Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα OΑΕΔ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες (2009 & 2010)


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους! Και εγώ έκανα αίτηση 2 Οκτωβρίου στον ΟΑΕΔ 25ης Μαρτίου Θεσσαλονίκης και ήρθαν για έλεγχο 12 Δεκέμβριου (Σάββατο παρακαλώ!!!). Ο ελεγκτής δεν μου έδωσε κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την έγκριση απλά μου είπε ότι θα με ενημερώσουν για την έγκριση και μετά θα με καλέσουν να καταθέσω τα απαραίτητα… ε, μετά τα γνωστά... Η φίλη μου έκανε αίτηση μία εβδομάδα πριν από μένα στον ΟΑΕΔ Μουδανιών και πήρε τη πρώτη δόση μετά από ένα μήνα. Ήμουν τόσο αισιόδοξη για την έγκριση που πήρα δάνειο, για να μην δανειστώ από τους γονείς μου… οπότε τώρα πληρώνω για κάτι που δεν θα ξεκινούσα καν εάν δε ήταν το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Πρέπει να οργανωθούμε και να κάνουμε κάτι!!! Σκέφτομαι να κάνω μία ερώτηση στο ΤΕΕ σχετικά με το θέμα μας. Όσον αφορά στην επιστολή και εγώ είμαι μέσα και παρακαλώ ενημερώστε με για οποιαδήποτε κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια απ τα ιδια και εγω......Εκανα ελεγχο 28/12/2009 και ακομα περιμενω οπως ολοι μας. Σημερα μιλησα και με Θεσσαλονικη και με Αθηνα και περα απ την κατανοηση που εδειξαν λογω του οτι απο Χριστουγεννα, πηγαμε στο Πασχα και ακομα δεν ξερουμε τι γινεται, καποιοι το εριξαν και στην γενικοτερη κακη οικονομικη κατασταση του κρατους, λες και ειναι χρηματα επιδοτουμενα απ την κυβερνηση. Δεν ξερω τι πρεπει να κανουμε αλλα μεσα............ ΕΛΕΟΣ! Τουλαχιστον, ας μας ενημερωναν στην αρχη, οτι παγωνει το προγραμμα ετσι ωστε να μην προβουμε και εμεις σε μια τετοια κινηση και να βρεθουμε χρεωμενοι σ αυτη την περιοδο...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφοι..Εχτές επικοινώνησα με την αρμόδια για το πρόγραμμα στα κεντρικά του ΟΑΕΔ και της περιέγραψα την κατάσταση που επικρατεί καθώς και την αγανακτησή μας (Μου έδωσε την εντύπωση πως δεν είχε ιδέα για το πρόβλημα).

Την παρασκευή μου είπε πως θα ψάξει το θέμα και θα έχει νέα..Οπότε περιμένουμε μέχρι αύριο..

Παραθέτω και το αντίστοιχο τηλέφωνο : 210-9989145

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το ΦΕΚ :

Και επίσης ...

Το συνολικό κόστος του Προγράμματος ανέρχεται στο ποσό των 21.087.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ.

Αναλυτικά:

− 11.715.000,00 ευρώ για το έτος 2009,

− 9.372.000,00 ευρώ για το έτος 2010.

 

Εγώ στο ΦΕΚ άλλα διαβάζω. Συνολική δαπάνη σε βάρος τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ ύψους 90.000.000 ευρώ,

-60.000.000 ευρώ για το έτος 2009

-30.000.000 ευρώ για το έτος 2010

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι.Η δικιά μου περίπτωση είναι η εξής.

Εχώ κάνει αίτηση για προέγκριση απο 1/12/2009!

Και περιμένω να συνεδριάσει ΚΑΠΟΙΑ στιγμή μια τριμελής επιτροπή στην Αθήνα.Μήπως έχει κάποιος που να έχει κάνει αίτηση για ένταξή στο πρόγραμμα μετά απο μένα 1/12/2009 κάποια καλύτερή εξέλιξη( ουσιαστικά αν έχει πάρει προέγκρισή για να έρθουν για τον πρώτο έλεγχο)?

 

Σε ερώτηση που έχω κάνει στον Οαεδ μου είπαν πως η επιτροπή τάχα συνεδριάζει συνεχώς και απλά δεν έχει φτάσει (μετα απο 4 μήνες με τα πόδια θα είχα γυρίσει την Ελλάδα) στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας που είμαι εγώ.

Σε οποιά κίνηση οργανωθεί και χρειάζονται υπογραφές είμαι μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι αν θέλετε να ασκήσουμε κάποια μορφή πίεσης στον ΟΑΕΔ μπορείτε να καλέσετε στο 2109989145 ώστε ως ημερομηνία ένταξης στο πρόγραμμα να θεωρηθεί η ημερομηνία ελέγχου..(το οποίο εξάλλου είναι το δίκαιο και αυτονόητο, σύμφωνα και με τους όρους τους οποίους έθετε το έντυπο ΝΕΕ2009).

Ήδη κάποιοι έχουμε κάνει τα παράπονά μας στο παραπάνω τηλέφωνο και από οτι είπε η αρμόδια θα εξετάσει το ζήτημα..Όσοι περισσότεροι πάρουμε τοσο το καλύτερο..

Link to comment
Share on other sites

Εκανα την αίτηση 31/12/2009 και από τότε βρίσκομαι 'σε επεξεργασία'.

Μόλις πήρα τηλ στο παραπάνω νούμερο και η κυρία του οαεδ με ενημέρωσε πως :

1.Μία τριμελής επιτροπή είναι για όλη τη χώρα και

2. Συνεδριάζει συνεχώς και θα έρθει προς θεσσαλία το συντομότερο (συνάδελφε nickagr6 μόλις περάσει από αιτ/νία ειδοποιήσε με να πάω στο γραφείο να τους περιμένω) και

3. Οτί η καινούρια τροποποιημένη επιδότηση θα έχει ευνοικότερους όρους ,οπότε καλά κάνουμε και περιμένουμε-μας συμφέρει δηλαδή κιόλας.

 

Οπως και να 'χει με διαβεβαίωσε πως το προγραμμα τρέχει κανονικά και σε λίγο καιρό θα έχουμε όλοι νέα του.Αναμείνατε στις οθόνες σας...

Link to comment
Share on other sites

Μήπως φταίει που δεν επιμελήθηκα αρκετά το επιχειρηματικό μου σχέδιο???

 

ειρωνικό το σχόλιο...

Κι εγώ το συμλήρωσα εντελώς τυπικά

Link to comment
Share on other sites

μην κολλάτε στο επιχειρηματικό σχέδιο

 

αν σε ανακουφίζει καθολου ΕΓΩ αυτό δεν το συμπλήρωσα σχεδον καθόλου....να είχα γραψει απλά μελέτες ή κατι τετοιο

1ον γιατι το θεωρούσα ακρως ηλίθιο σαν πεδίο....νεος μηχανολόγος είμαι...τι επιχειρηματικό σχέδιο θελει...λες και μου δίνουν να ανοίξω καμια βιομηχανία

2ον γιατι ήταν προαιρετικο

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.