Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Αυτά είναι τα ακίνητα που σχεδιάζει να αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ


    Ως ένα βαθμό λόγω της πανδημίας και ως ένα βαθμό εξαιτίας των μακρόσυρτων διαδικασιών ωρίμανσης, η αξιοποίηση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ παρουσιάζει σχετικά μικρό βαθμό προόδου. Ωστόσο, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ, μία νέα ομάδα ακινήτων επιδιώκεται να αξιοποιηθεί μέσω είτε μακροχρόνιας μίσθωσης, είτε πώλησης είτε μεθόδου (αξιοποίησης) που πρόκειται να προσδιοριστεί. Ποια είναι αυτά;

    – Μικρού και μεσαίου μεγέθους και αξίας ακίνητα στους Δήμους Αθηναίων, Ερμιονίδας, Παγγαίου, Ανδρίτσαινας, Καλαβρύτων και Κύθνου, τα οποία θα πωληθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction με εκτιμώμενο ορίζοντα έναρξης της διαδικασίας το τέλος του 2020.

    – Ακίνητο-βρισκόταν σε αυτό παλιά ο ΕΟΜΜΕΧ-  με εμβαδόν 3, στρεμ. στον Δήμο Ταύρου – Μοσχάτου επί των οδών Θράκης-Κορυζή και Τιμοθέου Ευγενικού, εντός ρυμοτομικού σχεδίου με 5 κτίσματα συνολικού εμβαδού 1526 τ.μ. Ο διαγωνισμός στον οποίο έχει αναφερθεί εκτενώς το Economix.gr, που είχε στο πρόσφατο παρελθόν πραγματοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, είχε υπάρξει άγονος και τώρα επιδιώκεται η επαναπροκήρυξή του.

    – Εκτός Σχεδίου γηπεδική έκταση στο Δήμο Μαρκόπουλου Αττικής, επιφάνειας περίπου 1.000 στρεμμάτων (προς αξιοποίηση 590 στρέμματα) με κτιριακές αθλητικές και υποστηρικτικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου. Προκρίνεται η μακροχρόνια παραχώρησής της, με πιθανή έναρξη διαγωνισμού μέχρι το τέλος του 2020.

    – Έκταση 468.125 τ.μ. στα Καμμένα Βούρλα που περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και διάφορα άλλα κτίρια, στην πλειονότητά τους εγκαταλελειμμένα. Με την μέθοδο αξιοποίησής του να είναι υπό συζήτηση, αναμένεται να λάβει χώρα η τελική παρουσίαση ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ στο ΚΣΔ, μέχρι το τέλος του έτους, η διαβούλευση για την ΣΜΠΕ, ενώ επιδιώκεται να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνα του 2021.

    – Παραθαλάσσιο ακίνητο, με συνολική έκταση 1.061.955 τ.μ εκ των οποίων εκμεταλλεύσιμα είναι τα 850.160 τ.μ. Περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις Camping του ΕΟΤ. Το μοντέλο αξιοποίησής του είναι υπό συζήτηση, ενώ επιδιώκεται η σύνταξη Μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ μέχρι τέλος του 2020. Στόχος είναι η έναρξη διαγωνισμού το τρίτο τρίμηνο του 2021 υπό την αίρεση επίλυσης του θέματος του βιολογικού καθαρισμού.

    – Ακίνητο στις Θερμοπύλες 785.398 τ.μ. που περιλαμβάνει υδροθεραπευτικές και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις (εγκαταλελειμμένες). Η μέθοδος αξιοποίησής τους είναι υπό συζήτηση, ενώ τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν τη σύνταξη μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ.

    – Παραθαλάσσιο ακίνητο στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, έκτασης 126,6 στρεμ. Η μέθοδος αξιοποίησής του είναι υπό συζήτηση, ενώ τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την έγκριση μελέτης ΕΣΧΑΔΑ και ΣΜΠΕ, τη διαβούλευση ΣΜΠΕ με στόχο την εκκίνησης της διαγωνιστικής διαδικασίας το πρώτο εξάμηνο του 2021.

    – Επικλινές ακίνητο στην περιοχή «Βερβερόντα» του οικισμού Πόρτο Χέλι της Αργολίδος. Το ακίνητο έχει σχήμα επιμήκους πολυγώνου με έκταση 627,4 στρεμ. Επιδιώκεται η πώλησή του, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.


    Πηγή: https://www.economix.gr/2020/09/15/afta-einai-ta-akinita-pou-schediazei-na-axiopoiisei-to-taiped/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.