Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια κλπ)


Recommended Posts

Επανέρχομαι για να διορθώσω το λάθος μου. Σε καταστήματα που δεν απαιτείται πλέον μελέτη αλλά ούτε πιστοποιητικό πυροπροστασίας, απαιτείται μία βεβαίωση της πυροσβεστικής που να πιστοποιεί το παραπάνω, δηλαδή την απαλλαγή έγκρισης μελέτης αλλά και πιστοποιητικού, για την συγκεκριμένη δραστηριότητα κάθε φορά. Μαζί με αυτή την βεβαίωση οι Δήμοι θέλουνε πράγματι και Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη για την λήψη των απαιτούμενων ελάχιστων μέσων πυροπροστασίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 412
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πάντως δεν το θεωρώ λάθος.

 

Ακόμη και αν οι ιδιοκτήτες γκρινιάζουν, μπορεί να σωθεί μια ανθρωπινη ζωή σε περίπτωση φωτιάς.

Και πολύ πιθανόν να κινδυνέυσουν πρώτα οι ίδιοι.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

θελω να νοικιασω μαγαζι 20 τμ για να το κανω αναψυκτηριο να πουλαω βραστο λουκανικο,τοστ και καφε σε πλασικο,χωρισ καθιστικα μονο πακετο,οι τουαλετεσ ειναι στο παταρι αδηλωτεσ.γινεται να βγαλω καποια αδεια αναψυκτηριου χωρισ τουαλετεσ???και αν ναι ποια αδεια??

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, άδεια του '78 σε κατάστημα 100+ τμ και τώρα βγάζω άδεια λειτουργίας για κατάστημα που ήταν εστιατόριο - πιτσαρία και γίνεται εστιατόριο-καφε. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν είχε wc AMEA. Τελικά εμπίπτω στις εξαιρέσεις του Ν.2831/2000 για υποχρέωση της κατασκευής wc AMEA? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

το 2005 βγήκε άδεια Διόροφη κατοικία με 2 μαγαζιά στο ισόγειο.Ο ιδιοκτήτης όταν ο κατασκεύασε έκανε τα δυο μαγαζιά ένα χωρίς να κατασκευάσει τον ενδιάμεσο τοίχο, είναι περίπου 50τμ..Το μαγαζί αυτό λειτουργεί ως καφετέρεια. Έρχεται τώρα για ζητάει τι πρέπει να κάνει για να είναι νομιμος?

α) χρειάζεται να κάνει αλλαγή χρήσης απο κατάστημα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος?

β) χρειάζεται να βγάλει νέα αδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος?

γ)χρειάζεται να βγάλει αδεια αλλαγής χρήσης με εσωτερικές διαρρυθμίσεις?

δ)αναθεώρηση της υπάρχουσας οικοδομικης αδειας?

Εκτός απο αυτό στον εξωτερικό χώρο εκλεισε ΗΧ 40 τμ . Με αυτό τι μπορεί να γίνει ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

γειά σας. βλέπω ότι υπήρχε σχετικό θέμα. μεταφέρω το ερωτημά μου εδώ, αν έχει κάποιος εμπερειστατωμένη άποψη να μου πει:

έχω ένα μεταλλικό κτήριο 600τ.μ. με υπόγειο (ωπλ. σκυρ.) το οποίο έχει οικοδομική άδεια ως κατάστημα.

Ο χώρος λειτουργεί σήμερα σαν αίθουσα εκδηλώσεων με μουσική (γάμοι, δεξιώσεις κτλ.)

Ο πελάτης έχει στα χέρια του έγγραφο του υγειονομικού με τίλο "περί άδειαςλειτουργίας καταστήματος" ότι κρίνεται κατάλληλο να λειτουργήσει ως εστιατόριο (δυναμικότητα 430 κινητά καθίσματα)

Το ερώτημα είναι: ειναι πολεοδομικά εντάξει η παραπάνω χρήση του κτηρίου ως αίθουσα δεξιώσεων? ή απαιτεί άδεια ως ειδικό κτήριο με τις σχετικές μελέτες? τί εξασφαλίζει το παραπάνω έγγραφο του υγειονομικού?

 

Υ.Γ. οικοδομική άδεια 2008, με τίτλο "νέα ισόγεια οικοδομή με τμήμα υπογείου (κατάστημα)"

εγκεκριμένη κάτοψη: προθάλαμος εισόδου, ενιαίος μεγάλος χώρος με λίγα τραπέζια, κουζίνα και λουτρά

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλημέρα!Μου ζητήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να ανανεώσω την άδεια για τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο.Το κατάστημα λειτουργεί από το 2006 και οι ιδιοκτήτες μου δώσανε μία κάτοψη όπου φαίνεται μόνο ο νόμιμος (σύμφωνα με τη δημοτική αστυνομία) εξωτερικός χώρος όπου έχουν τοποθετηθεί τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς να φαίνονται τα τραπεζοκαθίσματα του εσωτερικού χώρου.Με την κάτοψη αυτή πήρανε άδεια το 2008. Τώρα υποβάλλοντας πάλι την ίδια κάτοψη το υγειονομικό τους ζητά να φαίνονται τα τραπεζοκαθίσματα στον εσωτερικό χώρο καθώς και στο πατάρι ώσε να υπολογίζεται το ωφέλιμο εμβαδόν. Αν αυτό ξεπερνά τα 100 τ.μ. θα υποχρεωθούν σε κατασκευή τουαλετών για ΑΜΕΑ.Γνωρίζει κανείς τι εννοούν με τον όρο ωφέλιμο? Δηλαδή για παράδειγμα το μπαρ προσμετράται?Οι γυψοσανίδες?Έχω ρωτήσει στην αρμόδια υπηρεσία αλλά δεν έβγαλα άκρη.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

ωφέλιμο εμβαδόν σε τέτοιου είδους χρήση είνα το καθαρό εμβαδόν χωρίς οποιοδήποτε εμπόδιο, δλδ το μπαρ, η αποθήκη, ο τοίχος, το w.c., και οποιοδήποτε άλλο εμπόδιο στην χρήση τραπεζοκαθισμάτων. και φυσικά χωρίς το πάχος των εξωτερικών τοίχων.

Link to comment
Share on other sites

Θα ήθελα μια βοήθεια στο παρακάτω γιατί επείγει.

 

Γνωστός μου θα μεταφέρει το κουρείο του σε νέο χώρο, ισόγειο παλιάς πολυόροφης οικοδομής του 60. Ανέλαβα την άδεια λειτουργίας. Μεταξύ των δικαιολογητικών απαιτούνται αντίγραφο οικ. άδειας και σχεδιαγράμματα του καταστήματος, υπογεγραμμένα από μηχανικό, από τα οποία να προκύπτει ότι α) το κτίριο είναι νόμιμο και β) ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ.

 

Σχετικά με το α. Ο φάκελος της οικοδομής έχει χαθεί και υπάρχει βεβαίωση της πολεοδομίας γι' αυτό. Χρειάζεται να βεβαιώσω εγώ ότι το κατάστημα (όχι ολόκληρη η οικοδομή φαντάζομαι) είναι νόμιμο; Πώς μπορώ να το αποδείξω από τη στιγμή που έχουν χαθεί τα σχέδια της άδειας; Με τι να συγκρίνω τις μετρήσεις της αποτύπωσής μου, για να διαπιστωθεί αν όλα έγιναν νόμιμα; Αρκεί να βεβαιώσω ότι το κατάστημα βρίσκεται στο ισόγειο πολυόροφης οικοδομής η οποία ανεγέρθη με άδεια, όπως βεβαιώνεται και από την πολεοδομία, χωρίς να μπλέξω περισσότερο τα πράγματα; Και επίσης μπορεί κάποιος να μου υπενθυμίσει ποιο ΦΕΚ αναφέρεται στη μεταφορά της αρμοδιότητας για βεβαίωση νομιμότητας σε ΚΥΕ από την πολεοδομία στους μηχανικούς;

Σχετικά με το β. Πως αποδεικνύεται ότι ο χώρος είναι κύριας χρήσης προοριζόμενος για ΚΥΕ; Με τη χρήση γης της περιοχής και την εξασφάλιση των ελάχιστων απαιτούμενων διαστάσεων και χώρων εντός του καταστήματος; Απαιτείται να τηρείται κάτι άλλο;

Προηγουμένως το κατάστημα δεν ήταν ΚΥΕ, αλλά άλλο κατάστημα. Χρειάζεται αλλαγή χρήσης;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by γ.ταφ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.