Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Διευκρινίσεις από το ΤΕΕ για τις εξετάσεις των ενεργειακών επιθεωρητών


    Το σημείωμα της στήλης την Τρίτη (24/6) προκάλεσε ορισμένες, εύλογες αντιδράσεις, είτε γιατί παρερμηνεύτηκε, είτε γιατί η διατύπωση δεν ήταν σαφής. Οφείλουμε, λοιπόν, κατ΄ αρχήν μία συγνώμη για την αναστάτωση και κάποιες εξηγήσεις για άρση παρεξηγήσεων.

     

    Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, a priori, ανήκουν στο χώρο των επιστημόνων και το ΤΕΕ είναι ο επιστημονικός τους φορέας. Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε να συμπεριλαμβάνει τους διπλωματούχους μηχανικούς μεταξύ εκείνων των κλάδων «που από το «παράθυρο» θέλουν να ονομάζονται επιστημονικοί και να τυγχάνουν ανάλογης μεταχείρισης», όπως σημειώναμε εμφατικά στην πρώτη παράγραφο του σημειώματος της Τρίτης.

     

    Τέτοιοι «κλάδοι», κατά γενική παραδοχή είναι εκείνοι, προς τους οποίους με πολιτικές και πελατειακές αποφάσεις απονέμονται επαγγελματικές δραστηριότητες χωρίς η διάρκεια, ούτε το περιεχόμενο σπουδών τους, να καλύπτουν τις απαιτήσεις της επιστημονικής κατάρτισης. Άλλωστε από έναν τέτοιο κλάδο, με επίσημη ανακοίνωση της ΕΕΤΕΜ διατυπώθηκε δημόσια πριν λίγες ημέρες, η άποψη ότι ούτε οι γνώσεις, ούτε η πιστοποίησή τους χρειάζονται, για να τους ανατεθεί επιπλέον έργο (π.χ. των ενεργειακών επιθεωρητών, αλλά όχι μόνο). Το σημείωμα, με τη μορφή δημοσιογραφικού σχολίου, προς αυτούς τους κλάδους απευθυνόταν και ουδεμία πρόθεση παρέμβασης στον οποιοδήποτε εσωτερικό διάλογο των διπλωματούχων μηχανικών είχε.

     

    Και κάτι ακόμα: Οι διπλωματούχοι μηχανικοί, όπως είναι γενικώς παραδεκτό, διεθνώς αναγνωρισμένο και διαχρονικά επιβεβαιώνεται διαθέτουν υπόβαθρο σπουδών και επιστημονικής γνώσης, που τους επιτρέπει όχι μόνον να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή άλλα να πρωτοπορούν διαμορφώνοντας οι ίδιοι τις τεχνικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Με τις καλύτερες προθέσεις ευχαριστούμε για την κατανόηση.

     

    Διαβάστε το ηλεκρονικό newsletter του ΤΕΕ εδώ: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/INFO_TEE/INFO_2014/6_14/NEWSLETTER20140626.pdf

     

    Η συζήτηση να συνεχιστεί στο σχετικό θέμα εδώ: http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CE%B5%CE%B5/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-r1437





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Guest
    This is now closed for further comments

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.