Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αποδόσεις 7% δίνουν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις στο κέντρο της Αθήνας


    Τους τέσσερις λόγους για τους οποίους οι ξένοι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά ακινήτων αναλύει σε έκθεσή της η διεθνής ηλεκτρονική πλατφόρμα ακινήτων Tranio με τίτλο «Τάσεις και προβλέψεις για το τι πρέπει να αναζητήσουν οι επενδυτές για το 2019».

    Η Ρωσική εταιρεία ακινήτων επισημαίνει στην ανάλυσή της ότι οι ιδιωτικές επενδύσεις στην ελληνική αγορά ακίνητης περιουσίας έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα το 2017. Η συνολική αξία των συναλλαγών με ξένους επενδυτές άγγιξε τα €328 εκατ., δηλαδή, δυο φορές περισσότερο από το 2016 και 2,5 φορές πάνω από το 2015.

    Οι τέσσερις, όμως, λόγοι που οι ξένοι επενδυτές δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική αγορά ακινήτων σύμφωνα με την Tranio είναι:

    1)   Golden Visa: Η Ελλάδα χορηγεί άδειες παραμονής για όσους αγοράσουν ακίνητα στη χώρα αξίας πάνω από €250.000, η πιο φθηνή λύση για άδεια διαμονής σε χώρα της Ε.Ε

    2)    Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων: Ο αριθμός των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Ελλάδα καταγράφει υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος την Ελλάδα επισκέφθηκαν πάνω από 20 εκατομμύρια τουρίστες το 2017.

    3)    Χαμηλό κόστος: Μέχρι στιγμής το κόστος της ιδιοκτησίας ανά τετραγωνικό μέτρο στην Ελλάδα είναι το μικρότερο από το αντίστοιχο άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Τώρα η αγορά βρίσκεται στο κατώτατο σημείο του κύκλου της, όμως αρχίζει να σημειώνει άνοδο. Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε αύξηση των τιμών των κατοικιών για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μέσα στη χρονιά.

    4)    Θετικές αλλαγές στην οικονομία: Το ελληνικό ΑΕΠ αναπτύσσεται για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Τον Αύγουστο η χώρα ολοκλήρωσε με επιτυχία το τρίτο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ο διεθνής οίκος Fitch Ratings αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική προοπτική σε «ΒΒ-» από «Β» διατηρώντας σταθερό το outlook. Οι σημερινές χαμηλές τιμές των ακινήτων και η μεγάλη ζήτηση συμβάλλουν στην αύξηση των αποδόσεων για τους επενδυτές. Ετσι, η καθαρή απόδοση του βραχυπρόθεσμου ενοικίου ενός ανακαινισμένου διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας είναι 5% με 7% ετησίως έναντι 3% στις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επιπλέον υπάρχει το ενδεχόμενο οι τιμές των ακινήτων να αυξηθούν κατά 20% με 30% τα επόμενα δυο με τρία χρόνια. 

    tranio_cost%20european%20citizenship.jpg


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Apodoseis_7_dinoun_oi_brachuchronies_misthoseis_sto_kentro_tis_Athinas/#.W_50atSLTGg



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.