Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Επικαιρότητα

    Επικαιρότητα

    4537 ειδήσεις in this category

    1. Επικαιρότητα

      steve aris

      Στα ΄΄σκαριά΄΄ βρίσκονται αλλαγές στα κριτήρια του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ στους αυταπασχολούμενους επιστήμονες.
      Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Υπ. Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, στον ΑΝΤ1, στην  εκπομπή ''Πρωϊνοι Τύποι'', "είμαστε σε επαφή με το ΥΠΟΙΚ για να βρούμε τα κριτήρια για στηριχθούν οι επιστήμονες με το ποσό που περισσεύει''.
      Ο ίδιος τόνισε πως από τα 40 εκατ. ευρώ που ήταν διαθέσιμα για το επίδομα αυτό δόθηκαν 17 εκατ. ευρώ. Συνεπώς περισσεύουν 23 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως το επίδομα αυτό δόθηκε σε 45.000 αυταπασχολούμενους επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα, κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια δηλωτέου εισοδήματος και τζίρου. 
      Με βάση τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, κοντά στους 130.000 ανέρχονται οι αυταπασχολούμενοi επιστήμονες. Άρα, το επίδομα έλαβαν μόνο 1 στους 3 αυταπασχολούμενους επιστήμονες. 
      Δεδομένου ότι  χρησιμοποιήθηκαν κάτω από τα μισά διαθέσιμα κονδύλια (17 εκατ. ευρώ από τα 40 εκατ. ευρώ), εφόσον αποφασισθεί η διεύρυνση του πλήθους των δικαιούχων και όχι η αύξηση του καταβαλλόμενου ποσού σε εκείνους οι οποίοι ήδη έλαβαν το επίδομα, δυνητικά εμφανίζονται περιθώρια καταβολής του επιδόματος τουλάχιστον σε άλλους τόσους επιστήμονες (δηλ. σε επιπλέον 45.000), και έτσι το ''εύρος'' της ''κάλυψης'' θα μπορούσε να φτάσει στα 2/3.
    2. Επικαιρότητα

      Engineer

      Νούμερο ένα προορισμός για επενδύσεις έχει αποδειχθεί για τους εύπορους Κινέζους η Αυστραλία και ειδικότερα η Βικτώρια, η οποία έχει δει τη μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, επιδρομή ιδιωτικών κεφαλαίων οι οποίοι προσβλέποντας σε άδεια κατοικίας έχουν διαθέσει 2,1 δισ. τα τελευταία δυο χρόνια.
       
      Ειδικότερα, το λιγότερο 436 εύποροι Κινέζοι και μερικοί από το Χονγκ Κονγκ, Νότια Αφρική, Ιαπωνία και Μαλαισία, υποσχόμενοι να διαθέσουν το λιγότερο $5 εκατ. έκαστος στην αυστραλιανή οικονομία, έχουν εξασφαλίσει άδεια εγκατάστασης στη χώρα, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα Significant Investment Visa.
       
      Πάνω από τους μισούς, έχουν εγκατασταθεί στη Βικτώρια, η δε πολιτειακή κυβέρνηση προώθησε 825 προσκλήσεις σε εύπορους Κινέζους, προσκαλώντας τους να επενδύσουν στη Βικτώρια.
       
      Πλούσιοι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν άμεσα στην Αυστραλία και να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν άδεια μόνιμης εγκατάστασης στη χώρα μετά τέσσερα χρόνια, μπορούν να επενδύσουν σε ακίνητα, μετοχές και επιχειρήσεις.
       
      Στο μεταξύ, καθ' οδόν να δώσουν νέα ώθηση στην αυστραλιανή οικονομία βρίσκονται 2.8 δισ. δολάρια από υψηλά ιστάμενους εύπορους επιχειρηματίες, οι οποίοι επίσης θέλουν να ζήσουν στην Αυστραλία. Σημειώνεται ότι όλες οι άδειες των ξένων επενδυτών που υπάγονται σ' αυτό το πρόγραμμα θα πρέπει να εγκριθούν και από την κυβέρνηση της πολιτείας στην οποία ενδιαφέρονται να ζήσουν.
       
      Πηγή: http://www.ered.gr/content/Gi_tis_Epaggelias_gia_tous_Kinezous_i_Australia/
    3. Επικαιρότητα

      Engineer

      H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου σημαντική επένδυση ύψους 29,5 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό της έκδοσης εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες στην ευρύτερη περιφέρεια των Αθηνών.
       
      Η διαθέσιμη συγχρηματοδότηση θα εξασφαλίσει την καθιέρωση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτρονικών εισιτηρίων για τα μέσα συγκοινωνίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και περιλαμβάνουν το μετρό, τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τα λεωφορεία και το τραμ.
       
      Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την περιφερειακή πολιτική, κ. JohannesHahn, ο οποίος ενέκρινε το έργο, δήλωσε: "Το έργο αυτό αντικατοπτρίζει ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αστικής κινητικότητας της Αθήνας. Θα διευκολύνει τη χρήση των μέσων συγκοινωνίας από τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της Αθήνας. Πρόκειται για ένα από τα "έργα προτεραιότητας", όπως έχουν χαρακτηριστεί από τις ελληνικές αρχές, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής και την ευημερία των πολιτών της."
       
      Το έργο συνίσταται στην εισαγωγή "έξυπνων καρτών", που θα αντικαταστήσουν τα χάρτινα εισιτήρια. Θα παρέχει νέο εξοπλισμό επικύρωσης και ελέγχου καθώς και σύγχρονες πύλες εισόδου και εξόδου από το μετρό. Η εν λόγω επένδυση, που συγχρηματοδοτείται από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ σε συνδυασμό με ιδιωτική χρηματοδότηση, θα βελτιώσει τη λειτουργική αποδοτικότητα του συστήματος διαχείρισης του ΟΑΣΑ και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού συστήματος αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.
       
      Το έργο της ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων στον ΟΑΣΑ για τον εξορθολογισμό των πολιτικών τιμολόγησης και νέες κατηγορίες ναύλων που συνδυάζουν γεωγραφικές ζώνες. Θα μειώσει τις απώλειες εσόδων εξαιτίας της εισιτηριοδιαφυγής ενώ παράλληλα θα επικεντρωθεί στην εξυπηρέτηση των επιβατών. Πρόκειται για "έργο προτεραιότητας" που θα παρέχει στους πολίτες αποτελεσματικότερες και πιο σύγχρονες συνθήκες μεταφοράς.
       
      Πηγή: http://www.eea.gr/gr/el/articles/eksypnes-kartes-anti-gia-eisitiria-ston-oasa-me-eyropaika-kondylia
    4. Επικαιρότητα

      pan77

      "Θύμα" της πρόσφατης πλημμύρας έπεσε το αρχείο οικοδομικών αδειών, στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής.
       
      Ολοκληρωτικά καταστράφηκε το αρχείο οικοδομικών αδειών, το οποίο φυλασσόταν στο υπόγειο της Πολεοδομίας Αγ. Παρασκευής, μετά την πρόσφατη πλημμύρα από τις βροχές και τις καταιγίδες στην Αττική. Τα νερά της βροχής έφτασαν στο 1,5 μέτρο.
       
      Πρόκειται για τις οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν την τελευταία οκταετία.Οι προηγούμενες άδειες φυλάσσονται σε εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο.
       
      Πηγή: skai.gr http://www.skai.gr/n...domikon-adeion/
    5. Επικαιρότητα

      Engineer

      Βροχές και κρύο τυλίγουν την Κεφαλλονιά, με τους κατοίκους της να κοιμούνται μια ακόμη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, σε εκκλησίες ή σπίτια άθικτα από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 15 χλμ., που δόνησε το μεσημέρι της Κυριακής το νησί, ενώ έως χθες βράδυ είχαν σημειωθεί 95 μετασεισμοί.
       
      Τουλάχιστον 1.300 κάτοικοι πέρασαν την νύχτα στο πλοίο "Ελ. Βενιζέλος", που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Αργοστολίου που κρίθηκε ακατάλληλο από την επιτροπή ζημιών. Το "SuperFast 11" χωρητικότητας 800 κλινών απέπλευσε το βράδυ γιατί δεν "χωρούσε" στην αποβάθρα.
       
      Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, αλλά οι υλικές ζημιές είναι μεγάλες. Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Διευρυμένο κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη έχει μεταβεί από την Κυριακή για τον συντονισμό των δράσεων, ενώ 84 μηχανικοί κρατικών υπηρεσιών κάνουν επιτόπιους ελέγχους. Στο Ληξούρι από τους πρωτοβάθμιους ελέγχους κρίθηκαν μη κατοικήσιμα τα περισσότερα από τα σπίτια που ελέγχθηκαν, ενώ μικρότερο είναι το πρόβλημα στα δημόσια κτήρια του νησιού που ελέγχθηκαν.
       
      Τα σχολεία παραμένουν κλειστά και σήμερα. Τα δύο από τα τρία γηροκομεία έχουν πληγεί και 70 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν σε ξενώνες της Μονής Αγ. Γερασίμου. Παράλληλα, 50 οικογένειες θα μείνουν εκτός κατοικίας τους γιατί οι εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι καταγράφηκαν ως "κίτρινες". Πάντως, δεν σημειώθηκε καμία κατάρρευση κτηρίου. Επίσης, καταγράφηκαν μεγάλες ζημιές στο οδικό δίκτυο Ληξουρίου - Αργοστολίου, όπου σημειώθηκαν υποχωρήσεις του οδοστρώματος.
       
      "Περιμένουμε να ξημερώσει, γιατί οι μετασεισμοί μας έχουν ταράξει" λένε οι κάτοικοι. "Είμαστε συνηθισμένοι από τους σεισμούς, αλλά αυτή η δόνηση μας τάραξε". Οι σεισμολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το κατά πόσο αυτός ήταν ο κύριος σεισμός.
       
      Ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, απευθυνόμενος στην Πολιτεία τόνισε (στο "Κόκκινο") ότι "πρέπει να εξεταστεί γιατί τα κτήρια που έχουν κτισθεί με αναθεωρημένο τον κτηριοδομικό κώδικα από το 1953 έχουν υποστεί ζημιές". Επ' αυτού ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Πρωτονοτάριος σχολίασε στην "Α" πως "τα κτήρια που υπέστησαν ζημιές ήταν όσα χτίστηκαν με τον αντισεισμικό νόμο του 1959, ενώ τα πιο σύγχρονα δεν έπαθαν σοβαρές ζημιές".
       
      Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την εκταμίευση 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Κεφαλλονιάς και 100.000 ευρώ για τους κατοίκους της Ιθάκης για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των πληγέντων. Επίσης θα παρασχεθούν ισόποσες δόσεις στους Δήμους Κεφαλλονιάς και Ιθάκης από το υπουργείο Εργασίας. Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες παράταση τριών μηνών στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων και στην καταβολή βεβαιωμένων οφειλών για φυσικά και νομικά πρόσωπα της Κεφαλλονιάς. Αντίστοιχη αναστολή δόθηκε από το υπουργείο Εργασίας για ασφαλιστικές εισφορές.
       
      Πηγή: http://www.avgi.gr/article/1755029/-kitrines-bgikan-oi-upodomes-tis-kefallonias
    6. Επικαιρότητα

      Engineer

      Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) και ακύρωσε την από 9.12.2013 απόφαση της επιτροπής συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής για την έγκριση τροποποίησης του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΕΠΧΣΑΑΤ).
       
      Ειδικότερα η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 3632/2105 απόφασή της ακύρωσε την εν λόγω απόφαση της επιτροπής συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής, λόγω μη τήρησης της νόμιμης διαδικασίας.
       
      Το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό είχε προκαλέσει θύελα αντιδράσεων από περιβαλλοντολόγους ξενοδόχους και τον τεχνικ΄κόσμο καθώς προέβλεπε την άρση των περιορισμών υπό προυποθέσεις για τις οργανωμένες τουριστικές επενδύσεις σε περιοχές "NATURA" και σε μικρά νησιά (άνω των 90 τ.χλμ.) και διευκολύνσεις για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).
       
      Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Kokkino_apo_StE_sto_Chorotaxiko_Schediasmo_gia_ton_Tourismo/
    7. Επικαιρότητα

      Engineer

      Τον χάρτη των ενοικίων της επαγγελματικής στέγης επανασχεδιάζει τα τελευταία χρόνια η δικαιοσύνη, προχωρώντας σε... βαθιά «κουρέματα» λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και «ανακουφίζοντας» χιλιάδες ενοικιαστές που προσφεύγουν σωρηδόν στα δικαστήρια.
      Με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις κρίθηκε πλέον αμετάκλητα ότι στα συμβόλαια εμπορικών μισθώσεων, που καταρτίσθηκαν προ της κρίσης ή στο ξεκίνημά της (π.χ. το 2010, όταν δεν είχε ακόμα συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της επερχόμενης καθίζησης) πρέπει να επιβληθούν δικαστικά μειώσεις, που συνήθως κυμαίνονται γύρω στο 20%, αλλά μπορεί να φθάσουν μέχρι και το 50%.
       
      Το «κούρεμα» αυτό που έχει πλέον επικυρωθεί «και με τη βούλα» του Αρείου Πάγου, ενώ είναι αρχικά προσωρινό για 1-2 χρόνια (ανάλογα με τη διάρκεια ισχύος που του δίνει κάθε δικαστική απόφαση) γίνεται τελικά «μακράς διαρκείας» αφού η αρεοπαγιτική νομολογία επιτρέπει πλέον μόνο μικρές ετήσιες αυξήσεις για το μέλλον (σε ποσοστό 75% του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή - ΔΤΚ) καταργώντας κάθε συμφωνία που έχει γίνει ιδιοκτητών - ενοικιαστών στο παρελθόν για μεγάλες αυξήσεις (π.χ. 10-15% ετησίως).
       
      Η αρεοπαγιτική αυτή κρίση έχει προκαλέσει «έκρηξη» σχετικών αγωγών για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης, όταν οι δύο πλευρές δεν τα βρίσκουν στις κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις, καθώς πολλοί ενοικιαστές σπεύδουν να αξιοποιήσουν την ευνοϊκή νομολογία σε διάφορα δικαστήρια της χώρας.
       
      Ωστόσο, η δικαιοσύνη εμφανίζεται αρνητική απέναντι στο «κούρεμα» ενοικίων που συμφωνήθηκαν πιο πρόσφατα, μεσούσης της κρίσης, ενώ δηλαδή είχαν φανεί τα αποτελέσματά της στην αγορά και δεν μπορούσε πλέον να υποστηρίξει κανείς ότι αιφνιδιάστηκε από την απρόβλεπτη μεταβολή των οικονομικών συνθηκών. Ηδη εκδόθηκε η πρώτη σχετική απόφαση Πρωτοδικείου που λέει «όχι» στο «κούρεμα» ενοικίου καταστήματος που συμφωνήθηκε στα μέσα του 2013, αφού τότε δεν μπορούσε να γίνει επίκληση των αιφνίδιων και δραματικών αλλαγών που έφερε η οικονομική κρίση.
       
      Αντίθετα, για τα παλαιότερα μισθωτικά συμβόλαια (που καταρτίστηκαν πριν από την κρίση και συνέχισαν να «τρέχουν» στη διάρκειά της ή όσα υπογράφηκαν κατά το πρώτο διάστημα, όταν δεν ήταν ακόμα ορατές οι αλυσιδωτές επιπτώσεις των μνημονιακών μέτρων) η νομολογία των δικαστηρίων εξακολουθεί να «ψαλιδίζει» σημαντικά τα ενοίκια σε εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες κλπ. σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή, η εμπειρία έχει καταδείξει ότι στις κατοικίες η μείωση ενοικίων έχει γίνει συνήθως μετά από σχετική συνεννόηση και συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να χρειάζεται η διαδικασία προσφυγής στα δικαστήρια, όπως γίνεται στην περίπτωση της επαγγελματικής στέγης, όπου η μισθωτική σύμβαση έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια.
       
      Η ευνοϊκή για τους ενοικιαστές νομολογία των δικαστηρίων (που επικυρώθηκε και από τον ΑΠ) στηρίζεται στη διαπίστωση ότι η μεγάλη οικονομική κρίση με τα βαριά μέτρα που επιβλήθηκαν από το 2010 έχουν οδηγήσει σε ουσιώδη και απρόβλεπτη (κατά τον χρόνο σύναψης των μισθωτηρίων) μεταβολή των συνθηκών έτσι ώστε να επιβάλλεται η δικαστική μείωση των ενοικίων με βάση τις αρχές της καλής πίστης, της ευθύτητας και εντιμότητας των συναλλαγών. Δέχεται δηλαδή ότι αν γνώριζαν την επερχόμενη καθίζηση της αγοράς, δεν θα είχαν συμφωνήσει ένα τόσο υψηλό ενοίκιο, που οφείλει να μειωθεί για να αποκατασταθεί η ισορροπία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, έτσι ώστε να μη διαταράσσεται από ένα υπέρμετρο για τον ενοικιαστή βάρος.
       
      Τη στιγμή που η νομολογία λέει «ναι» στο «κούρεμα» των παλαιότερων υψηλών ενοικίων, ενώ βάζει ταυτόχρονα «φρένο» στη μείωση των νεότερων συμφωνημένων ενοικίων (στα μέσα της κρίσης), άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η στάση της δικαιοσύνης απέναντι και στα μεταγενέστερα αυτά συμβόλαια, εφόσον συνεχιστεί η ύφεση και δεχθεί νέο πλήγμα η αγορά ακινήτων ή μειωθούν σημαντικά οι αντικειμενικές αξίες, κλπ.
       
      Πάντως, αν υπάρξει στο μέλλον αιφνίδια ανάκαμψη της οικονομίας και της αγοράς ακινήτων σε κάποια περιοχή, ο ιδιοκτήτης θα μπορεί (με βάση την αντίστοιχη νομολογία) να ζητήσει δικαστικά την αύξηση του ενοικίου.
       
      Η αρεοπαγιτική νομολογία δικαιολογεί τις δικαστικές μειώσεις των ενοικίων επαγγελματικής στέγης συγκαταλέγοντας στα έκτακτα, αιφνίδια και απρόβλεπτα γεγονότα (που δεν μπορούσε να περιμένει κάποιος κατά τη σύναψη των μισθωτικών συμβολαίων), τη μεγάλη οικονομική κρίση, την επιβολή από το 2010 αυστηρών δημοσιονομικών και φορολογικών μέτρων λιτότητας, που οδήγησαν σε περικοπή μισθών και συντάξεων, σε δραματική αύξηση της ανεργίας, «λουκέτα» σε πολλές επιχειρήσεις, μείωση της αγοραστικής δύναμης του πληθυσμού και της εμπορικής κίνησης καταστημάτων, έλλειψη ρευστότητας, αδυναμία δανειοδοτήσεων από το τραπεζικό σύστημα, μείωση του τζίρου και των κερδών, καθίζηση της αγοράς των ακινήτων (που παραμένουν «ξενοίκιαστα», με χαμηλή αγοραία και μισθωτική αξία).
       
      Η δικαιοσύνη δέχθηκε μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ως νόμιμη την αναδρομική μείωση του ενοικίου, όταν το Εφετείο επιβάλλει ακόμα μικρότερο ποσό σε σύγκριση με αυτό που καθόρισε η πρωτόδικη απόφαση.
       
      Ετσι, η περικοπή του μισθώματος μπορεί να επιτευχθεί στην πράξη πολύ νωρίτερα για τον ενοικιαστή, δηλαδή από τότε που κοινοποίησε την αγωγή του στον ιδιοκτήτη.
       
      Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις που άνοιξαν δειλά δειλά τον «χορό» των μειώσεων, ήλθαν από Πρωτοδικεία της Περιφέρειας (Βόλου, Μεσσηνίας κλπ.) αλλά και της Αθήνας το 2011.
       
      Ακολούθησαν αντίστοιχες εφετειακές αποφάσεις, που είτε επιβεβαίωσαν τις πρώτες μειώσεις (ύψους 10-15%) είτε «κούρεψαν» ακόμα περισσότερο τα ενοίκια, σε σύγκριση με τις πρωτόδικες αποφάσεις.
       
      Η νομολογία του ΑΠ επικύρωσε τώρα τις μειώσεις των ενοικίων, καταργώντας ταυτόχρονα τις ρήτρες των συμβολαίων για μεγάλες αυξήσεις στο μέλλον, βάζοντας ως «πλαφόν» το 75% του ΔΤΚ και επιτρέποντας τις αναδρομικές μειώσεις. Στις δικαστικές αποφάσεις γίνεται επίκληση παραδειγμάτων στις ίδιες περιοχές, με μείωση ενοικίων κατά 15-25% (σε Περιστέρι, Αιγάλεω, Παγκράτι, αλλά και σε Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα κλπ.).
       
      Πηγή και πλήρες άρθρο: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64242591
    8. Επικαιρότητα

      Engineer

      Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη πλειοδοτών για τα ακίνητα που έχουν ενταχθεί στην διαγωνιστική διαδικασία με δικαίωμα αντιπροσφορών μέσω του e-auction σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.
       
      Ειδικότερα η παραπάνω διαδικασία απέφερε συνολικά έσοδα για το Ταμείο της τάξης των €8.821.700.
      Οπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ αναδείχθηκαν πλειοδότες για τα παρακάτω ακίνητα οι εξείς:
       
      1. Για την πώληση Βιομηχανικού οικοπέδου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, η εταιρεία με την επωνυμία ‘’ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ - ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ ΑΒΕΕ”.
       
      2. Για την πώληση τριών γεωτεμαχίων στη Σαμπάριζα Ερμιόνης, η εταιρεία ‘’ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΡΓΑ ΙΚΕ’’.
       
      3. Για την πώληση κτιρίου στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Αγ. Νικολάου 8, η εταιρεία με την επωνυμία ‘’GNA ΙΚΕ’’.
       
      4. Για την πώληση κτιρίου στην παλιά πόλη Ναυπλίου, στην οδό Βασ. Κων/νου 6, η εταιρεία με την επωνυμία ‘’KGS DEVELOPMENT ANΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ‘’.
       
      5. Για την πώληση ιδανικού μεριδίου 66,6% εξ αδιαιρέτου στην Αθήνα, οδός Βερανζέρου 26 (Ξενοδοχείο ΗΝΙΟΧΟΣ), η εταιρεία με την επωνυμία ‘’3K TEXNIKH EMΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ‘’.
       
      6. Για την μακροχρόνια μίσθωση αγροτεμαχίου όμορου στο Σανατόριο Μάνα στην Κορφοξυλιά Γορτυνίας Ν. Αρκαδίας, η εταιρεία με την επωνυμία ‘’OTUS ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ‘’.
       
      Πηγή: http://www.ered.gr/el/content/Mazepse_%E2%82%AC8821700_to_TAIPED_apo_tin_teleutaia_polisi_akiniton/#.Wpz9OWrFK70
    9. Επικαιρότητα

      Engineer

      Ένα νέο μεγάλο στοίχημα μελετά αυτή την εποχή η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός νέου ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινάει από τους Αγίους Αναργύρους και θα φτάνει στο Λαύριο και στο Σούνιο, έχοντας μήκος 68 χιλιομέτρων.
       
      Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια στηρίζεται σε μεγάλο μέρος της διαδρομής στις εγκαταλελειμμένες σιδηροδρομικές γραμμές του παλιού «Θηρίου» αλλά και του τρένου προς Λαύριο.
       
      Ο Θάνος Βλαστός, καθηγητής και Υπεύθυνος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ μίλησε αποκλειστικά στο ypodomes.com για αυτή την ποδηλατική οδό, που χαϊδευτικά ονομάσαμε «Ποδηλατική Αττική Οδό» αφού θα διασχίζει σχεδόν την μισή Αττική παράλληλα σχεδόν με τον αυτοκινητόδρομο.
       
      Στόχος είναι η δημιουργία ενός διαδρόμου ποδηλάτου και περπατήματος - κορμού αναβάθμισης της περιοχής των Μεσογείων με πολιτιστικές και τουριστικές προεκτάσεις, που θα επιτευχθεί με την αξιοποίηση της διαδρομής των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών, μήκους 62 χλμ., και τη βελτίωση του δρόμου από το Λαύριο μέχρι το Σούνιο.
       
      Η μελέτη υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί σε περίπου 1 χρόνο. Στο διάστημα αυτό θα υπάρξει επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες μέσω συμπλήρωσης ερωτηματολογίων για να γίνουν γνωστές οι απόψεις των κατοίκων των περιοχών Αθηνών, Μεσογείων και Λαυρεωτικής, απόψεις που θα ληφθούν υπόψη κατά τον σχεδιασμό.
       
      Το εντυπωσιακό στοιχείο της διαδρομής είναι πως είναι ιδανική για τους ποδηλάτες καθώς η κλίση είναι πολύ ελαφρά αφού πρόκειται για σιδηροδρομικό διάδρομο. Θα δίνει την ευκαιρία στον κάτοικο ή τον τουρίστα να διασχίζει την Αττική κάνοντας μία βόλτα στα Μεσόγεια, περνώντας από σημαντικούς πολιτιστικούς πόλους, θα φτάνει στο λιμάνι του Λαυρίου και θα τερματίζει στο Σούνιο, με το εκπληκτικό αρχαιολογικό μνημείο του Ποσειδώνα.
       
      Ο διάδρομος θα έχει πλάτος κοντά στα 5 μέτρα και θα συμπεριλαμβάνει 2 ρεύματα για ποδηλάτες αλλά και χώρο για περπάτημα. Για εκείνους που το ποδήλατο είναι πλέον τρόπος έκφρασης και lifestyle θα είναι μία διαδρομή ασφαλής, ευχάριστη ενώ θα «κλείνει το μάτι» και σε εκείνους που διστάζουν ακόμη να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο.
       
      Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
      Η εκκίνηση θα είναι στο Πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους. Η πρόσβαση είναι εύκολη και κάποιος μπορεί να φτάσει εκεί και μέσω Προαστιακού (σταθμοί ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ, ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΣΗΣ). Από εκεί θα ακολουθεί τις οδούς Μπίμπιζα, Γ.Παπανδρέου, Πλαστήρα.
       
      Ο διάδρομος αυτός συνεχίζει για μήκος 1,8 χλμ. μέχρι τη διασταύρωση με τη Δεκελείας. Από το σημείο αυτό ονομάζεται Ιφιγενείας, χωρίς κεντρική νησίδα και πράσινο μέχρι τη διασταύρωση με Λ. Ηρακλείου και αμέσως μετά, κινούμενος παράπλευρα της γραμμής του ΗΣΑΠ, φτάνει στον σταθμό μετρό Ηρακλείου. Η απόσταση μεταξύ της Δεκελείας και σταθμού Ηρακλείου είναι 1,5 χλμ.
       
      Από τον σταθμό μετρό Ηράκλειο ο σιδηροδρομικός διάδρομος απομακρύνεται σχεδόν αμέσως από τη γραμμή του Ηλεκτρικού και συνεχίζει ως Μαρίνου Αντύπα μέχρι την Κύμης (μήκος 1,1 χλμ.). Μετά την Κύμης ταυτίζεται για λίγο με την Σπύρου Λούη, εφαπτόμενος του ΟΑΚΑ, και μετά ως Αγ. Γεωργίου καταλήγει στην Καποδιστρίου (μήκος 1,5 χλμ.). H συνέχεια είναι Καποδιστρίου – Παπανικολή – Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι την Αττική Οδό (μήκος 5,2 χλμ.). Σήμερα οι παραπάνω δρόμοι λειτουργούν ως αμφίδρομες αρτηρίες με μεγάλη κεντρική νησίδα πρασίνου.
       
      Από το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και για μήκος περίπου 1,5 χλμ. ο σιδηροδρομικός διάδρομος συμπίπτει με τη ζώνη απαλλοτρίωσης της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια ακολουθεί την Εθν. Αντιστάσεως για 1,8 χλμ. και λίγο μετά τον παλιό σταθμό Γέρακας συναντά τη Λ. Μαραθώνος.
       
      Τέμνοντας κάθετα τη Λ. Μαραθώνος ο σιδηροδρομικός διάδρομος συνεχίζει ως Σολωμού για 1,2 χλμ. μέχρι την περιφερειακή Υμηττού. Από το σημείο εκείνο παραμένει ελεύθερος. Διατηρεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά για μήκος 5 χλμ. μέχρι τον Σταθμό Παιανίας. Στο εσωτερικό της Παιανίας έχει ασφαλτοστρωθεί και εξερχόμενος από τον οικισμό συμπίπτει με τις τοπικές οδούς Ανθέων – Κολοκοτρώνη – Ναυαρίνου μέχρι τον σταθμό Κορωπί (η απόσταση Παιανία – Κορωπί είναι 5,5 χλμ.).
       
      Μεταξύ των σταθμών Κορωπί και Μαρκόπουλο, που τους χωρίζει απόσταση 5,6 χλμ. δεν υπάρχει οδός που να συμπίπτει με τον σιδηροδρομικό διάδρομο. Το ίδιο ισχύει και για τα επόμενα 4,7 χλμ. μέχρι τα Καλύβια Θορικού καθώς και στη συνέχεια μέχρι Κερατέα, Δασκαλειό, Θορικό, Λαύριο. Η απόσταση από Καλύβια Θορικού μέχρι Λαύριο είναι 23,5 χλμ.
       
      Το Λαύριο είναι ένας σημαντικός προορισμός. Ωστόσο θα ήταν σημαντικό οι ποδηλάτες να μπορούν να επισκέπτονται και το Σούνιο. Η απόσταση του Λαυρίου από τον αρχαίο ναό είναι 8,5 χλμ. Το ποδήλατο την καλύπτει σε περίπου μισή ώρα. Προφανώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα για τη σύνδεση Λαυρίου – Σουνίου παρά μόνο με τη χρήση του δρόμου που τα συνδέει.
       
      Η γραμμή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ως ραχοκοκαλιά για την ανάπτυξη ποδηλατικών κλάδων που θα την συνδέουν με τους Δήμους από τους οποίους διέρχεται. Θα διατίθενται χάρτες, ενημερωτικά φυλλάδια, θα δημιουργηθεί σχετική ιστοσελίδα κλπ.
       
      ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
      Στην έρευνα της ομάδας Βλαστού υπάρχει η φιλοδοξία ο διάδρομος αυτός να αποτελέσει το ξεκίνημα για τον ποδηλατικό τουρισμό στην Αττική (που σήμερα είναι μηδενικός). Εννοείται ότι προωθείται παράλληλα και το Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου του λεκανοπεδίου, με πρώτο έργο τη σύνδεση του Ιστορικού Κέντρου με το Φάληρο, που έχει δημοπρατηθεί και άμεσα ξεκινάει η κατασκευή. Πρόκειται για το νότιο τμήμα της διαδρομής Κηφισιά – Φάληρο, της οποίας η μελέτη έχει ολοκληρωθεί.
       
      Σχετικά με τη διαδρομή Κηφισιά – Φάληρο, όπως μας είπε ο καθηγητής Βλαστός, η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 όταν κατέθεσε για πρώτη φορά σχετικές προτάσεις που προωθήθηκαν στο αρμόδιο υπουργείο από τον Δήμο Αθηναίων. Το 2009 ξαναεμφανίζεται το σχέδιο και υπογράφεται σχετική σύμβαση για την μελέτη μεταξύ του ΕΜΠ – Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας και του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ. Το ΥΠΕΚΑ στη συνέχεια με την Διεύθυνσή του ΕΕΑΠ (αρμόδια για αναπλάσεις) παρακολούθησε και συμμετείχε στην μελέτη.
       
      Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
       
      Πηγή: http://www.ypodomes.com/index.php/astiki-anaptixi/podilatodromoi-xrisi-podilatou/item/25183-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B1%CF%82-60%CF%87%CE%BB%CE%BC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF
    10. Επικαιρότητα

      Engineer

      Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε επί της αρχής από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων, στη χώρα μας. Παρά τις παρατηρήσεις για «μελανά σημεία» στο νομοσχέδιο, τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ και της ΧΑ- τοποθετήθηκαν θετικά στο νομοσχέδιο.
      Ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρ. Σπίρτζης, σημείωσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο συγκροτείται ένα ολιστικό στρατηγικού σχέδιο για όλα τα υδατοδρόμια της χώρας και διαβεβαίωσε ότι τον ερχόμενο Απρίλιο θα υπάρχουν άδειες για την πλειοψηφία των υδατοδρομίων της χώρας, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικό ενδιαφέρον.
      Τροπολογία για την κυκλοφορία ηλεκτρικών ταξί
      Κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια, ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε, επίσης, τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα να κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά ταξί.
      Συγκεκριμένα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, η δυνατότητα να εισάγονται και τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και καθορίζονται οι ελάχιστες απαιτήσεις ισχύος και χωρητικότητας μπαταρίας για τα εν λόγω αυτοκίνητα.
      Τα οχήματα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα ισχύος τουλάχιστον πενήντα κιλοβάτ (50KW) και μπαταρία χωρητικότητας τουλάχιστον τριάντα κιλοβατώρων (30kWh), ενώ μπορούν να είναι οποιουδήποτε τύπου και παντός εδάφους.
      Τα οχήματα με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος, στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της ηχορύπανσης (μηδαμινοί ρύποι), επισημαίνεται στη διάταξη.
    11. Επικαιρότητα

      Engineer

      Τσουχτερά πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ αλλά και αφαίρεση άδειας λειτουργίας έρχονται από τις αρχές Απρίλη σε όσους πρατηριούχους δεν έχουν συνδέσει έως τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών - εκροών των πρατηρίων τους με εκείνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπ. Οικονομικών.
       
      Ο πρώτος κύκλος των ελέγχων που θα πραγματοποιηθούν θα αφορά σε πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν σε Αττική και Θεσσαλονίκη που είχαν ήδη την υποχρέωση να συνδεθούν μετά την 27 Αυγούστου 2013, αλλά για διάφορους κυρίως τεχνικούς λόγους καθυστερούσαν. Σύμφωνα με δήλωση στελέχους του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιογράφους, τελειώνει κάθε παράταση για τα πρατήρια αυτά.
       
      Το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει πως έως τις 3 Μαρτίου οι εγκαταστάτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει όλα τα τεστ σύνδεσης, ώστε στις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών-εκροών των πρατηρίων να είναι συνδεδεμένα on line με τα συστήματα της ΓΓΠΣ.
       
      Μετά δε την παρέλευση της καταληκτικής προθεσμίας θα διεξάγονται έλεγχοι στους βενζινοπώλες που δεν φαίνονται συνδεδεμένοι κατά τις διασταυρώσεις της ΓΓΠΣ.
       
      Πηγή: http://ered.gr/gr/newInside.php?art=30217
    12. Επικαιρότητα

      Engineer

      «Δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών καθώς σε αυτήν την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από τη φορολογία στα ακίνητα» ξεκαθάρισε, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή Ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.
       
      Οκ.Θεοχάρης τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Όσον αφορά τo πρωτoγενές πλεόνασμα θα είναι υπαρκτό όταν βεβαιωθεί τον Απρίλιο απο την ΕΛΣΤΑΤ.
       
      «Έως τότε έχουμε αρκετή και σκληρή δουλειά», τόνισε ο Χ. Θεοχάρης.
       
      Πηγή: http://ered.gr/gr/newInside.php?art=29350
    13. Επικαιρότητα

      Engineer

      Το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ, συμπληρώνοντας 30 χρόνια συνεχούς προσπάθειας εκσυγχρονισμού και ποιότητας στον χώρο των κατασκευών με την προώθηση τεχνικής ενημέρωσης και τεχνολογίας στον κλάδο, δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορο μπροστά στο καταστροφικό επαγγελματικό αδιέξοδο και στο αβέβαιο μέλλον που αντιμετωπίζουν οι νέοι Έλληνες μηχανικοί και αρχιτέκτονες, τα τελευταία 7 χρόνια.
       
      Οι τραγικά λανθασμένες αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, αλλά και των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν σ' αυτές, απαξίωσαν τα ακίνητα, τα προϊόντα δηλαδή του κλάδου, με την υπερφορολόγησή τους.
       
      Έτσι κατέστρεψαν απότομα το κλάδο των κατασκευών, που λειτουργούσε ως "ατμομηχανή" της ελληνικής οικονομίας, οδηγώντας στην ανεργία 300.000 επαγγελματίες και χιλιάδες επιστήμονες μηχανικούς, για τους οποίους η ελληνική κοινωνία ξόδεψε χρήματα για να τους σπουδάσει ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες της.
       
      Το περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους καλύτερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις του χώρου, αλλά και με εκατοντάδες νέους μηχανικούς που ενημερώνονται τεχνολογικά ώστε να αντιμετωπίζουν με αξιόπιστα τις απαιτήσεις των πελατών τους. Είναι πολλοί πλέον αυτοί που καθημερινά μας καταμαρτυρούν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της έλλειψης επαγγελματικών ευκαιριών, τις οικονομικές συνέπειες αυτών των συνθηκών, αλλά και τα δυσάρεστα συναισθήματα που προκύπτουν από όλα αυτά. Έτσι το ΚΤΙΡΙΟ προχώρησε σε έρευνα ώστε να καταγράψει τις επαγγελματικές αποφάσεις των νέων μηχανικών της χώρας μας και να συμβάλλει στην ενημέρωση και την κατανόηση αυτού του προβλήματος από την κοινωνία μας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας στο διάστημα από 1η Μαΐου 2015 έως τις 30 Ιουνίου 2015.
       
      Ερωτήθηκαν τηλεφωνικά 500 νέοι μηχανικοί σχετικά με την επαγγελματική τους κατάσταση και τα μελλοντικά τους σχέδια και τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν εντυπωσιακά. Στην ερώτηση "ποια είναι σήμερα η επαγγελματικής σας δραστηριότητα" οι απαντήσεις που καταγράφηκαν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους αναφερόταν σε αλλαγή επαγγελματικής κατεύθυνσης και κατά δεύτερο λόγο στη μετανάστευση. Δηλαδή άνθρωποι που έχουν σπουδάσει σε εξειδίκευμένα θέματα υψηλών απαιτήσεων, στερούν τη χώρα μας και ειδικότερα το χώρο των κατασκευών από τις γνώσεις και τις ικανότητές τους. Τις προσφέρουν δε σήμερα σε άλλους χώρους ή σε άλλες κοινωνίες.
       
      Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που προέκυψαν είναι:
       
      • Το 17 % των νέων μηχανικών εγκαταλείπει την Ελλάδα και θα υποστεί τη δοκιμασία της μετανάστευσης εργαζόμενοι σε χώρες με αναπτυγμένη οικονομία.
       
      • Το 27 % των νέων μηχανικών αποφασίζει να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση, για να μπορέσει να εξασφαλίσει μια θέση εργασίας στην Ελλάδα του 2015.
       
      Δηλαδή το 44% των νέων, που έχουν σπουδάσει μηχανικοί με έξοδα της ελληνικής κοινωνίας, δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως επαγγελματίες αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί ή μηχανολόγοι στην Ελλάδα και δεν θα συμβάλουν στην ανάπτυξή της!
       
      Χαμένοι κόποι και χαμένα έξοδα!
       
      Η κυβέρνηση επιβάλλεται να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα για την άμεση ανάπτυξη της οικονομίας και ιδιαίτερα του κλάδου κατασκευών, ο οποίος υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από όλους.
       
      Πηγή: http://www.ktirio.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CF%87%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF-44-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%AD%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D
    14. Επικαιρότητα

      Engineer

      Υπηρεσίες καθαρισμού και "μαστορέματα" σημειώνουν ραγδαία αύξηση την τελευταία εβδομάδα όπου οι περισσότεροι πολίτες μένουν στο σπίτι τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της τηλεργασίας στην προσπάθεια συγκράτησης της εξάπλωσης του κορονοϊού.
      Σύμφωνα με στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας εύρεσης επαγγελματιών Douleutaras, η οποία εξυπηρετεί 20.000 χρήστες σε μηνιαία βάση, το χρονικό διάστημα 10 - 17 Μαρτίου ζητήθηκαν από την πλατφόρμα περίπου 4.000 εργασίες, ενώ ολοκληρώθηκαν πάνω από 1.000 από τους επαγγελματίες του δικτύου της.
      Τα περισσότερα αιτήματα που λαμβάνει και εξυπηρετεί το δίκτυο επαγγελματιών της το τρέχον διάστημα αφορούν κυρίως σε υπηρεσίες καθαρισμού αλλά και επείγουσες εργασίες, όπως υδραυλικές και ηλεκτρολογικές βλάβες, επισκευές οικιακών συσκευών και απολυμάνσεις. 
      Ο CEO & co-founder του Douleutaras, Ανδρέας Γραμμάτης αναφέρει: “Το γεγονός ότι οι χρήστες προχωρούν σε αιτήματα και διεκπεραιώσεις εργασιών μέσω της πλατφόρμας μας παρά τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ πως αποδίδεται στη μεγαλύτερη παραμονή μας στον χώρο του σπιτιού που δημιουργεί επιπλέον ανάγκες ή βλάβες που καλούμαστε να διαχειριστούμε άμεσα, στη στροφή των καταναλωτών προς το Internet και στην εμπιστοσύνη που δείχνει το κοινό στην πλατφόρμα αναφορικά με την τήρηση των κανόνων ασφαλείας από τους επαγγελματίες”. 
      Ειδικός καθαρισμός λόγω κορονοϊού
      Σε αυτή τη συγκυρία και για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών που χρειάζονται εργασίες για το σπίτι τους, οι επαγγελματίες του δικτύου της πλατφόρμας Douleutaras που καλύπτουν όλο το φάσμα υπηρεσιών για το σπίτι, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες νοικοκυριά καθημερινά, ακολουθώντας προσεκτικά μία σειρά οδηγιών σύμφωνα με τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων φορέων.
       
      Ακόμη, σε απάντηση των νέων αναγκών των καταναλωτών και για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού, η πλατφόρμα θα προσφέρει πολύ σύντομα μία νέα υπηρεσία Ολικού Καθαρισμού, στην οποία οι οικιακές βοηθοί που ανήκουν στο δίκτυο της πλατφόρμας θα προχωρούν σε απολύμανση του χώρου του πελάτη με ειδικά απολυμαντικά καθαριστικά χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη.
    15. Επικαιρότητα

      Engineer

      Tο επίπεδο της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας έχει καταστεί τόσο χαμηλό και βαίνει μειούμενο, ώστε αρκεί η έκδοση μιας αδείας οικοδομών προκειμένου να επηρεάσει την εξέλιξη μιας περιφέρειας ή και όλης της χώρας, επισημαίνεται σε ανάλυση στο τελευταίο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank. Σημειώνεται ότι τον Μάιο 2016 κατασκευάστηκαν μόνο 535 ιδιωτικές κατοικίες στην Ελλάδα, από 868 τον ίδιο μήνα του 2015, έναντι 903 και 10.096 τον Μάιο 2014 και 2007 αντίστοιχα.
       
      Ειδικότερα, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα (ΕΛΣΤΑΤ, σε κατοικήσιμα και μη κτίρια και σε m3) αυξήθηκε σημαντικά κατά 38,3% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο 2016 (λόγω κυρίως αποτελέσματος βάσης), μετά από πτώση κατά 26,1% τον προηγούμενο μήνα, έναντι μείωσης κατά 25,2% τον Ιούλιο του 2015. Σε επίπεδο επταμήνου, η ιδιωτική κατασκευαστική δραστηριότητα (σε όγκο m3) μειώθηκε κατά 14,4%, σε ετήσια βάση, στο επτάμηνο του 2016, έναντι αύξησης κατά 2,0% στην αντίστοιχη περίοδο του 2015.
       
      Επίσης σε όρους αριθμού αδειών, τον Ιούλιο 2016 η οικοδομική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 36,0%, σε ετήσια βάση, έναντι μείωσης κατά 32,2% στον αντίστοιχο μήνα του 2015. Ωστόσο, ο αριθμός των ιδιωτικών οικοδομικών αδειών μειώθηκε κατά 14,4% στο επτάμηνο 2016, έναντι οριακής ανόδου κατά 0,3% στο επτάμηνο του 2015. Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της Alpha Bank, η αρνητική εικόνα του κλάδου των ιδιωτικών κατασκευών καταδεικνύεται και από την πτώση της κατασκευής νέων κατοικιών.
       
      Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο πεντάμηνο του 2016 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία) ολοκληρώθηκαν μόλις 3.286 οικιστικές μονάδες, έναντι 3.766 στο πρώτο πεντάμηνο του 2015 και 3.808 στο ίδιο διάστημα του 2014. Η ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της Alpha Bank, χρησιμοποιεί και τον τριμηνιαίο Δείκτη Παραγωγής στις Κατασκευές, που καλύπτει όλες τους τομείς των κατασκευών (πάσης φύσεως ιδιωτικά κτίρια και έργα πολιτικού μηχανικού) από τις σημαντικές εταιρείες του κατασκευαστικού κλάδου, προκειμένου να αξιολογηθεί η πορεία του κατασκευαστικού κλάδου. Συγκεκριμένα, ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 9,7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου κατά 6,3% την αντίστοιχη περίοδο του 2015, λόγω της επιτάχυνσης των έργων βασικής υποδομής.
       
      Από τις συνιστώσες μεταβλητές του δείκτη, ο δείκτης παραγωγής έργων πολιτικού μηχανικού αυξήθηκε σημαντικά κατά 11,4% στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, έναντι μείωσης κατά 1% στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, ενώ και ο δείκτης παραγωγής ιδιωτικών οικοδομικών έργων αυξήθηκε κατά 7,7% στο δεύτερο τρίμηνο 2016, από αύξηση 16,8% στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Ωστόσο, σε επίπεδο εξαμήνου η παραγωγή στις κατασκευές σημείωσε μικρότερες επιδόσεις έναντι του 2015.
       
      Συγκεκριμένα ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές σημείωσε μικρή άνοδο κατά 0,3% (πρώτο εξάμηνο 2015: +22,3%), η δραστηριότητα στις ιδιωτικές κατασκευές αυξήθηκε κατά 2,7% (πρώτο εξάμηνο 2015: +24,2%), ενώ στις κατασκευές έργων υποδομής μειώθηκε κατά 1,5% (πρώτο εξάμηνο 2015: +20,8%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους Εθνικούς Λογαριασμούς (ΕΛΣΤΑΤ), το προϊόν του συνόλου του κατασκευαστικού τομέα (σε σταθερές τιμές) μειώθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 κατά 0,1%, σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης κατά 20,2% στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, με αποτέλεσμα ο κλάδος των κατασκευών να αντιπροσωπεύει μόλις το 2,2% της συνολικής προστιθέμενης αξίας της οικονομίας. Στην εξέλιξη της οικοδομικής δραστηριότητας, όπως αναφέρεται στην ανάλυση της τράπεζας, η ζήτηση από το εξωτερικό δεν φαίνεται να έχει κάποια αξιόλογη συμβολή, δεδομένου ότι η εισροή κεφαλαίων για αγορά ακινήτων από το εξωτερικό διαμορφώθηκε στα 111,3 εκατ. ευρώ στο επτάμηνο 2016 παρουσιάζοντας έτσι μικρή μείωση κατά 0,5%, σε ετήσια βάση, έναντι πάντως σημαντικότερης μείωσης κατά 21,2% στο επτάμηνο του 2015. Τέλος, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, ο δείκτης προσδοκιών στο σύνολο των ιδιωτικών κατασκευών διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στις 46,6 μονάδες (Αύγουστος 2016: 65,6) έναντι 37,7 τον Αύγουστο του 2015.
       
      Πηγή: “Aκτινογραφία” της ιδιωτικής κατασκευαστικής δραστηριότητας, σε ανάλυση της Alpha Bank https://mignatiou.com/2016/10/aktinografia-tis-idiotikis-kataskevastikis-drastiriotitas-se-analisi-tis-alpha-bank/
    16. Επικαιρότητα

      Engineer

      Σαράντα επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών, το πρώτο σε μια σειρά από γεγονότα που οδήγησαν τελικά στην πτώση της.
      Το ημερολόγιο έγραφε 14 Νοεμβρίου του 1973 όταν φοιτητές του ιδρύματος αποφάσισαν να απέχουν από τα μαθήματά τους διεκδικώντας περισσότερες ελευθερίες. Οι εξεγερμένοι φοιτητές οχυρώθηκαν στο εμβληματικό κτήριο της οδού Πατησίων και έστησαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό προκειμένου να ακουστούν τα αιτήματά τους πέρα από τα κάγκελα της πύλης. Έχοντας την τεχνογνωσία από τις σπουδές τους, οι φοιτητές δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ώρες για να κατασκευάσουν τον πομπό του σταθμού στα εργαστήρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων.
      “Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο”
      «Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!» ήταν τα πρώτα λόγια που ακούστηκαν από τον σταθμό από τις φωνές της Μαρίας Δαμανάκη, του Δημήτρη Παπαχρήστου και του Μίλτου Χαραλαμπίδη. «Λαέ της Ελλάδας, το Πολυτεχνείο είναι σημαιοφόρος του αγώνα μας, του αγώνα σας, του κοινού μας αγώνα ενάντια στη δικτατορία και για τη δημοκρατία».
      Ακολούθησαν δυο ημέρες αγώνα αλλά και αγωνίας καθώς χουντικοί νεολαίοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο Πολυτεχνείο για να περιοριστούν όμως από ομάδες περιφρούρησης. Ο αγώνας των φοιτητών άγγιξε τις καρδιές της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών που συντόνιζαν τους ραδιοφωνικούς τους δέκτες στη συχνότητα της εκπομπής του φοιτητικού σταθμού. Τα γεγονότα δεν είχαν αφήσει ασυγκίνητες ούτε τις μικρότερες ηλικίες. Και ήταν τόσο έντονα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη τους: «Θυμάμαι τον ραδιοφωνικό σταθμό, τις συζητήσεις στο σπίτι για τα τανκς στους δρόμους, τη μητέρα μου να λέει πως πρέπει να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά» λέει σήμερα πανεπιστημιακός που τότε ήταν μόλις επτά ετών.
      Η επέμβαση του στρατού
      Τα ξημερώματα της 17ης Νοεμβρίου, κι ενώ το καθεστώς υποτίθεται πως διαπραγματευόταν την ασφαλή αποχώρηση των φοιτητών από τον χώρο του Πολυτεχνείου, αποφασίστηκε η επέμβαση του στρατού με ένα από τρία τανκς που είχαν παραταχθεί έξω από την πύλη να εφορμά και να γκρεμίζει την κεντρική πύλη. Οι φοιτητές καλούσαν τους στρατιώτες από τον σταθμό τους να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους. Ο εκφωνητής απήγγειλε τον Εθνικό Ύμνο, ενώ το ίδιο έκαναν και οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί στο κεντρικό προαύλιο.
      Μια ομάδα ενόπλων των ειδικών δυνάμεων θα αναλάμβανε στη συνέχεια να απομακρύνει τους φοιτητές από το Πολυτεχνείο από την πύλη της οδού Στουρνάρη.
        Κατά την έξοδό τους οι φοιτητές ήρθαν αντιμέτωποι με τη βία της αστυνομίας, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από γειτονικές ταράτσες και πράκτορες της ΚΥΠ καταδίωκαν τους εξεγερθέντες. Λίγο αργότερα θα συλλαμβάνονταν και οι εκφωνητές που έως τότε είχαν παραμείνει στο πόστο τους. Τα πυρά θα συνεχίζονταν για ώρες. Η ηρωική εξέγερση των φοιτητών βάφτηκε στο αίμα. 47 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο συνεχίζει να αποτελεί “φάρο” των προοδευτικών ανθρώπων, και να εμπνέει για νέους αγώνες.
      ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
    17. Επικαιρότητα

      Engineer

      Τη δυνατότητα να μηδενίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα, δηλαδή την κατανάλωση ορυκτών πόρων που απαιτούνται για να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, προσφέρουν σε μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι σύγχρονες τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) σε συνδυασμό με τις πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
       
      Στο μεταξύ, στην κατεύθυνση πιο φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών στρέφονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ακολουθώντας τα «θέλω» ξένων επισκεπτών ευαισθητοποιημένων σε περιβαλλοντικά ζητήματα.
       
      Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της ανοιχτής ημερίδας με θέμα «Περιβάλλον και τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μάλεμε στον Δήμο Πλατανιά, στο πλαίσιο του 6ου Θερινού Σχολείου Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας.
       
      Ειδικότερα, ο καθηγητής εφαρμογών στο Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος στο ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Βουρδουμπάς μιλώντας με θέμα «Περιβάλλον και τουρισμός» αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται από τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των ΑΠΕ.
       
      «Σήμερα πλέον υπάρχει δυνατότητα έως και μηδενισμού του οικολογικού αποτυπώματος στα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις μέσα από την αξιοποίηση ΑΠΕ και συγκεκριμένα της φωτοβολταϊκής τεχνολογίας, της ηλιοθερμίας και των αντλιών θερμότητας», σημείωσε ο κ. Βουρδουμπάς και πρόσθεσε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να περιοριστεί δραστικά η χρήση ορυκτών καυσίμων που επιβαρύνουν σοβαρά το περιβάλλον εντείνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
       
      Επεσήμανε ακόμα ότι η χρήση των τεχνολογιών αυτών μπορεί να καλύψει έως και πλήρως τις ενεργειακές ανάγκες ενός ξενοδοχείου αξιοποιώντας τις νέες δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, η οποία ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι οι μονάδες που εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά μπορούν να προσφέρουν την επιπλέον ενέργεια στο σύστημα, δημιουργώντας τελικά ένα θετικό γι’ αυτές ισοζύγιο μεταξύ συμβατικών και εναλλακτικών μορφών ενέργειας.
       
      «Ο νόμος αυτός ισχύει τώρα κι ένα μήνα και αρκετοί ξενοδόχοι έχουν δείξει ενδιαφέρον καθώς οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας είναι αφενός πιο φιλικές προς το περιβάλλον και αφετέρου μπορούν να αποδώσουν ένα κέρδος στον επιχειρηματία», σχολίασε καταλήγοντας ο κ. Βουρδουμπάς.
       
      Ο αντιπρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χρήστος Μυλωνάκης μιλώντας με θέμα «Τουρισμός στη Δυτική Κρήτη» αναφέρθηκε στην θετική πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από τους Σκανδιναβούς και άλλους Ευρωπαίους επισκέπτες προς τους τοπικούς επαγγελματίες του τουρισμού ώστε να γίνει πιο σεβαστό το περιβάλλον. Παράλληλα, υπογράμμισε τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του τουρισμού (απουσία κτηματολογίου, δασολογίου, χωροταξικού σχεδιασμού κ.λπ.) καθώς και την ισχνή περιβαλλοντική συνείδηση που υπάρχει στην Ελλάδα με συνέπεια να κυριαρχούν φαινόμενα όπως η άναρχη δόμηση αλλά και να εντοπίζονται σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί.
       
      Ο περιφερειακός σύμβουλος και γενικός διευθυντής του Ξενοδοχειακού Ομίλου Επιχειρήσεων «Caldera» Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου περιέγραψε την περιβαλλοντική κουλτούρα και τις πρακτικές που έχει υιοθετήσει ο Όμιλος «Caldera» σε επίπεδο εξοικονόμησης ενέργειας, ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, ανακύκλωσης, της διαχείρισης των αποβλήτων κ.ά.
       
      Τόνισε δε ότι οι φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις δεν θα πρέπει να εξαντλούνται στη στάση που τηρεί κάποιος απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, αλλά έχουν άμεση σχέση και πρέπει να επεκτείνονται σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, με πρωτοβουλίες και συνέργειες για την καταπολέμηση της ανισότητας μεταξύ των δύο φύλλων, της φτώχειας, του ρατσισμού κ.ά.
       
      Για την περιβαλλοντική επικοινωνία και τη ταξιδιωτική δημοσιογραφία μίλησαν οι Φανή Γαλατσοπούλου και Κλειώ Κεντερελίδου που εργάζονται ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο Α.Π.Θ.
       
      Πηγή: http://polytexnikanea.gr/WP3/?p=49478
    18. Επικαιρότητα

      Engineer

      Από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη χορεύουμε σε industrial ρυθμούς!
       
       
      Πληροφορίες
      Ημερομηνίες: 18 Ιανουαρίου έως 25 Μαρτίου 2018
      Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 19.00
      Ωράριο λειτουργίας:
      Τρίτη έως Παρασκευή, 12.00-20.00
      Σάββατο & Κυριακή, 11.00-20.00
      Αίθουσες: Μηχανουργείο, Αποθήκη, Σιδηρουργείο, Προαύλιο Μηχανουργείου
       
      Εισιτήρια:
      Γενική είσοδος: 4 ευρώ
      Μειωμένο (Άνεργοι, μαθητές 6-18 ετών, φοιτητές): 2,5 ευρώ
       

       
      Πηγή και περισσότερα: http://www.econews.gr/2018/02/01/160-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-made-in-greece-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB/
       
      Άλλο βίντεο παρουσίασης:
       

    19. Επικαιρότητα

      Engineer

      Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 στο Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Λαυρεωτικής την ολοκλήρωση του ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού προγράμματος «CLAIM» (Cleaning Litter by developing and Applying Innovative Methods in European seas), χρηματοδοτικά ενταγμένου στον Ορίζοντα 2020, με την  παρουσίαση των αποτελεσμάτων και τη διοργάνωση ενός κύκλου συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης, με θέμα: «Στόχος Θάλασσες χωρίς πλαστικά - Η νέα διάσταση στην αντιρρύπανση που δίνουν οι καινοτόμες τεχνολογίες και τα εργαλεία του προγράμματος CLAIM».
      Στο πρόγραμμα, στο οποίο το ΕΛΚΕΘΕ είχε το ρόλο του Συντονιστή μεταξύ 21 εταίρων και 16 διαφορετικών χωρών (του Λιβάνου και της Τυνησίας συμπεριλαμβανομένων) οργανώθηκε ημερίδα με τη συμβολή της Wellbeingr AMKE, με τη συμμετοχή στοχευμένα επιλεγμένων εκπροσώπων από τους εμπλεκόμενους φορείς στο πεδίο της αντιρρύπανσης και διαχείρισης πλαστικών απορριμμάτων -με εστίαση στην προστασία της θάλασσας και της παράκτιας ζώνης- και της υιοθέτησης προσέγγισης τετραπλής έλικας, όπως μεθοδολογικά έχει προταθεί από τον ΟΗΕ, με την προσαρμογή της σύμπτυξης της συνιστώσας των ακαδημαϊκών φορέων έρευνας με την Διοίκηση (Κυβερνητικοί φορείς προστασίας περιβάλλοντος).
      Υπό το πρίσμα αυτό, συμμετείχαν 40 εκπρόσωποι, αδρά κατηγοριοποιημένοι στις ακόλουθες τέσσερις  ομάδες: α) Επιχειρηματικό Οικοσύστημα, β) Επιστημονικοί γ) Κοινωνικοί Φορείς και ΜΚΟ και δ) Τοπική Κοινωνία και Αυτοδιοίκηση.
      Χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Γεώργιος Αμυράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης έγινε από τον κ. Χρίστο Δήμα, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας.
      Την επιστημονική διάσταση ανέπτυξε ο Συντονιστής του προγράμματος CLAIM, Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, Μαθηματικός-Ωκεανογράφος, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, και τις καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες ο Project Manager του προγράμματος, Δρ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης,  Υδροβιολόγος.
      Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός, κ. Γεώργιος Αμυράς μεταξύ άλλων ανέφερε:
      Οι αριθμοί της ρύπανσης «ζαλίζουν»!
      Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν μικροπλαστικά σε ανθρώπινους πνεύμονες, σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής σχολής «Hull York» (Χαλ Γιόρκ) του πανεπιστημίου του Hull. Οι ποσότητες πλαστικών που καταλήγουν κάθε χρόνο στο θαλάσσιο περιβάλλον φτάνουν τους 450.000 τόνους σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τα 9 εκατομμύρια τόνους σε όλο τον πλανήτη, κάποια από τα οποία χρειάζονται έως 450 χρόνια για να αποδομηθούν ή να διασπασθούν, χωρίς ωστόσο να είναι δυνατή η εξάλειψή τους Το ΕΛΚΕΘΕ υπολογίζει ότι το 90% των απορριμμάτων στις παραλίες είναι πλαστικής προέλευσης,  με τα καλαμάκια και τα καπάκια μπουκαλιών να κυριαρχούν. Τα πλαστικά απορρίμματα ενέχουν σοβαρό κίνδυνο για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τη βιοποικιλότητα, την ανθρώπινη υγεία και επηρεάζουν σημαντικές δραστηριότητες όπως ο τουρισμός, η αλιεία, η οστρακοκαλλιέργεια και η ιχθυοκαλλιέργεια. «Όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές», προωθούσε ο περίφημος γλάρος της HELMEPA έχοντας ξεκινήσει πριν από ολόκληρα 34 χρόνια. Τώρα, η κατάσταση είναι τόσο επιβαρυμένη που είναι η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες για να έχουμε εμείς και οι επόμενες γενεές ένα ζωντανό και υγιές φυσικό περιβάλλον. Παγκόσμια πρωτοβουλία
      H χώρα μας στήριξε εξαρχής ενεργά την Πρωτοβουλία «Μεσόγειος, μία υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», η οποία παρουσιάστηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση στις 3 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της IUCN στη Μασσαλία με τον Π/Θ να δεσμεύεται για προστασία του 30% των ευρωπαϊκών θαλασσών σε καθεστώς προστατευόμενων περιοχών και το 1/3 εξ' αυτών σε καθεστώς απόλυτης προστασίας. Συνεπώς δεσμευόμαστε και στον στόχο του να τεθεί το 30% της Μεσογείου σε καθεστώς προστασίας.
      O Υφυπουργός, κ. Χρίστος Δήμας, στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης εξήρε τη δράση του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.  και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η Ελληνική Πολιτεία αποδίδει πλέον έμπρακτα μεγάλη σημασία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, όπως αποδεικνύεται από την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/904/ΕΕ σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον».
      Σύμφωνα με αυτό, απαγορεύεται η διάθεση των πλαστικών μίας χρήσης, ενώ ταυτόχρονα προβλέπονται εθνικά μέτρα με κίνητρα για πρόληψη και ανακύκλωση. Ουσιαστικά η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ψήφισε και ακολούθησε τις επιταγές της όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, εναρμονίζοντας το εθνικό της δίκαιο με το ευρωπαϊκό και περιλαμβάνει την διακοπή διάθεσης στην αγορά 10 πλαστικών προϊόντων μιας χρήσης τα οποία δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ή να ανακυκλωθούν.
      Αυτά τα προϊόντα δημιουργούν το πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στις θάλασσές μας, καθώς το 50% των απορριμμάτων στη θάλασσα είναι πλαστικά μίας χρήσης.
      Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί μια παγκόσμια και τεράστια πρόκληση. Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί μέσω της δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ» 104 έργα Ε&Α συνολικού προϋπολογισμού 115 εκ. € όπου συμμετέχουν 315 φορείς.
      Ενημέρωσε ότι η χώρα μας, σε σύγκριση με το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο βελτίωσε τις επιδόσεις της στον «ΟΡΙΖΟΝΤΑ 2020» λαμβάνοντας την 8η  θέση σε επίπεδο συμμετοχών και την 11η θέση σε επίπεδο απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων. Αυτό δημιουργεί πολύ σημαντικές προοπτικές βελτίωσης των εθνικών μας επιδόσεων και στον «ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΕΥΡΩΠΗ».
      Ο «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» ήταν της τάξης των 80 εκ δις. € ενώ το διάδοχο πρόγραμμα «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΥΡΩΠΗ» (HORIZON EUROPE) διαθέτει προϋπολογισμό 95,5 δις € για την υποστήριξη κορυφαίων ερευνητών καθώς και δημόσιων και ιδιωτικών φορέων.
      Τέλος δήλωσε ότι  μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση άριστων προτάσεων με «Σφραγίδα Αριστείας» από το Πρόγραμμα HORIZON της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεργατικών έργων Έρευνας και Ανάπτυξης του «Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ», την προώθηση της εξωστρέφειας του οικοσυστήματος καινοτομίας και κυρίως δώσαμε έμφαση στην επέκταση και αναβάθμιση των ερευνητικών φορέων που εποπτεύονται από την Γ.Γ.Ε.Κ. επενδύοντας περίπου 250 εκ.€ με ΦΠΑ.
      Ο Συντονιστής του προγράμματος CLAIM, Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, με την παρουσίαση του ανέπτυξε το υπόβαθρο, την επιστημονική διάσταση και το όραμα στο πλαίσιο του Στόχου «ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ» Η νέα διάσταση στην αντιρρύπανση που δίνουν οι καινοτόμες τεχνολογίες και τα εργαλεία του προγράμματος CLAIM.
      Ο κ. Τριανταφύλλου παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για την πλαστική ρύπανση, τονίζοντας ότι είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα με αριθμούς που πρέπει να μας ανησυχήσουν. Υπάρχει η εκτίμηση για 8.3 εκατομμύρια τόνους πλαστικού κάθε χρόνο – που ισοδυναμούν  με 15.8 τόνους πλαστικού το λεπτό-  να καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον, με το 90% αυτών να προέρχονται από 10 κύρια ποτάμια, και το 80% από μη επεξεργασμένα λύματα στη Μεσόγειο.
      Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία 10 χρόνια στον πλανήτη, κατασκευάσαμε περισσότερα πλαστικά από τον προηγούμενο αιώνα, για να καταλήξει στη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι τα πλαστικά θα ξεπεράσουν σε πλήθος τα ψάρια μέχρι το 2050. Καταλήγοντας επίσης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη η απομάκρυνση των πλαστικών από τη θάλασσα.
      Στη συνέχεια ο Δρ. Γεώργιος Τριανταφύλλου έκανε μία σύντομη αναφορά στις μεθόδους αντιμετώπισης της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης και την  εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω του έργου EU H2020 «CLAIM».
      Πάνω από όλα όμως, όπως ο ίδιος ανέφερε, μια και ο κύριος προσανατολισμός του προγράμματος CLAIM ήταν τεχνολογικός και βασιζόταν στην καινοτομία, αναγνωρίστηκαν μία σειρά από ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα και καινούριες συνέργειες σε αρκετές πτυχές του επιχειρηματικού οικοσυστήματος που περικλείει τον ευρύτερο τομέα: προστασία/ αντιρρύπανση θαλασσών και ακτών, συλλογή, αποκομιδή, διαχείριση, ανακύκλωση/ αξιοποίηση πλαστικών απορριμμάτων. Βασισμένοι πάνω σε αυτή τη διαπίστωση, αλλά και πατώντας στις γερές βάσεις των καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων που προέκυψαν μέσω των συνεργασιών στα πλαίσια του CLAIM, το ΕΛΚΕΘΕ προχώρησε στην ανάληψη της πρωτοβουλίας για την ίδρυση μίας εταιρείας τεχνοβλαστού (spin-off), για την προώθηση των προϊόντων αυτών -σύμφωνα με τις συμφωνίες πνευματικών δικαιωμάτων που υπογράφηκαν- αλλά και για τη συμμετοχή σε προσπάθειες δικτύωσης επιχειρηματικότητας, όπου απαιτείται αυτή να συμβαδίζει με ένταση γνώσης. Η εταιρεία που συστάθηκε, ονομάσθηκε MINDS Τεχνολογίες και Επιστήμες Περιβάλλοντος.
      Ολοκληρώνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «μέσω της ερευνητικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αριστείας των εταίρων και της διεθνούς συνεργασίας εντός του CLAIM, σήμερα διαθέτουμε εγκαταστάσεις παραγωγής, τεχνολογία, τεχνογνωσία  και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό».
      Ο Project Manager του προγράμματος CLAIM, Δρ. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης,  ανέπτυξε σε μεγαλύτερη έκταση τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους που προέκυψαν ως αποτέλεσμα του CLAIM και συγκεκριμένα το σύστημα συγκράτησης και περισυλλογής μακροπλαστικών (>5 mm) CLEAN TRASHΤΜ, την τεχνολογική διάταξη για τεμαχισμό και πυρολυτική αξιοποίηση των πλαστικών απορριμμάτων μετατρέποντας τα σε ενέργεια, το σύστημα συγκράτησης μικροπλαστικών (<5 mm) WnW EcoPlex Microplastic RemoverΤΜ για χρήση σε δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων, , τη φωτοκαταλυτική συσκευή εγκλωβισμού και διάσπασης των μικροπλαστικών (>50μm) με τη βοήθεια νανοτεχνολογίας και της ηλιακής ακτινοβολίας, καθώς και τη νέα διάταξη συλλογής και καταγραφής μικροπλαστικών που προστέθηκε στα ferry-boxes των πλοίων ακτοπλοΐας.
      Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην παρουσίαση του CLEAN TRASHTM,  ενός συστήματος με TRL9 (Technology Readiness Level), που έχει ενταχθεί στα προϊόντα που διαχειρίζεται εκτός των άλλων ο νέος Τεχνοβλαστός του ΕΛΚΕΘΕ «MINDS Τεχνολογίες και Επιστήμες Περιβάλλοντος». Πρόκειται για σύστημα περισυλλογής πλαστικών και άλλων επιπλεόντων απορριμμάτων από την επιφάνεια και διεπιφάνεια υδατικών συστημάτων (εκροές ή κοίτες ποταμών, χειμάρρων,  λιμάνια κλπ), που έχει εξελίξει η Ελληνική εταιρεία New Naval, χωρίς να εμποδίζει την υδατική κυκλοφορία, την πανίδα και τη ναυσιπλοΐα. Συνοπτικά, το σύστημα "CLEAN TRASHΤΜ" αποτελείται από διάταξη πλωτών φραγμάτων που «οδηγούν» τα απορρίμματα προς ένα έξυπνο σύστημα περισυλλογής με 3 αυτόνομα επίπεδα κλωβών / διαμερισμάτων συλλογής, με μηχανισμό βύθισης & ανύψωσης και φωτοβολταϊκό πάνελ για παροχή ενέργειας. H διαδικασία επιτήρησης και διαχείρισης μπορεί να  γίνεται  και από απόσταση ασύρματα μέσω εφαρμογών κινητού τηλεφώνου, με βάση τους εγκατεστημένους αυτοματισμούς και  κάμερες.
      Το σύστημα έχει ήδη δοκιμαστεί πιλοτικά, με εξαιρετική επιτυχία, στις εκβολές του Κηφισού ποταμού, όπου χαρακτηριστικά, μετά από 10 ημέρες με έντονη βροχόπτωση, συνέλεξε 8 κυβικά μέτρα απορριμμάτων που στην πλειοψηφία τους ήταν πλαστικά.
      Το όραμα και η επιδίωξη των βασικών συντελεστών της επιτυχίας του CLAIM, για την εξασφάλιση της συνέχισης, μετά τη λήξη της χρηματοδοτικής υποστήριξης από το Ευρωπαϊκό πλαίσιο Ορίζοντας 2020, ήταν η κινητήριος δύναμη που ώθησε τις πρώτες συνέργειες, οι οποίες οδήγησαν στη δημιουργία της εταιρείας MINDS, το πρώτο σημαντικό ορόσημο, με την υποστήριξη του ΕΛΚΕΘΕ, ενός πολύ σημαντικού Ερευνητικού και Τεχνολογικού Φορέα στο χώρο της θαλάσσιας έρευνας και καινοτομίας στην ανατολική Μεσόγειο. Οι επόμενοι στόχοι περιλαμβάνουν την σαφή πρόθεση για διερεύνηση και προσδιορισμό της αγοράς που μπορεί να απευθυνθεί ο νέος Τεχνοβλαστός του ΕΛΚΕΘΕ MINDS, την επιτυχή εισδοχή της στην αγορά και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της. Για την επίτευξή τους θα επιδιωχθεί η αναζήτηση συνεργειών και συμπληρωματικότητας με άλλους φορείς ακαδημαϊκούς και επιχειρηματικούς, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί, να είναι βιώσιμη και να κατορθώσει τελικά να ανταποδώσει το όφελος στην κοινωνία (με τη λογική ότι το όφελος πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες-χρηματοδότες των ερευνητικών/ τεχνολογικών έργων). Με βάση και τον κεντρικό άξονα της τοποθέτησης του Υφυπουργού Κου Χρ. Δήμα, υπάρχει σαφής πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό και υποστηρικτικό πλαίσιο για παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις, με στόχο την ενίσχυση του θεσμού των τεχνοβλαστών. Η μάχη κατά της πλαστικής ρύπανσης είναι πολυδιάστατη, απαιτεί συνέργειες και θα χαρούμε να σας ενημερώνουμε για τις νέες μας κατακτήσεις και επιτυχίες.
      Λίγα λόγια για το πρόγραμμα CLAIM:
      Το CLAIM, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα EU-HORIZON 2020, στοχεύει στον περιορισμό της ρύπανσης από πλαστικά στο θαλάσσιο περιβάλλον, εστιάζοντας στην ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και μεθόδων συγκράτησής και καθαρισμού στις κύριες πηγές εισόδου (ποτάμια και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων). Στο πλαίσιο του CLAIM αναπτύχθηκαν νέες μέθοδοι και καινοτόμες τεχνολογίες για την πρόληψη και την επί τόπου διαχείριση των ορατών και μη ορατών απορριμμάτων στις θάλασσες της Μεσογείου και της Βαλτικής.
    20. Επικαιρότητα

      Engineer

      Σε μια περίοδο όπου η κλιματική αλλαγή κάνει αισθητή την παρουσία της, έρχεται η νέα ταινία των βραβευμένων με Όσκαρ δημιουργών του ντοκιμαντέρ «Ταξιδιάρικα Πουλιά» να διηγηθεί την ιστορία της Ευρώπης. Το «Les Saisons» (Οι Εποχές), είναι η τελευταία ταινία των σκηνοθετών, Ζακ Περίν και Ζακ Κλουζό.
       
      Οι Περίν και Κλουζό, έχοντας ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο πλάι στα αποδημητικά πουλιά και έχοντας βουτήξει στους ωκεανούς, παρέα με τις φάλαινες και τα σαλάχια, επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη και μας μεταφέρουν σε ένα υπέροχο ταξίδι μέσα στο χρόνο, ξεκινώντας από την τελευταία εποχή των παγετώνων.
       
      Αυτή η φαινομενικά ατελείωτη εποχή έδωσε τη θέση της σε μια πλούσια βλάστηση και καταπράσινα δάση. Μετά από ένα χειμώνα που κράτησε 80.000 χρόνια, ένα τεράστιο δάσος κάλυψε ολόκληρη την ήπειρο. Ο κύκλος των εποχών καθιερώθηκε, το τοπίο αποκαλύφθηκε και μεταμορφώθηκε, ενώ η χλωρίδα και η πανίδα εξελίχθηκαν ακόμα περισσότερο.
       
      Η ταινία δείχνει χρονολογικά τη σταδιακή εισβολή του ανθρώπου σε αυτό τον επίγειο παράδεισο. Η εξάπλωση της ανθρώπινης δραστηριότητας και των δυσάρεστων πρακτικών της, εκτοπίζει τα ζώα από το φυσικό τους περιβάλλον. Το «Les Saisons» είναι ένα ευαίσθητο και πρωτοφανές έπος που εξιστορεί την μακρά και πολυτάραχη ιστορία που συνδέει άρρηκτα την ανθρωπότητα με το ζωικό βασίλειο.
       
      Η προβολή γίνεται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτο Ελλάδος και σε συνεργασία με το WWF.
       
      Προβολές στην ΑΘΗΝΑ:
      Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 19.30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
      Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017, 16.00 στον κινηματογράφο Δαναός
       
      Προβολές στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
      Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, 21.00 στην Αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμάνι
       
      Πηγή: http://greenagenda.gr/31992/
       

    21. Επικαιρότητα

      Engineer

      Τον τελευταίο χρόνο το Ελληνικό Κτηματολόγιο έχει αναπτύξει διάφορες εφαρμογές για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών ακινήτων, μέσω των υπολογιστών τους, με στόχο να μη μετακινείται ο πολίτης και να μπορεί να εξυπηρετείται, ακόμη κι αν βρίσκεται μακριά από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο. Από την 1η Ιουλίου το Κτηματολόγιο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ιδιοκτήτες και επαγγελματίες να διευθετούν θέματα και να λύνουν απορίες μέσω τηλεδιάσκεψης.
      Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ονομάζεται «myKTIMATOLOGIOlive», αφορά τόσο σε ιδιοκτήτες, όσο και επαγγελματίες και παρέχεται αρχικά σε 13 περιοχές: Κορωπί, Λαμία, Καλαμαριά, Κοζάνη, Τρίπολη, Μυτιλήνη, Σύρος, Πάτμος, Βέροια, Τρίκαλα, Αίγιο, Ζάκυνθος και Χανιά, ενώ σύντομα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.
      Τι είναι το «myKTIMATOLOGIOlive»;
      Ο φορέας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» εγκαινιάζει την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών κυρίως για θέματα γενικής ενημέρωσης.
      Για ποιες υπηρεσίες μπορώ να εξυπηρετηθώ από την υπηρεσία «myKTIMATOLOGIOlive»;
       Οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι οι ακόλουθες:
      Γενική Πληροφόρηση
      Παροχή πληροφοριών σχετικά με τις ενέργειες που συνίστανται ή απαιτούνται να κάνουν οι πολίτες ανάλογα με το στάδιο της κτηματογράφησης ή της λειτουργίας του κτηματολογίου.
      Εξειδικευμένη Πληροφόρηση
      Σε περίπτωση που απαιτείται, παρέχεται η δυνατότητα λήψης επιπλέον πληροφόρησης σχετικά με εξειδικευμένα νομικά ή τεχνικά ζητήματα σε σχέση με το Ελληνικό Κτηματολόγιο μέσω νέου ραντεβού με εξειδικευμένο στέλεχος του φορέα.
      Γιατί συνίσταται να δηλώσω Νομό και Δήμο/Κοινότητα ενδιαφέροντος;
      Το στάδιο κτηματογράφησης ή λειτουργίας κτηματολογίου διαφέρει ανάλογα με την περιοχή. Με την καταχώριση της περιοχής ενδιαφέροντός σας, όταν κλείνετε το ραντεβού, βοηθάτε τον υπάλληλο του κτηματολογίου να σας εξυπηρετήσει ορθά και άμεσα.
      Οι υπηρεσίες παρέχονται αποκλειστικά και μόνο σε όσους συνδέονται με τους κωδικούς TAXISnet;
      Οχι απαραιτήτως. Οι υπηρεσίες παρέχονται ανεξαρτήτως των χρησιμοποιούμενων κωδικών TAXISnet για την εισαγωγή σας στην πλατφόρμα, αρκεί όταν κλείνετε το ραντεβού να καταχωρίσετε τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας και επικοινωνίας του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί, ώστε να γίνει από τον υπάλληλο του Κτηματολογίου η ταυτοποίηση.
      Ποια είναι η απαιτούμενη εφαρμογή για την τηλεδιάσκεψη/βιντεοκλήση;
       Για την τηλεδιάσκεψη/βιντεοκλήση μπορείτε:
      είτε να έχετε εγκαταστήσει την εφαρμογή Microsoft teams στον προσωπικό σας υπολογιστή, κινητό ή tablet, με την προϋπόθεση ότι διαθέτουν κάμερα,
      είτε να επιλέξετε τη χρήση της εφαρμογής μέσω σελίδας φυλλομετρητή.
      Απαιτείται ταυτοπροσωπία για να εξυπηρετηθώ;
      Ναι, η ταυτοπροσωπία είναι απαραίτητη και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, η κάμερά σας να είναι ενεργή ώστε να επιδεικνύετε τα νομιμοποιητικά σας έγγραφα για την ταυτοποίησή σας στον υπάλληλο του Ελληνικού Κτηματολογίου.
      Πώς κλείνω το ραντεβού;
       Αφού εισέλθετε στην πλατφόρμα, στο ημερολόγιο που εμφανίζεται, επιλέγετε την ημερομηνία και την ώρα όπου επιθυμείτε να εξυπηρετηθείτε. Ακολούθως καταχωρίζετε τα στοιχεία του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί μέσω βιντεοκλήσης και τα στοιχεία επικοινωνίας. Ο διαθέσιμος χρόνος εξυπηρέτησης είναι προκαθορισμένος από το σύστημα.
      Πώς επιβεβαιώνεται η κράτησή μου;
      Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την κράτηση, σας αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώσατε ενημερωτικό μήνυμα για την επερχόμεη κράτηση και σχετικός σύνδεσμος για τη συμμετοχή σας στην τηλεδιάσκεψη. Το ίδιο μήνυμα αποστέλλεται εκ νέου, λίγη ώρα πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης.
      Με ποιον τρόπο ενεργοποιώ τη βιντεοκλήση μου;
      Την προγραμματισμένη ώρα της βιντεοκλήσης ενεργοποιείτε το σύνδεσμο που έχετε λάβει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που δηλώσατε και συνδέεστε στον χώρο της τηλεδιάσκεψης. Θα βρίσκεστε σε αναμονή έως ότου ο υπάλληλος του Κτηματολογίου δεχθεί το αίτημά σας και συνδεθεί ώστε να ξεκινήσει η βιντεοκλήση.
      Μπορώ να προγραμματίσω νέα κράτηση για ραντεβού με βιντεοκλήση;
      Ναι, μπορείτε να προγραμματίσετε ένα νέο ραντεβού, επιλέγοντας «Προγραμματισμός εκ νέου», από το αντίστοιχο πεδίο, στο επιβεβαιωτικό e-mail που θα λάβετε κατά την κράτηση.
      Είναι δυνατή η αλλαγή της κράτησης ή η ακύρωσή της;
      Ναι, μπορείτε να τροποποιήσετε την τρέχουσα κράτηση. Μπορείτε επίσης να ακυρώσετε την κράτηση σας μέχρι και 24 ώρες πριν το ραντεβού.
      Η βιντεοκλήση καταγράφεται;
      Όχι, δεν καταγράφεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.
      Εκτός από το «myKTIMATOLOGIOlive», ποιες άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες διαθέτει το κτηματολόγιο;
      Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στον πολίτη μέσω της ιστοσελίδας του κτηματολογίου https://www.ktimatologio.gr είναι:
      Αναζήτηση περιοχών (Ο.Τ.Α.) Μέσω της εφαρμογής αυτής είτε κάνοντας αναζήτηση με το όνομα της περιοχής, είτε κάνοντας αναζήτηση μέσω διαδραστικού χάρτη, ο πολίτης μπορεί να πληροφορηθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται τα η κτηματογράφηση.
      Εντοπισμός του ακινήτου μέσω κινητού Μπορεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου στο οποίο έχει ενεργοποιήσει την δυνατότητα χρήσης τοποθεσίας.
      Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα να καταγράφει τις συντεταγμένες σημείων καθώς μετακινείται στο χάρτη. Όταν ολοκληρώσει την καταγραφή το σύνολο των συντεταγμένων θα αποσταλεί σε αρχείο στο email που θα δηλώσει ο πολίτης.
      Υποβολή δήλωσης ιδιοκτησίας Με την εφαρμογή αυτή μπορεί να δηλώσει με την χρήση των κωδικών taxisnet ό,τι περιλαμβάνει το έντυπο δήλωσης Δ2 (στοιχεία δηλούντων, στοιχεία ακινήτων, στοιχεία δικαιωμάτων και στοιχεία συνοδευτικών εγγράφων) και επιπλέον να εντοπίσει τα ακίνητα στα οποία αντιστοιχούν τα δηλούμενα δικαιώματα μέσω σύγχρονης εφαρμογής GIS σε ψηφιακές αεροφωτογραφίες του 2015-2016.
      Η υποβολή δήλωσης γίνεται χωρίς πρόστιμο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.
      Εκτύπωση αποδεικτικού υποβολής δήλωσης ιδιοκτησίας Με την εφαρμογή αυτή παρέχεται η δυνατότητα με χρήση των κωδικών taxisnet εκτύπωσης Αποδεικτικού Υποβολής Δήλωσης στο Κτηματολόγιο.
      Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων Με τη διαδικασία της προανάρτησης ο πολίτης ενημερώνεται για τα στοιχεία της ιδιοκτησίας του, όπως αυτά τα κατέγραψε το κτηματολόγιο αρχικά.
      Μέσω της εφαρμογής, οι δικαιούχοι με τη χρήση των κωδικών taxisnet, έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των δικαιωμάτων των ακινήτων τους, τα οποία δήλωσαν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης.
      Σε περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία, έχουν το δικαίωμα υποβολής αίτησης επανεξέτασης στοιχείων, ατελώς, εντός της προθεσμίας της Προανάρτησης, με αποστολή της αίτησης με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που δίνετε.
      Ανάρτηση - Αιτήσεις διόρθωσης Με την εφαρμογή αυτή, όταν γίνει η ανάρτηση, μπορεί ο πολίτης με χρήση των κωδικών taxisnet να ελέγξει τα στοιχεία του ακινήτου του.
      Εάν είναι όλα σωστά, δεν απαιτείται καμία ενέργεια και απλά αποθηκεύει τα αρχεία αυτά στον υπολογιστή.
      Εάν διαπιστώσει σφάλματα και θέλει να τα διορθώσει τότε μπορεί να τα διορθώσει είτε υποβάλλοντας Αίτηση Διόρθωσης για σοβαρά λάθη (πχ εμβαδόν γεωτεμαχίου, όρια ιδιοκτησίας, εκτοπισμός δικαιωμάτων άλλου δικαιούχου) είτε υποβάλλοντας Αίτηση Διόρθωσης Προδήλου Σφάλματος (λάθος πατρώνυμο, αριθμός συμβολαίου, αριθμός μεταγραφής, όροφος ή εμβαδόν διηρημένης ιδιοκτησίας).
      Εκδοση πιστοποιητικού κτηματογραφούμενου ακινήτου (ΠΚΑ) Με την έναρξη της ανάρτησης, σε κάθε συναλλαγή που αφορά στα ακίνητα της περιοχής (π.χ. σύνταξη συμβολαίων, συζήτηση ενώπιων δικαστηρίου, καταχώριση στο Υποθηκοφυλακείο) είναι υποχρεωτική η επισύναψη Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου (ΠΚΑ).
      Τελικά στοιχεία κτηματογράφησης - Αρχικές εγγραφές Οποιος έχει υποβάλει Δήλωση Ιδιοκτησίας μπορεί, μέσω αυτής της εφαρμογής, να δει το αποτέλεσμα της κτηματογράφησης για τα ακίνητα που τον αφορούν. Είναι οι «ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ» του Κτηματολογίου.
      Ψηφιακή Εκδοση Πιστοποιητικών μετά την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης Η υπηρεσία παρέχεται αποκλειστικά από τα Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» για τις περιοχές αρμοδιότητάς του.
      Τα πιστοποιητικά που διατίθενται ηλεκτρονικά είναι:
      Πιστοποιητικό καταχώρισης εγγραπτέας πράξης Αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου Απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος Πιστοποιητικό κτηματολογικών εγγραφών αντικειμένου εγγραπτέων δικαιωμάτων Κτηματογραφικό διάγραμμα. 10. Δασικοί Χάρτες
      Υποβολή Αντιρρήσεων και Προδήλων Σφαλμάτων Δασικών Χαρτών
      Από την εφαρμογή αυτή, κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, που έχει έννομο συμφέρον, μπορεί να υποβάλει αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη.
      Για να υποβάλει κάποιος ηλεκτρονικά την Αντίρρησή του, εισέρχεται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς taxisnet.
      Για να υποβάλει κάποιος ηλεκτρονικά αίτηση διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος για τις περιοχές που έχει ξεκινήσει η διαδικασία, μεταβαίνει στην εφαρμογή «Αιτήσεις διόρθωσης προδήλου σφάλματος».
      Επίσης χωρίς κωδικούς taxisnet, ελεύθερα κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στις παρακάτω ηλεκτρονικές υπηρεσίες
      Τρέχουσα Ανάρτηση Δασικών Χαρτών Προηγούμενες Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών Κυρωμένους Δασικούς Χάρτες. 11. Πιστοποιητικά NATURA
      Μέσω της εφαρμογής αυτής, όλοι, πολίτες και φορείς, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στη γεωγραφική θέση και στα όρια των προστατευόμενων περιοχών του δικτύου «Νatura2000», σε εθνικό επίπεδο.
      Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αίτησης με τους κωδικούς taxisnet και έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού, με το οποίο βεβαιώνεται η εντός/εκτός ορίων μιας προστατευόμενης περιοχής θέση μιας συγκεκριμένης έκτασης ενδιαφέροντος ή γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ λειτουργούντος κτηματολογίου.
      12. Άλλες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες και Προϊόντα
      Εκτός από την παρακολούθηση του ακινήτου σε σχέση με το κτηματολόγιο, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του κτηματολογίου να προβεί στις παρακάτω πράξεις:
      Θέαση Ορθοφωτογραφιών Γεωπύλη INSPIRE Ελληνικού Κτηματολογίου Αναζήτηση αεροφωτογραφιών Πανόραμα Natura 2000 Οι υπηρεσίες αυτές αναβαθμίζονται διαρκώς με επιπλέον δεδομένα και λειτουργίες. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.