Jump to content
 • HoloBIM Structural
  HoloBIM Structural


 • Χαβάη: Έχτισαν σε λάθος οικόπεδο σπίτι αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων και πρέπει να το κατεδαφίσουν


  Μια κατασκευαστική εταιρεία έχτισε σε λάθος οικόπεδο ένα σπίτι αξίας μισού εκατομμυρίου δολαρίων και τώρα καλείται να το κατεδαφίσει, αλλά και να αναλάβει το κόστος των αποζημιώσεων.

  Η απίστευτη ιστορία ξεκίνησε το 2018, όταν βγήκαν σε (δημόσια) δημοπρασία οικόπεδα στο Hawaiian Paradise Park, στη Χαβάη. Τότε, η Annaleine (Anne) Reynolds από την Καλιφόρνια αγόρασε μια έκταση γης για 22.500 δολάρια και έγινε μία εκ των πολλών, τότε, νέων ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή. Ταυτόχρονα, η εταιρεία Keaau Development έκλεισε συμβόλαιο με την PJ’s Construction, ώστε η δεύτερη να χτίσει 12 σπίτια σε ορισμένα οικόπεδα της περιοχής που μόλις είχαν πουληθεί.

  Κατά την έναρξη των εργασιών για τα 12 σπίτια (κατ’ εντολήν της εταιρείας και όχι της Reynolds), οι υπάλληλοι της κατασκευαστικής χρησιμοποίησαν τους τηλεφωνικούς στύλους, για να προσανατολιστούν και (κατά λάθος) μπέρδεψαν την οδό Lot 114 με την Lot 115, που ήταν στην άλλη πλευρά του δρόμου. Εκεί ακριβώς που είχε αγοράσει το οικόπεδο η Reynolds.

  katedafisi-1.jpg

  Το λάθος δεν έγινε αντιληπτό μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, οπότε και πουλήθηκε το σπίτι. Ο μεσίτης ενημέρωσε την κατασκευαστική (Keaau Development) για το μπέρδεμα, η οποία με τη σειρά της μήνυσε τη Reynolds, δήθεν ότι ευθυνόταν, επειδή δεν αντιλήφθηκε τις εργασίες στη γη της.

  «Αγόρασα ένα οικόπεδο, με στόχο να χτίσω στο μέλλον ένα σπίτι, για να έχω κάπου να μείνω, όταν βγω στη σύνταξη», είπε εκείνη στην ιστοσελίδα Business Insider.

  Τελικά, η γυναίκα δικαιώθηκε στο δικαστήριο, με την PJ’s Construction να αναλαμβάνει το κόστος κατεδάφισης του σπιτιού στο οικόπεδό της, ενώ θα πρέπει και να την αποζημιώσει, καθώς λόγω των εργασιών εκεί προκλήθηκαν φθορές.


  Πηγή: https://www.newsbeast.gr/world/arthro/11098380/echtisan-se-lathos-oikopedo-spiti-axias-misou-ekatommyriou-dolarion-kai-prepei-na-to-katedafisoun
  User Feedback

  Recommended Comments

  12 λεπτά πριν, MindYourStep said:

  ... Αθήνα δεν έγινε ποτέ.

  εχει συμβεί.... γνωρίζω μια περίπτωση....

  Φυσικά με άλλο τελικό αποτέλεσμα.....

  (και εντύπωση μου για το άρθρο στη Χαβάι μάλλον αρλούμπες περιγραφές δημοσιογράφων είναι)

  Link to comment
  Share on other sites

  Το ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν είναι η ανοικοδόμηση σε λάθος οικόπεδο αλλά ότι αυτός που λάθος οικοδόμησε, ζήτησε αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!!!!

  Το παρακάτω βίντεο έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το κείμενο της εφημερίδας...

   

  Edited by Faethon11
  Link to comment
  Share on other sites

  4 ώρες πριν, Faethon11 said:

  Το ενδιαφέρον της υπόθεσης δεν είναι η ανοικοδόμηση σε λάθος οικόπεδο αλλά ότι αυτός που λάθος οικοδόμησε, ζήτησε αποζημίωση από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου!!!!

  είναι αυτό που λένε "άλλος Χαβάη, κι άλλος πληρώνει"...

  Edited by tetris
  Link to comment
  Share on other sites

  Μου έχει συμβεί ...να με καλέσουν να κάνω χάραξη ορίων για να διαπιστώσω αυτό Φυσικά αυθαίρετο Έχτισε στο διπλανό κυρίως από λάθος τοπογραφικό δυστυχώς συναδέλφου που πέθανε πριν λίγες μέρες  τεχνολόγος ήταν Έκανε λάθος εφαρμογή στο συμβόλαιο  , αλλά μπορεί να του υπόδειξαν και λάθος τα όρια που θεωρώ πιο πιθανό γιατί βασικά ήταν καλός μηχανικός ...αλλά όπως και να έχει επειδή υπήρχε σχέδιο γενικό στην περιοχή με κατατμήσεις έκανε λάθος ..αφού έπρεπε να το λάβει υπόψη του στο τοπογραφικό Έτσι έκτισε στο διπλανό του αλλά ήταν και νευρικός ο ιδιοκτήτης και τσακώθηκε με την όμορη ιδιοκτήτρια...γυναίκα ήταν  Επειδή ήταν μεροκαματιάρης ..έπεισα την γειτόνισά του να αγνοήσει τις βρισιές  του και να κάνουν αμοιβαία αλλαγή γεωτεμαχιων Προ νόμου αυθαιρέτων τότε  ...το δήλωναν σαν προς του 1983 και όλα ΟΚ δεν θυμάμαι αν το είχε δηλώσει και με τον νόμο Τρίτση Αλλά ...ήταν τόσο νευρικός που πήρε μια μπουλντόζα και το γκρέμισε μόνος του πριν προλάβω αν τον ενημερώσω για αυτό που πέτυχα , παρόλο που έφτυσε αίμα να το χτίσει σαν εξοχικό βέβαια 

  Edited by GEORGE MICHEAL
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.