Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σε αποθήκευση ενέργειας και τηλεπικοινωνίες μπαίνει ο ΑΔΜΗΕ


    Μετά τις τηλεπικοινωνίες, ο ΑΔΜΗΕ (διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας) εισέρχεται και στην αγορά της αποθήκευσης ρεύματος, επιδιώκοντας συμμετοχή σε επενδύσεις για κατασκευή έργων αντλησιοταμίευσης αλλά και σε μπαταρίες.

    Η αποθήκευση ενέργειας είναι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία για την επίτευξη του στόχου διείσδυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 35% ως το 2030, που θα προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Μόνο έτσι μπορεί να αποθηκεύεται η περίσσεια ενέργειας που παράγουν τα αιολικά, φωτοβολταϊκά και οι λοιπές μονάδες ανανεώσιμων πηγών σε ώρες που η ζήτηση είναι χαμηλή και να απελευθερώνεται στο δίκτυο όταν η ζήτηση είναι υψηλή και η παραγωγή πράσινης ενέργειας μπορεί να είναι ανεπαρκής λόγω χαμηλής έντασης ανέμων ή και έλλειψης ηλιοφάνειας. Διαδικασία που εξασφαλίζει τη μέγιστη αξιοποίηση των ΑΠΕ.

    Ο τρόπος συμμετοχής των διαχειριστών στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και σε Κοινοτικό επίπεδο μέσω του ευρωπαϊκού συνδέσμου και των αντίστοιχων διαχειριστών ENTSO-e.

    Αυτή την περίοδο ο ΑΔΜΗΕ επεξεργάζεται τα σενάρια για την εξέλιξη τόσο της ζήτησης όσο και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχοντας ως γνώμονα την κυβερνητική απόφαση για πλήρη κατάργηση της δυνητικής παραγωγής ρεύματος ως το 2028 και την υψηλότερη διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ως το 2030.

    Τα σενάρια διαμορφώνονται ανάλογα με τα χρονικά σημεία που θα επιλεγούν για την απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, την λειτουργία των νέων μονάδων φυσικού αερίου που έχουν εξαγγελθεί, την εξέλιξη της ζήτησης ρεύματος σε περιβάλλον οικονομικής ανάπτυξης και εξηλεκτρισμού των μεταφορών και τον βαθμό επιτυχίας των μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας που επίσης θα περιλαμβάνονται στο νέο εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το κλίμα.

    Με βάση αυτά ο ΑΔΜΗΕ θα καταρτίσει την νέα μελέτη για την επάρκεια του συστήματος ηλεκτροπαραγωγής που αναμένεται έως το τέλος του μήνα προκειμένου στο τέλος του χρόνου να οριστικοποιηθούν και τα μεγέθη του νέου, το οποίο θα υποβληθεί στην συνέχεια στην Ευρωπαΐκή Επιτροπή.


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Se_apothikeusi_energeias_kai_tilepikoinonies_mpainei_o_ADMIE/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.