Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Παρουσίαση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά


    Στην παρουσίαση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά προχώρησε σήμερα το ΤΕΕ, όπου και ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό έχει αξία περίπου 3 δισ ευρώ ενώ δόθηκε στην Lamda Development για 915 εκατ. ευρώ δηλαδή προκύπτει μία διαφορά ύψους 222%.

     

    Ταυτόχρονα κάνει λόγο για άθλια διαδικασία που επέλεξε το ΤΑΙΠΕΔ και όχι σύμφωνα με τις προτάσεις όσων σέβονται την ελληνική κοινωνία και τον εαυτό τους και αναφέρει ότι η αξία υπολογίζεται σε κόστος γης 92ευρώ/ τμ μετρητοίς ή 150ευρώ/ τμ για 15ετή αποπληρωμή των κτιρίων και της δόμησης. Το ΤΕΕ προσδιορίζει τη σημερινή αξία της έκτασης στα 1,86 δισ. ενώ το κόστος υλοποίησης των απαιτούμενων υποδομών (δημιουργία οδικού δικτύου, δικτύο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης) σύμφωνα με το ΤΕΕ ανέρχεται στα 350 εκατ. ευρώ.

     

    Δείτε ακριβώς τι είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης:

     

    "H σημερινή εκδήλωση διοργανώνεται προς εκπλήρωση ενός από τους κύριους σκοπούς ίδρυσης του Τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδας:

    της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος και αποτελεί την ελάχιστη προσφορά του ΤΕΕ προς την ελληνική κοινωνία.

     

    Έχουμε απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε και του νέου τρόπου αντίδρασης που εγκαινιάζουμε απέναντι σε πολιτικές που αγνοούν επιδεικτικά την κοινωνία που στενάζει, και προωθούν υπερκέρδη σε λίγους που υπερπλουτίζουν.

     

    Είναι γνωστές οι θέσεις όλων, σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ενός από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της έκτασης του Πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας έκτασης του Αγ. Κοσμά.

     

    Είναι προφανές ότι οι απόψεις για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ποικίλουν και καθορίζονται από την πολιτική ο.πτική, τις ιδεολογικές αφετηρίες, της περιβαλλοντικές ευαισθησίες, τις τοπικές ιδιαιτερότητες μέσα σε ένα περιβάλλον ύφεσης και πολύπλευρης κρίσης.

     

    Είναι όμως, προφανές ότι παρά τις διαφοροποιήσεις για την αξιολόγηση της δημόσιας περιουσίας, όλοι οφείλουν

    - να διατυπώνουν με ειλικρίνεια τις απόψεις και τους στόχους των προτάσεων και των πολιτικών

    - να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον

    - να λειτουργούν με διαφάνεια και να συμβάλουν στο ξεπέρασμα της κοινωνικής, πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής κρίσης της χώρας.

     

    Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει τηρηθεί στις διαδικασίες που τηρεί το ΤΑΙΠΕΔ και στην αξιοποίηση του Ελληνικού.

     

    Δείτε την: Παρουσίαση Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

     

    Διαβάστε την Ομιλία Προέδρου ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζη.

     

    Πηγή και πλήρες άρθρο: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=13586





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.