Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Κτηματολόγιο: Δικηγόροι κατά μηχανικών για αντιποίηση Δικηγορικού Λειτουργήματος


    Κατόπιν προφορικών καταγγελιών Δικηγόρων - Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, πολιτών αλλά και του φορέα υλοποίησης Κτηματογράφησης στον Νομό Λέσβου, ενημερώθηκαν ότι προβαίνουν σε δηλώσεις κτηματολογίου συγκεκριμένοι λογιστές και μηχανικοί. Λόγω αυτού, για την προστασία των πολιτών και την αποφυγή παραπλάνησής τους αλλά και υποβολής ανακριβών δηλώσεων από αναρμόδιους διεκπεραιωτές, καλούν τους πολίτες να απευθυνθούν στους Δικηγόρους – Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ως αποκλειστικά αρμόδιους για την παροχή νομικών υπηρεσιών, όπως εν προκειμένω είναι η υποβολή των δηλώσεων Κτηματολογίου.

    Αναλυτικά η παρέμβαση από τον Δικηγορικό Σύλλογο:

    Κατόπιν προφορικών καταγγελιών Δικηγόρων - Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, πολιτών αλλά και του φορέα υλοποίησης Κτηματογράφησης στον Νομό Λέσβου, ενημερωθήκαμε ότι προβαίνουν σε δηλώσεις κτηματολογίου συγκεκριμένοι λογιστές και μηχανικοί.

    Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 36 του 4194/2013 «Αποκλειστικό έργο του δικηγόρου είναι.... η παροχή νομικών συμβουλών προς οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, καθώς και η σύνταξη γνωμοδοτήσεων προς οποιοδήποτε νομικό ή φυσικό πρόσωπο και Αρχή....... Η έρευνα των βιβλίων των υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων, καθώς και η σύνταξη των σχετικών εγγράφων..»

    Επειδή ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης προτίθεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των πολιτών αφού από τις ανακριβείς δηλώσεις θα δημιουργηθούν πλείστα προβλήματα.

    Σε αντιποίηση του Δικηγορικού Λειτουργήματος προβαίνει όποιος χωρίς να έχει την ιδιότητα του δικηγόρου, εμφανίζεται με αυτήν και διενεργεί πράξεις που ανήκουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα του δικηγορικού λειτουργήματος ή υπόσχεται τη διενέργεια τέτοιων πράξεων.

    Υπενθυμίζουμε ότι η αντιποίηση του Δικηγορικού Λειτουργήματος τιμωρείται κατά το άρθρο 175 του Ποινικού Κώδικα.

    Επειδή ήδη έχουν εντοπιστεί γραφεία που, αντιποιούμενα την άσκηση του Δικηγορικού Λειτουργήματος, αναλαμβάνουν την επιμέλεια υποθέσεων των πολιτών ενόψει της υποβολής δηλώσεων Κτηματολογίου, για την οποία αποκλειστικό δικαίωμα ανάληψης έχει ο Δικηγόρος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης δεσμεύεται να ζητήσει, με αίτηση στο Ειρηνοδικείο κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, τη σφράγιση του γραφείου ή του καταστήματος, όπου ασκούνται οι παράνομες ενέργειες ή και οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, καθώς

    και την απαγόρευση της διαφήμισης ή της χρήσης (έντυπης, ηλεκτρονικής) κάθε διακριτικού γνωρίσματος που προσιδιάζει στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

    Για την προστασία των πολιτών και την αποφυγή παραπλάνησής τους αλλά και υποβολής ανακριβών δηλώσεων από αναρμόδιους διεκπεραιωτές, καλούμε τους πολίτες να απευθυνθούν στους Δικηγόρους – Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, ως αποκλειστικά αρμόδιους για την παροχή νομικών υπηρεσιών, όπως εν προκειμένω είναι η υποβολή των δηλώσεων Κτηματολογίου.

    Άλλως, με την υποβολή δηλώσεων Κτηματολογίου από τρίτους, ελλοχεύει ο κίνδυνος ανακριβών δηλώσεων με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών ενώπιον Δικαστηρίων προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη στις δηλώσεις τους.


    Πηγή: https://www.emprosnet.gr/koinonia/paremvasi-dikigorikoy-syllogou-mytilinis-gia-to-ktimatologio



    Alsterwasser

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    από τη στιγμή που ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να καταθέσει μόνος του τα δικαιώματά του στο κτηματολόγιο αυτό που προσφέρει ο μηχανικός, λογιστής, μεσίτης γεωπόνος, γείτονας.... είναι παροχή υπηρεσιών.

    Και άσε τους δικηγόρους να κλαίνε....

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.