Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Μέχρι 31 Δεκεμβρίου αναστέλλεται η ηλεκτρονική δημοπράτηση των έργων


    Μία μέρα μετά το δημοσίευμα του ypodomes.com με θέμα το πρόβλημα που δημιουργείται από 1η Μαρτίου στα υπό προκήρυξη έργα, το Υπουργείο ΟΙΚΥΝΑΤ έβγαλε ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει πως η τροπολογία κατατίθεται με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και αναστέλλει τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και όλο τον νόμο 4281/2014 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

     

    Συγκεκριμένο υπάρχει άρθρο του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις» η κυβέρνηση μεταθέτει χρονικά την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου, που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις.

     

    Όως αναφέρεται "η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς το νέο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών που διαμόρφωνε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014, δεν έχει ολοκληρωθεί από άποψης τεχνικών υποδομών και προετοιμασίας της δημόσιας διοίκησης και των φορέων της αγοράς για αυτόν.

     

    Επιπλέον, ο ίδιος ο νόμος απαιτεί πλήθος δευτερογενών νομοθετικών και κανονιστικών πράξεων οι οποίες δεν έχουν υλοποιηθεί από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες με αποτέλεσμα σήμερα να μη μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή. Η πολιτική ολιγωρία των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο μεταρρυθμιστικός οίστρος που σταματούσε με την ψήφιση των νόμων και η συστηματική αδιαφορία για τους θεσμούς που καλούνταν να υποστηρίξουν αυτή την σημαντική τομή για τη χώρα και τα δημόσια οικονομικά οδήγησε στην σημερινή αναγκαιότητα να δοθεί παράταση στην ημερομηνία υιοθέτησης των νέων διαδικασιών".

     

    Η νέα ελληνική κυβέρνηση "παραμένει αταλάντευτα προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της εφαρμογής ενός καθεστώτος σύναψης δημοσίων συμβάσεων, βασισμένο σε ένα ασφαλές πληροφοριακό σύστημα, με απλοποιημένες και διαφανείς διαδικασίες.

     

    Σε αυτό το πλαίσιο προσανατολίζεται προς την ενσωμάτωση των νεώτερων ευρωπαϊκών οδηγιών στην εθνική νομοθεσία γύρω από τις δημόσιες συμβάσεις και στην συνεργασία με διεθνείς θεσμούς, όπως ο ΟΟΣΑ, για την υιοθέτηση των καλύτερων διεθνών πρακτικών ώστε να εξασφαλιστούν τα μέγιστα δημοσιονομικά οφέλη για τη χώρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

     

    Να θυμίσουμε πως στο άρθρο του ypodomes ο ΣΑΤΕ μέσω του Προέδρου του κου Αθουσάκη είχε εκφράσει την αναγκαιότητα για την μετάθεση της έναρξης των ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

     

    Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/alles-upodomes/endiaferouses-eidiseis/item/29372-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-31-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

     

    η παράταση αυτή κρίθηκε απαραίτητη καθώς το νέο σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης δημοσίων συμβάσεων, έργων, προμηθειών και υπηρεσιών που διαμόρφωνε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2014, δεν έχει ολοκληρωθεί από άποψης τεχνικών υποδομών και προετοιμασίας της δημόσιας διοίκησης και των φορέων της αγοράς για αυτόν

     

    Ενω τον Ιανουαριο θα ειναι ολα ετοιμα...

    Link to comment
    Share on other sites

    Πλέον το Μέρος Β΄ του Ν 4281/2014 καθίσταται άνευ ουσίας καθώς είναι βέβαιο ότι θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από άλλο νόμο. Έτσι δεν θα προλάβει να εφαρμοσθεί μόλις τεθεί σε ισχύ. Αυτό γιατί περιλαμβάνει τις οδηγίες 2004/17/ΕΚ και 2004/18/ΕΚ οι οποίες καταργούνται στις 18 Απριλίου 2016:

    - Σύμφωνα με το άρθρο 107 της οδηγίας 2014/25/ΕΕ καταργείται η οδηγία 2004/17/ΕΚ από τις 18 Απριλίου 2016

    - Σύμφωνα με το άρθρο 91 της οδηγίας 2014/24/ΕΕ καταργείται η οδηγία 2004/18/ΕΚ από τις 18 Απριλίου 2016

     

    Έτσι λοιπόν το νομοθετικό πλαίσιο των οδηγιών 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ αντικαθίσταται από τις οδηγίες 2014/23/ΕΕ, 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ.

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.