Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Νέα εποχή στις μισθώσεις: Η πρώτη συμφωνία ενοικιαστή για πληρωμή με bitcoin


    Οι ειδικοί στα κρυπτονομίσματα πιστεύουν ότι η χρήση του bitcoin στα συμβόλαια θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς την ευρύτερη χρήση τους.

    Το πρώτο συμβόλαιο στον τομέα της ενοικίασης με κρυπτονομίσματα είναι γεγονός.
    Η Αργεντινή βρέθηκε στο επίκεντρο στον τομέα του real estate αφού ανακοινώθηκε η πρώτη συμφωνία μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή για πληρωμή μισθώματος με βάση το bitcoin.

    Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης Paginal12, την περασμένη εβδομάδα ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος στο Rosario, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, υπέγραψαν συμφωνία ενοικίασης που ορίζει ότι το ενοίκιο πρέπει να καταβάλλεται μηνιαία σε bitcoin, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο κρυπτονόμισμα στον κόσμο. Σύμφωνα με το ίδιο μέσο ενημέρωσης, το συμφωνημένο μηνιαίο μίσθωμα αντιστοιχούσε σε 100 Tether (USDT), ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ.

    Επομένως, το ενοίκιο θα ισούται με $100 σε αμερικανικό νόμισμα. Οι πληρωμές θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Fiwind, στην οποία και τα δύο μέρη είναι ενεργά μέλη, είπε η εταιρεία στο Paginal12. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη συμφωνία αυτού του είδους, «τουλάχιστον στην Αργεντινή».

    Η Florencia Feldman, επικεφαλής μάρκετινγκ της Fiwind, είπε στο Business Insider ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν ρωτήσει γιατί ένα άτομο θα προτιμούσε να έχει bitcoin αντί του τοπικού νομίσματος. «Η αλήθεια είναι ότι είναι προσωπική απόφαση. Υποθέτουμε ότι μπορεί να σχετίζεται με την προσδοκία ότι, το 2024, η τιμή του bitcoin αναμένεται να αυξηθεί λόγω του μισού και άλλων παραγόντων, όπως η έγκριση της SEC για τα ETFs bitcoin».

    Αυτή η τελευταία κίνηση ακολουθεί την έγκριση ενός νόμου τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση του νέου προέδρου της Αργεντινής Javier Milei υπέρ του bitcoin. Ο νόμος επιτρέπει το κρυπτονόμισμα να χρησιμοποιείται ως έγκυρο νόμισμα σε επίσημες συμβάσεις. Τα τελευταία χρόνια, οι Αργεντινοί έχουν αγκαλιάσει ολοένα και περισσότερο τα κρυπτονομίσματα καθώς το τοπικό νόμισμα, το πέσο, έχει χάσει την αξία του εν μέσω ραγδαίας αύξησης του πληθωρισμού.

    Οι ειδικοί στα κρυπτονομίσματα πιστεύουν ότι η χρήση του bitcoin στα συμβόλαια θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα σημαντικό βήμα προς την ευρύτερη χρήση κρυπτονομισμάτων στη χώρα, σύμφωνα με το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο FX Empire.


    Πηγή: https://www.ered.gr/real-estate-news/nea-epoxh-stis-misthwseis-h-prwth-symfwnia-enoikiasth-gia-plhrwmh-me-bitcoin



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.