Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Σύσκεψη για τις εκκρεμότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων


    Σύσκεψη για τις εκκρεμότητες του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Στη χθεσινή σύσκεψη, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης και η αν. υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη. Επίσης συμμετείχε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλας.

    "Οι ιδιωτικοποιήσεις που έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή υπάρχει ανάδοχος, θα προχωρήσουν αλλά με κατεύθυνση την μεγιστοποίηση του δημοσίου συμφέροντος και την ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού στα κοινοπρακτικά σχήματα παραχώρησης του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, όσες ιδιωτικοποιησεις βρίσκονται στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας θα επαναξεταστούν πλήρως" αναφέρει το capital.gr.

     

    Ωστόσο, όπως τονίζει "κοινός παρονομαστής παραμένει η προσπάθεια της ελληνικής πολιτείας να ενισχύσει τη συμμετοχή της στις αποκρατικοποιήσεις που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Ως αποτέλεσμα και σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη σύσκεψη στο Μαξίμου η αποκρατικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων (με ανάδοχο την κοινοπραξία Fraport-Slentel) ύψους 1,2 δισ., του Ελληνικού (με ανάδοχο την Lamda Development) ύψους 915 εκατ. ευρώ και της παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος (με τον ΟΠΑΠ ανάδοχο) ύψους 40 εκατ. δεν θα σταματήσουν. Ωστόσο, το Δημόσιο θα εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντλήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα οφέλη από την διαδικασία της παραχώρησης των κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

     

    Επίσης, υπό αναθεώρηση εκ θεμελίων αναμένεται να τεθούν η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο στον ΟΛΠ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ".

     

    Πηγή:





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.