Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Χορηγήθηκε άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στον λιμένα Χίου


    Στη χορήγηση άδειας υδατοδρομίου στον λιμένα Χίου και στην εταιρεία με την επωνυμία «Υδατοδρόμια Χίου Ψαρών και Οινουσσών Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία», προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομικών, Μεταφορών και Ναυτιλίας.

    Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, χορηγείται στην εταιρεία άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμένα Χίου, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες, από τον νόμο, ενέργειες για την κατασκευή του συνόλου των απαιτούμενων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου.

    Ο κάτοχος της άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου υποχρεούται στην τήρηση και εφαρμογή των αναφερομένων στον τεχνικό φάκελο υδατοδρομίου, καθώς και στη διασφάλιση συμβατότητας του συνόλου των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου, με τον προβλεπόμενο στον τεχνικό φάκελο σχεδιασμό του υδατοδρομίου, όπως αυτός ειδικότερα αποτυπώνεται και περιγράφεται στους χάρτες (ναυτικός χάρτης της Υ.Υ.Π.Ν. και χάρτες της Γ.Υ.Σ.), το τοπογραφικό διάγραμμα, το εγχειρίδιο υδατοδρομίου και τα συνοδά αυτού σχέδια, που τηρούνται στο αρχείο του Τμήματος Εναερίων Μεταφορών (Τ.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

    Μετά την ανακοίνωση της αδειοδότησης του υδατοδρομίου της Χίου σε σχετικές δηλώσεις του, ο CEO της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους ανέφερε μεταξύ άλλων: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε στο δίκτυό μας το νησί της Χίου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις προοπτικές να δούμε τα υδροπλάνα σύντομα πάνω από το Βόρειο Αιγαίο. Πιστεύουμε ότι τα υδροπλάνα μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο σύμπλεγμα υδατοδρομίων Χίου, Ψαρών, Οινουσσών και Λέσβου καθώς θα εξυπηρετούν με γρήγορες, άνετες πτήσεις ντόπιους και τουρίστες επιβάτες τόσο από την Ελλάδα αλλά και τα παράλια της Τουρκίας. Μειώνοντας δραστικά τον χρόνο μετακίνησης προς και από τη Χίο, το νησί μπαίνει σε νέα εποχή και παίρνει σημαντική τουριστική ώθηση, κάτι που το αξίζει! 

    Η δημιουργία των υδατοδρομίων σε ορισμένα νησιά της χώρας που δεν διαθέτουν κλασικού τύπου αεροπορικές υποδομές ή τακτικές συγκοινωνίες, θα συνεισφέρει σε ένα σημαντικό πλήθος κοινωνικών εξυπηρετήσεων επείγοντος χαρακτήρα, όπως είναι η μεταφορά ασθενών και βασικών αγαθών. Η γρήγορη αδειοδοτική πλέον διαδικασία επιβεβαιώνει την νέα επενδυτική δραστηριότητα, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα σήμανε μια τέτοια επένδυση για την ελληνική οικονομία, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων καθώς και τις θετικές επιδράσεις που θα έχει στην εγχώρια τουριστική βιομηχανία…". 

    Πηγή: https://www.metaforespress.gr/aeroporika/χορηγήθηκε-άδειας-ίδρυσης-υδατοδρομ/

    https://www.capital.gr/epixeiriseis/3783060/elabe-adeia-idrusis-to-udatodromio-xiou/





    GTnews

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.