Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κτίριο Κεράνη: Ο πρώτος ένοικος μετά από 20 χρόνια


    Το κτίριο «φάντασμα» του Κεράνη το οποίο ανήκει στο Δημόσιο, δόθηκε με sale and lease back στην Πανγαία και έμενε επί σχεδόν 20 χρόνια αναξιοποίητο, βρήκε τον πρώτο της ένοικο.

     

    Ο… τολμηρός φορέας που κατέβηκε στο κτίριο της Θηβών είναι η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, η Γραμματεία δηλαδή που ασχολείται με τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων (NPL’s).

     

    Με επικεφαλής τον Φώτη Κουρμούση, η Ειδική Γραμματεία κατέβηκε πρώτη στο πολύπαθο κτίριο που φιλοξενούσε άλλοτε το καπνεργοστάσιο και αγοράστηκε από το Δημόσιο στα τέλη της δεκαετία του 1990. Σε πρώτο στάδιο θα φιλοξενηθούν περί τα 45 άτομα με στόχο να φτάσουν σύντομα τα 85 και σε πλήρη λειτουργία να διαθέτει πάνω από 110 εργαζόμενους.

     

    Μένει τώρα να δούμε αν θα ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, όπως έχει υποσχεθεί ο Τρύφων Αλεξιάδης ή θα επικρατήσουν συνδικαλιστές και άλλοι που δεν θέλουν να χάσουν τις… ανέσεις και την αγορά της οδού Ερμού.

     

    Υπενθυμίζονται ότι το κτίριο του Κεράνη έχει κοστίσει στο Δημόσιο πάνω από 70 εκατ. ευρώ για αγορά, ανακατασκευή, φύλαξη τα τελευταία χρόνια. Είχαν γίνει προσπάθειες να μετακομίσουν από υπουργεία ΥΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού, Οικονομικών), υπηρεσίες (ΕΕΕΤ, Επιτροπή Παιγνίων) μέχρι δικαστήρια (Πειραιά) αλλά... εις μάτην.

     

    Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/O_protos_tolmiros_enoikos_sto_ktirio_%C2%ABfantasma%C2%BB/





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.