. (Σημ : στο αρχικό σχέδιο κάτοψης αναγραφόταν : Ε3 επιφάνεια 45 + 5 τ.μ. ΣΤ3 επιφάνεια 45 + 5 τ.μ.) Η επιφάνεια έκαστου είναι καθαρά 45 (τα 5 τα ψάχνω καιρό... ούτε κοινόχρηστα ουτε αποκλ. χρήσεις ουτε τιποτε...). Το ενοποιημένο πια μεζονετάκι έχει και 2 έξτρα παραθυράκια στον διάδρομο του κλιμακοστασίου, μία κουζίνα και ένα λουτρό από την κατασκευή.... Η συμβολαιογράφος (παμε για πώληση) δεν θέλει να πειράξω τα μέτρα (να συνεχίσω δηλ να γράφω 100 αντί για 90) γιατι θελέι να αποφύγει την τροποποίηση της σύστασης (> 20 διαμερίσματα)

Κατα τη γνώμη μου...

Εχω διαμερισμάτωση

Εχω και παράβαση ( τα δύο κουφώματα)

Πρεπει κατά το αρθρο 98 παρ 8 να γίνει μονομερής τροοποποίηση συστασης..

Εχετε κάποια άλλη γνώμη?

Link to comment
Share on other sites

Διαμερισμάτωση δεν έχεις. Η διαμερισμάτωση αφορά ανταλλαγή μ2 μεταξύ ιδιοκτησιών του ιδίου ορόφου. Εσύ έχεις αναλυτικό για συνένωση (διάνοιξη τρύπας στη σκάλα κ.λπ.).

Το ότι η συμβολαιογράφος "δεν θέλει" να πειράξεις τα μέτρα, δεν μας λέει τίποτα. Αν εσύ μετράς 90μ2, θα γράψεις 90μ2. Δεν είναι δουλειά σου να βρεις τι έγιναν τα υπόλοιπα, ούτε πρέπει να αναγράψεις λανθασμένα μ2.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας και καλή μας χρονιά!

Εχω πολυκατοικία με άδεια του 1971. Δύο ξεχωριστές οριζοντιες ιδιοκτησίες.... Ε3 και ΣΤ3 εξαρχής ενώθηκαν με εσωτερική κλίμακα και έγιναν μεζονετούλα. Τα σχέδια, η σύσταση και η γονική παροχή του 97 συνεχίζουν δύο λάθη. Πρώτον να αναγράφουν δύο διαμερίσματα

 

Δεν υπαρχει κανενα λαθος. Ηταν δυο ΟΙ, εξακολουθουν να ειναι δυο ΟΙ,

ενωμενες με εσωτερικη σκαλα, αυθαιρετη

 

 

και δευτερον να έχουν λάθος επιφάνειες. (Σημ : στο αρχικό σχέδιο κάτοψης αναγραφόταν : Ε3 επιφάνεια 45 + 5 τ.μ. ΣΤ3 επιφάνεια 45 + 5 τ.μ.)

 

Η επιφάνεια έκαστου είναι καθαρά 45 (τα 5 τα ψάχνω καιρό... ούτε κοινόχρηστα ουτε αποκλ. χρήσεις ουτε τιποτε...). Το ενοποιημένο πια μεζονετάκι έχει και 2 έξτρα παραθυράκια στον διάδρομο του κλιμακοστασίου, μία κουζίνα και ένα λουτρό από την κατασκευή.... Η συμβολαιογράφος (παμε για πώληση) δεν θέλει να πειράξω τα μέτρα (να συνεχίσω δηλ να γράφω 100 αντί για 90) γιατι θελέι να αποφύγει την τροποποίηση της σύστασης (> 20 διαμερίσματα)

Κατα τη γνώμη μου...

Εχω διαμερισμάτωση

Εχω και παράβαση ( τα δύο κουφώματα)

Πρεπει κατά το αρθρο 98 παρ 8 να γίνει μονομερής τροοποποίηση συστασης..

Εχετε κάποια άλλη γνώμη?

 

δξ τι σημαινει 45+5, αλλα το πιθανον  να ειναι 45 καθαρα και 5 τμ  τα μικτα που αναλογουν σε καθε ενα.

 

Κατα τα λοιπα, εσυ γραφεις αυτα που βρισκεις

και δεν θα λυσεις, δι αποκρυψεως, τα λαθη καθενος  τριτου...

 

οπως τα προειπεν ο mapost

 

υγ

εάν, μαλιστα,  βρισκεις 45 τμ. αλλα εχουν μεταγραφει σαν 50,

απλα ειναι μικροτερο και δεν σε νοιαζει ουτε απαιτει καποια τροποποιηση...

δινεις βεβαιωση για 45 τμ.  και γραφεις   "μικροτερα "

-ξεχωριστη για καθε ΟΙ.

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ και τους δύο! Καταλαβαίνω πως λογικά η διαμερισματοποίηση παει ανα επίπεδο, οποτε οκ....

Και εγώ επιμένω να γραφτει η σωστή επιφάνεια, διάβασα μάλιστα στον νεο Νόμο πως αν χρεαστεί γίνεται και μονομερής τροποποίηση σύστασης αρα θα τους παραπέμψω εκεί.

Link to comment
Share on other sites

την "μονομερη τροποποιηση" την προβλεπει το 98 παρ. 7

αλλα, αφορα επεκταση μιας ΟΙ σε κοινοχρηστα

Εσυ δεν ειπες οτι εχεις κατι τετοιο...

 

[ασε που ακομα περιμενουμε διευκρινιστικη  για το πώς και πότε και με ποιές προυποθεσεις  θα κανει αυτη την περιφημη τροποποιηση της συστασης...]

 

Ουτε καταλαβα, ακομα, αυτα τα "5" επι πλεον μετρα  που ανεφερες....απο πού προερχονται

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή χρονιά!

Ερωτήσεις :

  1. Σε βιοτεχνικό χώρο χωρίς σύσταση και χωρίς άλλες παραβάσεις από ένας ενιαίος χώρος έχει μετατραπεί σε τρεις με προσθήκη δυο διαχωριστικών από γυψοσανίδα. Θα βάλω 1 ή 2 παραβάσεις διαφορετικής διαμερισμάτωσης;
  2. Σε έναν όροφο οικογενειακής  πολυκατοικίας ,είχε γίνει σύσταση που έλεγε ο ένας όροφος είναι του χ , ο άλλος του ψ και ούτε καθεξής . Ο χ λοιπόν έβγαλε μια άδεια και τον διαμόρφωσε σε 4 διαμερίσματα από ένα (χωρίς τροποποίηση σύστασης ) . Τώρα λοιπόν και προκειμένου να γίνει η τροποποίηση της σύστασης  ,διαπίστωσα ότι και τα 3 από τα τέσσερα διαμερίσματα έχουν μικρές τροποποιήσεις ως προς το περιγραμματος μεταξύ τους. Για κατασκευαστικούς λόγους πιστεύω (μιας και στην άδεια δεν είχε γίνει ακριβής αποτύπωση του Φ.Ο.)  κάπου έχει μια εσοχή , κάπου αλλού ο τοίχος έχει μετακινηθεί κατά 15 εκ. εις βάρους του αλλού διαμερίσματος κτλ.

Τι να κάνω; Να βάλω παράβαση διαφορετικής διαμερμάτωσης (1 ή 3 ;  ) ή να βάλω παράβαση κατηγορίας 3 μιας και είναι μικρές και καλύπτεται από το 5%ή τιποτα μιας και δεν υπάρχει υ.δ. ουτε τροποποίηση Η/Μ 

Edited by pfso
Link to comment
Share on other sites

1. Δεν πρόκειται για διαμερισμάτωση. Πας με αναλυτικό για τον διαχωρισμό.

2. Η διαμερισμάτωση γίνεται ανά όροφο και συμμετέχουν όσοι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν. Στην περίπτωσή σου, ο ιδιοκτήτης είναι ένας και άρα κάνεις μία νέα κάτοψη με την πραγματική κατάσταση και δηλώνεις μία παράβαση διαμερισμάτωσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.