Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Οι 2.330 αρχαιολογικοί χώροι που εξαιρέθηκαν από το «Υπερταμείο»


    Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού τον πλήρη κατάλογο των 2.330 ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που εξαιρέθηκαν από το «Υπερταμείο» με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του ΚΥΣΟΙΠ.

    Με νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή «για τη διεύρυνση του θεσμικού πλαισίου προστασίας της κυριότητας μνημείων ανεξαρτήτως χρονολόγησης». Την διασφάλιση δηλαδή εκτός συναλλαγής και των νεοτέρων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς που χρονολογούνται μετά το 1453 μ.Χ., είναι κτήσης Δημοσίου ακόμα και στην περίπτωση που ανήκουν σε ιδιώτη (π.χ αρχοντικά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας).

    Όσο για τα μνημεία, τα μουσεία, τους χώρους που έχει αποκτήσει το ΥΠΠΟ με διαδικασίες απευθείας εξαγοράς, απαλλοτρίωσης ή και από κληροδοτήματα και τα διαχειρίζεται για τον δημόσιο σκοπό της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, και αυτά προφανώς αποτελούν δημόσια περιουσία του Δημοσίου, άρα είναι εκτός συναλλαγής και εμπίπτουν στην τροπολογία.

    Η εξαίρεση των 2330 ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος είναι πάρα πολύ ισχυρή, δεν τίθεται θέμα διαχείρισης εφόσον είναι στην πλήρη κυριότητα του Δημοσίου, τόνισαν στη συνέντευξη Τύπου η υπουργός Πολιτισμού> Ζορμπά, ο υφυπουργός Πολιτισμού Κ. Στρατής και η Γ.Γ του ΥΠΠΟΑ Μαρία Βλαζάκη.

    Πώς προκλήθηκε η όλη αναστάτωση με τα 2330 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που μεταβιβάστηκαν στην ΕΕΣΥΠ με εξαίρεση; Η αιτία , σύμφωνα με τον Κ. Στρατή βρίσκεται στις χρόνιες παθογένειες του ελληνικού δημοσίου και στη συγκεκριμένη περίπτωση στο εθνικό κτηματολόγιο. «Για ακίνητα όπως ο Λευκός Πύργος η μόνη πληροφορία που υπήρχε στο εθνικό κτηματολόγιο ήταν ότι πρόκειται για μια ακάλυπτη έκταση κυριότητας του ελληνικού δημοσίου» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού.

    ΕΔΩ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ 2330 ΑΚΙΝΗΤΑ


    Πηγή: http://ered.gr/el/content/Oi_2330_archaiologikoi_choroi_pou_exairethikan_apo_to_%C2%ABYpertameio%C2%BB/#.XEgPNVUzbZ5



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Όταν ο υπάλληλος κάνει αγγαρεία...: «Για ακίνητα όπως ο Λευκός Πύργος η μόνη πληροφορία που υπήρχε στο εθνικό κτηματολόγιο ήταν ότι πρόκειται για μια ακάλυπτη έκταση κυριότητας του ελληνικού δημοσίου» 

    Άραγε, θα αναζητηθούν ευθύνες για τις λανθασμένες δηλώσεις; 

    Link to comment
    Share on other sites

    Φαντάζεστε την έκπληξη του αγοραστή, να πάει να αγοράσει, να θέλει να βγάλει άδεια για το μολ του και να ανακαλύψει ότι κάποιος έχτισε ένα πύργο μέσα στη μέση και δεν του είπανε τίποτα στην αγοραπωλησία....:mrgreen:

    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.