Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΕΥΔΑΠ: Οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη


    Στις 27 Ιουνίου λήγει η ημερομηνία υποβολής προσφορών του μεγάλου διαγωνισμού που τρέχει η ΕΥΔΑΠ, με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του δικτύου της σε περιοχές της Αθήνας. 

    Πρόκειται για διαγωνισμό 63,55 εκατ. ευρώ που αποσκοπεί στην επίλυση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων βλαβών, πιέσεων και ποιότητας, σε συγκεκριμένες πιεζομετρικές ζώνες του δικτύου Ύδρευσης, στις περιοχές αρμοδιότητας του Α’ Τομέα Αθήνας.

    Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειας για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, το προτεινόμενο έργο θα συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία και διαχείριση του δικτύου ύδρευσης, μέσω επεμβάσεων σε συγκεκριμένες πιεζομετρικές ζώνες του δικτύου Ύδρευσης, με κύριο στόχο τη βελτίωση της αξιοπιστίας του δικτύου. 

    Το έργο χωρίζεται σε τρεις εργολαβίες: η πρώτη αφορά τις περιοχές του Α’ Τομέα Αθήνας και αφορά μεταξύ άλλων την αντικατάσταση παλαιών αγωγών, την αύξηση της διατομής αγωγών για καλύτερη τροφοδοσία της ζώνης και την κυκλοφορία του νερού, τις καταργήσεις αγωγών και εξυγιάνσεις υδατοπαροχών, καθώς και την τοποθέτηση νέων πυροσβεστικών κρουνών, για λόγους πυρόσβεσης αλλά και διασφάλισης της ποιότητας του νερού (π.χ. σε όρια της ζώνης, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης έκπλυσης του δικτύου).

    Το ύψος της συγκεκριμένης εργολαβίας ανέρχεται στα 25,4 εκατ. ευρώ. 

    Η δεύτερη εργολαβία αφορά έργα του Γ΄ Τομέα Ηρακλείου και αποσκοπεί στην επίλυση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων βλαβών, πιέσεων και ποιότητας, σε συγκεκριμένες πιεζομετρικές ζώνες του δικτύου ύδευσης.

    Το σύνολο των εργασιών αντικατάστασης των αγωγών συνοδεύεται και από τις απαραίτητες αντικαταστάσεις ή εξυγιάνσεις (κατά περίπτωση) όλων των αντίστοιχων παρόδιων υδατοπαροχών, συμπεριλαμβανομένων όσων φρεατίων υδρομετρητών είναι παλαιάς τεχνολογίας, προκειμένου το νέο δίκτυο ναείναι πλήρως ανακατασκευασμένο και λειτουργικό. Το ύψος της συγκεκριμένης εργολαβίας είναι 19,1 εκατ. ευρώ. 

    Τέλος, η τρίτη εργολαβία αφορά τις περιοχές αρμοδιότητας του Β’ Τομέα Πειραιά της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης.

    Οι προσφορές θα υποβάλλονται για ένα, δύο, ή και τρία τμήματα του έργου.

    Τέλος, για σήμερα έχει προγραμματιστεί η κατάθεση προσφορών για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Ραφήνας - Πικερμίου και Σπατών - Αρτέμιδας

    Η εργολαβία, προϋπολογισμού 110,08 εκατ. ευρώ, είναι από τις σημαντικότερες, καθώς στο ΚΕΛ θα καταλήγουν τα δίκτυα αποχέτευσης που κατασκευάζει μέσω άλλων εργολαβιών η ΕΥΔΑΠ στην περιοχή. Εκεί θα γίνεται η επεξεργασία τους προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των λυμάτων σε μια ευρεία περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

    Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τα έργα της παρούσας Φάσης των εγκαταστάσεων του ΚΕΛ Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, τα έργα του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού διάθεσης εκροών και τα έργα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ), συμπεριλαμβανομένου του περιβάλλοντος αυτού χώρου.


    Πηγή: https://www.capital.gr/epixeiriseis/3721579/trexoun-oi-diagonismoi-apo-tin-eudap/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.