Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νορβηγία: εκεί που δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα


CostasV

Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;  

214 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Συμφωνείτε να δημοσιοποιούνται όλα τα εισοδήματα;

    • Ναι
    • Οχι
    • Αλλη απάντηση (παρακαλώ εξηγήστε)


Recommended Posts

η φορολογηση πρεπει να ειναι χαμηλη, αλλιως ο ελληνας θα φοροδιαφευγει. και η φορολογηση θα πρεπει να ειναι αμεση και ανταποδοτικη, δηλαδη να ξερουμε πώς θα φορολογηθουμε σταθερα, και να βλεπουμε τα αποτελεσματα της εισφορας μας.

 

στην ελλαδα δεν ισχυει τιποτα. εχουμε υψηλη φορολογια για τα μεσαια και μεγαλα εισοδηματα (αρα αυτοι που θα εδιναν τα περισσοτερα κρυβουν το 90%), εχουμε τεραστιους εμμεσους φορους (υπολογισμενο σχεδον επιπροσθετο 25% - 30% πανω στον φορολογικο συντελεστη που προκυπτει απο τα εσοδα μας ετησιως) και η νομοθεσια ειναι δαιδαλωδης.

 

οσοι εχετε γνωστους στην αμερικη, ρωτηστε τους πώς συμπληρωνουν τις δηλωσεις τους: ο καθενας στο ιντερνετ μονος του, και αυτοματως του βγαινει το ποσο της επιστροφης ή του φορου - ψευδη δηλωση δεν νοειται να κανει ουδεις γιατι η τιμωρια ειναι φυλακιση μη εξαγορασιμη. λογιστες εχουνε μονο οι εταιρειες και πολλες φορες οι μικρες εταιρειες δεν εχουν καν λογιστη. τοσο απλα ειναι τα πραγματα.

 

για την ανταποδοτικοτητα ας μην τα συζηταμε, στο οργιο της μασας απο το 1975 μεχρι σημερα μερικοι ελληνες κανανε κοιλιες με τους δικους μας φορους - αυτο δυσκολα χωνευεται απο ανθρωπους που δουλευουν για να ζησουν -

 

εγω προσωπικα ειμαι παλαιων αρχων και υπερ της νομιμοτητας και της υπακοης στους νομους του κρατους - θεωρω οτι αλλιως δεν ειμαστε πολιτισμενος λαος αλλα μαου μαου. αλλα υπαρχει οριο στο ποσες φορες θα επιτρεψω να μου τραβανε το χαλι κατω απο τα ποδια και να με κανουν να νιωθω σαν τον σισσυφο -

Link to comment
Share on other sites

Είμαι περίεργος να ακούσω τα επιχειρήματα αυτών των 121 που τόσο ελαφρά τη καρδία ψήφισαν "ναι" στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση!

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζονται επιχειρήματα για να υποστηρίξεις π.χ. ότι θα πρέπει να κυκλοφορούμε χωρίς μαντήλες που να καλύπτουν το πρόσωπό μας; Και ότι π.χ. οι κοπέλες δεν θα πρέπει να θεωρούν ότι κινδυνεύουν από βιαστές, αν αποκαλύψουν το όμορφο πρόσωπό τους. Ή ότι οι λιγότερο όμορφες κοπέλες (δεν υπάρχουν άσχημες κοπέλες, μόνο άσχημα μάτια) δεν κινδυνεύουν να μείνουν στο ράφι αν κυκλοφορούν χωρίς μαντήλες στο πρόσωπο;

 

Βέβαια η αντιστοίχηση προσώπου και εισοδήματος δεν είναι αυτονόητη στην εποχή μας. Παλαιότερα όμως όταν έλεγαν όταν ο τάδε έχει πρόσωπο, εννούσαν και την οικονομική του κατάσταση. Σήμερα δεν είμαι σίγουρος τι εννοούν.

 

Η άποψη μου για την σκοπιμότητα του μέτρου, υπάρχει στο #16 και στο #28.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι ο tranag δικαιολογημένα αναρωτήθηκε για τα επιχειρήματα των 121, γιατί τα δικά σου τα έχεις επαναλάβει και υπερασπιστεί υπερβολικά, θα έλεγα.

Link to comment
Share on other sites

οι ανθρωποι (?!?) προσπαθούν 2 πράγματα.

-Να μαζέψουν οσους φόρους μπορούν

-Να μας βάζουν να τσακονόμαστε μεταξύ μας

και τα δυο παραπάνω για προφανείς λόγους.

 

Δεν έχω καμία δουλειά να γνωρίζω τι δηλώνει στην εφορία ο διπλανός, ούτε θα γίνω Ρουφιάνος. Θα μου πει κάποιος οτι αν δωσω τον άλλο που φοροδιαφεύγει θα υπερασπιστώ τους τιμιους το κράτος κτλ.

Ναι, ξεπεζευω τωρα απο το ροζ συνεφάκι και λέω οτι το κράτος δεν έχει δικαιο συστημα φορολόγησης, και δεν θα κάνω εγώ τη δουλειά του να κυνηγάει τους φοροφυγάδες.

Με λιγότερη και πιο δικαιη φορολογία , με απλουστερα συστήματα και με λιγότερα ακροβατικά θα είχαμε πολύ καλυτερα αποτελέσματα.

Link to comment
Share on other sites

γιατι να μην δημοσιευουμε τοτε τις διευθυνσεις των σπιτιων μας, τα αυτοκινητα μας, φωτογραφιες των παιδιων μας, λιστα με τους συγγενεις μας μεχρι τριτου βαθμου, τα ποινικα μας μητρωα, τα διαβατηρια μας και λιστα των ταξιδιων που καναμε?

 

γιατι απλουστατα δεν ειναι δουλεια κανενος παρα μονο του κρατους να γνωριζει ολα αυτα τα στοιχεια για τον καθε πολιτη - και ακομη και για το κρατος εχω ενδοιασμους για πολλα απο αυτα.

 

το κρατος οφειλε και οφειλει να διασφαλισει οτι δεν θα το κλεβουν οι πολιτες, οφειλει να μαζευει φορους και οφειλει να παρεχει αυτα που υποσχεται - εγω προσωπικα θεωρω οτι αυτα πρεπει να ειναι τα απολυτως ελαχιστα και να μας αφησει στην ησυχια μας, και τωρα εχουμε παει στην αλλη ακρη, το καναμε 1984 τελειως, το ελληνικο κρατος ειναι μπλεγμενο στη ζωη μας σε ολα, δεν μπορεις να κανεις τιποτα αν δεν το μπλεξεις, θελει να ξερει τα παντα για σενα (αντε μεχρι εδω καλα) και τωρα λενε να μοιραζεται τις πληροφοριες αυτες με ολους τους αλλους πολιτες!

 

με τους εκβιαστες και τους τριανταφυλλοπουλους αυτης της χωρας, με ολους αυτους που αμα εχεις ενα κουβα με *****, σου ζητανε να μοιραστεις το μισο μαζι τους απο ζηλια και απληστια.

 

ειναι απλο και ειμαι απολυτος στο θεμα: adios εισφορες απο εμενα, την μερα που θα εφαρμοστει κατι τετοιο - δεν εχω τιποτα να κρυψω γιατι εχω ελαχιστα περιουσιακα στοιχεια και μικρομεσαιο εισοδημα, αλλα ειναι θεμα αρχης - κανενας *^$##$ δεν θα ξερει για μενα αν εβγαλα φετος 35 χιλιαρικα και περυσι 40, γιατι απλουστατα για εναν ελευθερο επαγγελματια αυτο ειναι καταδικη σε μια χωρα σαν και αυτη.

 

να σας πω το πιο απλο, την μερα που θα δημοσιευτουν φορολογικες δηλωσεις, η ταριφα των δημοσιων υπαλληλων για λαδωμα θα αυξομειωνεται αναλογα το εισοδημα μας, αμφιβαλλει κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ λέω ναι για τους δημόσιους υπαλλήλους μόνο.

Δεν γίνεται δημόσιος υπάλληλος να έχεις 2-3 αμάξια και εξοχικά.

Ο δημόσιος θα έχεις το zastava του και αν θέλει παραπάνω να βγει στο ελεύθερο επάγγελμα για να δει πως είναι και το risiko και οι δυσκολίες.

Όχι πηγαίνουμε 9-12 και από πάνω μιλάμε κιόλας.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι ευθύνη (ούτε και υποχρέωση) δική μας ο έλεγχος του οποιουδήποτε δημοσίου ή μη υπαλλήλου....

Link to comment
Share on other sites

Μα ποιος σου είπε να τον ελέγχω?

Θέλω να βλέπω τι παίρνει για να μην τον δω σε καμία γωνία με κανέναν SUV...

Μόνο θα κοιτώ τι παίρνει (και δεν μας δίνει...)

Link to comment
Share on other sites

μα δεν χρειαζεται να δεις οτι κανει δηλωση 20.000 το χρονο για να καταλαβεις οτι τα παιρνει ο δημοσιος υπαλληλος, το βλεπεις και σημερα χωρις το συστημα αυτο.

 

με 15 χρονια σε ΟΤΑ ο μισθος ειναι γυρω στα 1600 με 1800 το μηνα, αρα τα X5, τα 5 σπιτια και γραφεια, και τα αρμανι δεν δικαιολογουνται. δεν ειδα να γινεται ουτε καταγγελια απο κανεναν ουτε το κρατος να κινητοποιειται.

 

Και οπως καθε φορα, ετσι και σε αυτο, ο στοχος ΔΕΝ ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι αλλα οσοι δουλευουν σκληρα και θελουν να εξασφαλισουν τις οικογενειες τους.

 

Αλλα βεβαια εδω εχεις τους 300 που κανουν δηθεν ποθεν εσχες και ο καθενας εχει 15 ακινητα και 500 χιλιαρικα στις τραπεζες αλλα το που τα βρηκαν δεν το μαθαινουμε ποτε, για εμενα ομως θελουνε να με βαλουνε στον τοιχο και να εχω το καθε παλαβιαρη να μου λεει, εγω βγαζω 10 το χρονο, εσυ 40, δωσε δανεικα, δωσε να σε κλεψω, δωσε να μου κανεις τη δουλεια τσαμπα, γιατι με αργεις να με πληρωσεις και αντιο ζωη.

 

προσωπικα ειμα υπερ των περισσοτερων μετρων που παιρνει αυτη η κυβερνηση, το παραπονο μου ειναι που δεν κανουν ακομη περισσοτερα και σκληροτερα στο δημοσιο τομεα, δεν παραπονιεμαι που πληρωνουμε και αυτοι που δεν φταιμε, δεν φαγαμε, δεν καναμε δουλειες με δημοσιο και μαυρα, γιατι ζω στον πλανητη γη - αλλα αυτο που συζηταμε ξεπερναει καθε οριο γιατι η μακακια του καθε γκολντεν οπεν γκοβ μπου που εμαθε τη ζωη απο τα βιβλια των καθηγητων στο LSE και αν και πασοκοι, οι μπαμπαδες τους ειχαν εκατομμυρια, μολις μπηκε στο σπιτι μου μεσα - και μεσα στο σπιτι μου εχω καραμπινα και οποιος μπει τον εφαγα.

 

νορβηγια να μην γινουμε σε ολα, περασαμε και 400 χρονια δυσκολα, αλλα οταν σταματησουμε να πληρωνουμε οι οκτω ελληνες τους αλλους δυο που ξυνονται, να μας το ξαναπροτεινουν να το σκεφτουμε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.