Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΕ για πλειστηριασμούς: Τραγική ανικανότητα ή εγκληματική σκοπιμότητα;


    Με αφορμή του μαζικούς πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρ. Σπίρτζης θέτει ευθέως το ερώτημα για τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής του Γ. Στουρνάρα. Ταυτόχρονα καταγγέλλει ότι τα υπουργεία Οικονομικών και ΠΕΚΑ εγκατέλειψαν ολοκληρωμένες θεσμικές προτάσεις του ΤΕΕ για την αναβάθμιση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της αυθαίρετης δόμησης.

    Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας επισημαίνει ότι οι μαζικοί πλειστηριασμοί της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, που προετοιμάζονται να εφαρμοστούν δεν είναι τίποτα περισσότερο από την κορύφωση της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής των τελευταίων ετών, με σταθερό και μόνιμο πρωταγωνιστή τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Η επιχείρηση βίαιης εκκαθάρισης της αγοράς των ακινήτων, έρχεται ως φυσική συνέχεια της κατάρρευσης της κτηματαγοράς, εξαιτίας της υπερφορολόγησης των ακινήτων, σε συνθήκες οικονομικής εξαθλίωσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αφού προηγουμένως καθιερώθηκαν κατασχέσεις και φυλακίσεις, εκείνων, κυρίως, που αντικειμενικά και αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ όσοι πραγματικά μπορούν να πληρώσουν συνεχίζουν το "πάρτι" της ασυδοσίας και της φοροκλοπής.

     

    Προηγήθηκε η διάλυση του εθνικού παραγωγικού ιστού, ο εξοστρακισμός εκτός Ελλάδας μεγάλου και δυναμικού μέρους του επιστημονικού και παραγωγικού επιχειρηματικού κεφαλαίου της χώρας, η διάλυση των δομών της δημόσιας διοίκησης και του κοινωνικού κράτους, η εξαφάνιση των μικρών και μεγαλύτερων επιχειρήσεων, η δραματική συρρίκνωση της αγοράς εργασίας και η εξαθλίωση-φτωχοποίηση των ελληνικών οικογενειών.

     

    Στην πραγματικότητα, ζούμε την κορύφωση μιας πανθομολογούμενης πλέον αποτυχημένης και απολύτως αδιέξοδης, κατάφωρα άδικης, πολιτικής, η οποία αποκλείει κάθε προοπτική ανόρθωσης και ανάπτυξης της χώρας. Μιας πολιτικής, που στρέφεται κατά πάντων και ιδιαίτερα εναντίον των ικανών, κυρίως, νέων ανθρώπων, αυτού του τόπου, η οποία θεοποιώντας τα φιλελεύθερα δόγματα της αγοράς και τις "μνημονιακές" επιταγές των δανειστών, οδηγεί στα τάρταρα την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία.

     

    Πηγή και πλήρες άρθρο: http://www.buildnet.gr/default.asp?pid=235&catid=213&artid=10549





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Πριν πάμε σε οποιονδήποτε πλειστηριασμό , γιά να επιβεβαιωθεί το τρωθέν αίσθημα δικαίου των πολιτών , θα πρέπει να ελεγχθούν όλα τα κόκκινα , δάνεια , αν το 2008 και το 2009 που δόθηκαν , πληρούσαν τα κριτήρια φερεγγυότητας .

     

    Αν τα δάνεια από την αρχή δόθηκαν , απλά και μόνο γιά να πάρουν τα μπόνους τα στελέχη , τότε να τα χρεωθεί η τράπεζα και οι μέτοχοι της , ενώ να διωχθούν ποινικά όσοι υπάλληλοι εμπλέκονται .

     

    Δεν μπορούμε να τιμωρούμε μόνο τους αθώους , η έστω τους λιγότερο ενόχους , γιατί εδώ έχουμε όφελος από την μεριά των τραπεζών και ενδεχόμενο δόλο .

     

    Στα λοιπά να βρεθεί τρόπος να συνεχίσουν να πληρώνουν οι δανειολήπτες , ώστε να αποπληρωθούν τα δάνεια χωρίς να πνίγεται ο δανειολήπτης .

    • Upvote 6
    Link to comment
    Share on other sites

    Προς τί η έκπληξις?

    Μόλις έδωσε το σύνθημα ο αρχηγός  

     

    Βολές με προκάλυμμα το χιούμορ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος κατά του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, από τις Βρυξέλλες. Απάντηση δεν υπήρξε από τον υπουργό Οικονομικών, ενώ το γεγονός δεν σχολιάστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου σε μια προσπάθεια να μην πυροδοτηθεί το κλίμα, εν όψει ψήφισης του προϋπολογισμού (απο το in.gr)

     

    ακολούθησαν οι υποτακτικοί...

    • Upvote 2
    Link to comment
    Share on other sites



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.