Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων


Anastasia

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 516
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

γιατι ο εργατης έχει κατώτατο μεροκάματο και ο μηχανικός όχι?

Δεν αυξάνεται το κόστος της εργασίας? Δεν θα παρέμβει το ΔΝΤ?

 

ο υπάλληλος εχει κατώτατο προστατευόμενο μισθο ?

ΝΑΙ

Το τεε θα έχει?

ΝΑΙ

Ο μηχανικός θα έχει?

ΟΧΙ

 

Πηγαίνεται να ψηφίζεται σπιρτζή και πασοκ στις εκλογές και θα φατε πολλά ΟΧΙ ακόμη.

 

 

Και επειδή τα παλικάρια από τα τει, κατεε κλπ μας εχουν πρήξει από την εμμονή τους να γίνουν μηχανικοί και την ερηστικότητά τους εδώ μέσα,

 

Οτι και να απαντήσω δεν θα είναι κόσμιο... δυστυχώς βλέπω ότι φτάσαν να μας ειρωνεύονται και οι τοπογράφοι!!! Ποιός; Οι τοπογράφοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Σε ποιό έχει δίκιο;

Στο ότι έχουμε εμμονή να γίνουμε μηχανικοί; Πλάκα κάνεις; Εκεί που μας χρωστάγαν μας πήραν και το βόδι δηλαδή... Βλέπεις πόσο φιλικός και πόσο δεκτικός είμαι στην απάντησή μου http://www.michanikos.gr/showpost.php?p=264589&postcount=434 στον avgoust;

Εχει καμία σχέση με εριστικότητα ή με εμμονή;

Τα ΤΕΙ τόσο από πλευράς ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσο και από αντικείμενο και λόγο δημιουργίας και ύπαρξης, βγάζουν μηχανικούς... τελείωσε... ισως με περιορισμένο αντικείμενο αλλά μηχανικούς!.... ίσως με περιορισμένες γνώσεις, αλλά μηχανικούς!... προφανώς με περιορισμένα δικαιώματα αλλά μηχανικούς!

 

Και έρχεται τώρα το νιάτο ο τοπογράφος (!!!) που δεν ξέρει που παν τα τέσσερα από κτίρια, που δεν έχει καν στο τίτλο του και το αντικείμενό του τη μελέτη και κατασκευή κτιρίων, που του ΧΑΡΙΣΑΝ δικαιώματα υπογραφής σε 2-όροφο, που ΠΟΤΕ δεν θα κάνει μελέτη και αν κάνει σαφέστατα θα είναι copy-paste, που ΠΟΤΕ δεν θα κάνει επίβλεψη και που ποτέ δεν θα ενδιαφερθεί για κάτι παραπάνω από το τσέπωμα της αμοιβής ή μέρους αυτής αφού θα δίνει αλλού τις μελέτες... ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ!

Βέβαι δεν είναι και κάτι το περίεργο οι μελέτες σε άλλους αφού υπάρχει και ο σεβαστός κλάδος των Αρχιτεκτόνων... και όχι αρχιτεκτόνων μηχανικών που έγινε της μόδας... οι οποίοι υπογράφουν στατικά 10όροφου!!!

Αυτοί είναι εντάξει!!! γιατί κι εσείς έχετε τα αρχιτεκτονικά αντίστοιχα!!!

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.. Φταίει ο αριθμός των μηχανικών... Φταίει που τα κτίρια στην Ελλάδα είναι μικρά, απλά, άσχημα και δεν τα φτιάχνουν εταιρίες με όραμα αλλά έμποροι όπως μανάβηδες και μπακάληδες και άλλοι που κλέβαν την εφορία και αποκτήσαν λεφτά...και τα έριξαν στην οικοδομή...

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν φταίνε οι ΤΕ μηχανικοί... γιατί ΔΕΝ ΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ!!!

 

 

Τουλάχιστον αφού μας κατηγορείτε ότι είμαστε εριστικοί, ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!

 

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν στρέφομαι κατά των τοπογράφων... Η επίθεση είναι καθαρά προσωπική προς τη παραπάνω δημοσίευση.... Σιγά!!! κι εμένα αν μου χαρίζαν τα δικαιώματα, θα τα έδινα πίσω; Οχι βέβαια!!! Αλλά η έλλειψη σεβασμού και η ισοπέδωση των πάντων που επιχειρεί η λογική του "συνάδελφου" με εκνευρίζει... Νομίζει ότι μια καλή ή τυχερή ή άτυχη στιγμή των πανελλαδικών ή πιθανώς η οικονομική άνεση του μπαμπά του ή η έλλειψη της δικής μου άνεσης να δίνω 3-4 χρόνια συνέχεια, τον κάνει καλύτερό μου;;;;;

ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ και αν ήταν η πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό... Γιατί εμένα η πρώτη μου ήταν ΠΜ!

Link to comment
Share on other sites

Τα ΤΕΙ τόσο από πλευράς ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσο και από αντικείμενο και λόγο δημιουργίας και ύπαρξης, βγάζουν μηχανικούς... τελείωσε... ισως με περιορισμένο αντικείμενο αλλά μηχανικούς!.... ίσως με περιορισμένες γνώσεις, αλλά μηχανικούς!... προφανώς με περιορισμένα δικαιώματα αλλά μηχανικούς!

Έρχεται σε αντίθεση με τα αρχικά Μηχανικός Τ.Ε.=Τεράστιας Εμβέλειας που αναγράφεται στην ταυτότητα σας.

 

 

Τα θέματα εξίσωσης προς τα πάνω ή προς τα κάτω παρακαλώ να συζητηθούν σε αντίστοιχο topic. Εδώ οι |ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ| ενωμένοι βαδίζουμε στα χνάρια των ενωμένων φαρμακοποιών κι όλοι μαζί διασφαλίζουμε την τιμή και την υπόληψη μας σαν χρήσιμα άτομα στην κοινωνία. Όποιοι δεν αισθάνονται έτσι να πάνε αλλού. Τέρμα πια η εσωστρέφεια.

Link to comment
Share on other sites

Ενωμένοι μηχανικοί δεν ήμασταν , δεν είμαστε και θα γίνουμε ποτέ.

 

Υπάρχει τεράστιο χάσμα, ηλικιακό , οικονομικό , πολιτικό , συντεχνιακό.

 

Ως νέος , μετά από τόση εκμετάλλευση που έχω φάει από "μεγαλύτερους" δεν μπορώ να ενωθώ με κανένα που έχει συντελέσει στον εξευτελισμό των σπουδών μου , της προσωπικότητάς μου και της ζωής μου.

 

Τόσα χρόνια συντεχνία , συντεχνία , καρτέλ τιμών στις τοπικές κοινωνίες , καβάτζωμα των καλών δουλειών και απειλές προς τους νέους μηχανικούς κλπ.

 

Δεν με βλάπτει καθόλου η κατάργηση των ελαχίστων αμοιβών μιας και στις μελέτες φασόν που αναγκαζόμουν να κάνω έπαιρνα το 1/3 της ελάχιστης.

 

Αυτή η τακτική ήταν ο κανόνας από τα μεγάλα ψάρια. Κανένας δεν μιλούσε , όλοι περίμεναν να γίνουν μεγάλα ψάρια για να το κάνουν.

 

Επίσης δεν μπορώ να ενωθώ με το πασοκικό ΤΕΕ.

 

Τα περί ενώσεως όχι , δεν περνάν.

 

Εξάλλου όλοι σχεδόν πιο κάτω από την ελάχιστη δουλεύουν και φορολογούνται με βάση την ελάχιστη.

 

Επίσης επειδή έχω ακούσει πολλές βλακείες εδώ μέσα.

 

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

 

Αν κάποιος πάρει σήμερα λιγότερα της ελάχιστης θα φορολογηθεί με την ελάχιστη. Άρα πάλι το ίδιο θα γίνεται.

 

Τέλος μιλάτε για ελάχιστες αμοιβές και κουραφέξαλα.

Ηρεμήσετε πάρτε το απόφαση , γιατί μόλις κατατεθεί το νομοσχέδιο για την αλλαγή της φορολόγησης τότε δεν το γλιτώνετε το εγκεφαλικό.

 

Επίσης μην μας ανακατεύετε με τους φαρμακοποιούς. Είναι μεγάλα λαμόγια και καλά τους κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας σχεδόν όλες τις γνώμες εδώ μέσα, το συμπέρασμά μου είναι ότι καταφέραμε όλοι οι μηχανικοί, μα όλοι λέω, να μπερδέψουμε το Ε με το 3, και την γραβάτα με το σώβρακο για ακόμα μία φορά.

Δυστηχώς έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα θα μας τα πάρουν και τα δύο, την γραβάτα και το σώβρακο, και θα μας αφήσουν ξεβράκωτους στο τέλος.

Είμαστε άξιοι της τύχης μας.

Link to comment
Share on other sites

Ανέφερα τους φαρμακομπιπ σαν παράδειγμα ότι με την ένωση τους καταφέρνουν να παρακάμψουν αυτά που θέλουν να επιβάλουν στους Μηχανικούς. Εγώ αυτό που ζητάω είναι αν καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές να καταργηθούν σε όλους κι όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Όσο για το προσωπικό θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά μικρό ψάρι που δε περνάει σε μέγεθος ούτε το κεφάλι της καρφίτσας.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν αναφέρθηκα σε εσένα .

Αυτό για τους φαρμακοποιούς δεν το είπες μόνο εσύ αλλά ξανά και ξανά.

 

Εγώ είμαι από αυτούς που θέλουν να περάσει το νομοσχέδιο για τον κλάδο των μηχανικών τουλάχιστον. Για τους άλλους δεν μου καίγεται καρφί. Ας τα βρουν μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΙΣΤΕΣ. ΑΠΛΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ.

 

Επειδή και αυτό το νομοσχέδιο δεν καταργεί το σύνολο των νομοθετημάτων περί ελαχίστων αμοιβών που ισχύουν μέχρι σήμερα, είτε με τη μορφή νόμου είτε με τη μορφή ΠΔ, αλλά ορισμένες παραγράφους από μερικούς νόμους και διατάγματα θα σε παρακαλέσω να υπολογίσεις την αμοιβή ακολουθώντας πιστά τους 2 προτεινόμενους τρόπους. Αν πας με αναλυτικό, λόγω προϋφιστάμενου ΠΔ που δεν καταργείται, θα πρέπει να εφαρμόσεις τον ΑΤΟΕ στον υπολογισμό των τιμών μονάδος. Ο συμβατικός τρόπος που προτείνει το νομοσχέδιο πλέον θα συνδέεται ευθέως με την αντικειμενική αξία. Άποψή μου είναι, μιας και θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα, ότι το συμβατικό νόμιμο κόστος κατασκευής θα είναι περίπου στα επίπεδα του αναλυτικού κόστους κατασκευής. Ουσιαστικά μιλάμε για αύξηση της νόμιμης αμοιβής. Βέβαια το νομοσχέδιο λέει ότι μπορεί να συναφθεί ιδιωτικό συμφωνητικό και να οριστεί διαφορετικό ποσό ως αμοιβή αλλά θα πρέπει να εγκριθεί από το ΤΕΕ για να έχει ισχύ. Ουσιαστικά και για να μην έχουμε τρεχάματα οι νόμιμες θα είναι το ταβάνι και μάλιστα αρκετά υψηλότερο ταβάνι από το σημερινό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.