Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • «Φορτίζω Παντού»: Οικονομικά κίνητρα για εγκατάσταση 4.500 σημείων φόρτισης


    Με βασικό στόχο να διευκολυνθούν οι επενδύσεις στο πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών «Φορτίζω Παντού», ώστε να αυξηθούν οι σταθμοί φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα,  αναμένονται οι παροχές οικονομικών κινήτρων για την προμήθεια κι εγκατάστασή τους, κυρίως μετά την υπογραφή σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

    Σκοπός της δράσης είναι η παροχή οικονομικών κινήτρων για την προμήθεια και εγκατάσταση δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε βασικές αστικές και περιαστικές τοποθεσίες και σημεία ενδιαφέροντος, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμένες και χώρους στάθμευσης.

    Στόχος της δράσης είναι η εγκατάσταση κατ’ ελάχιστον 4.500 δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με την αθροιστική εγκατεστημένη ισχύ των σημείων αυτών να ανέρχεται σε 300.000 kW.

    Η δράση «Φορτίζω Παντού» χρηματοδοτείται με 80 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Για την επιτυχή υλοποίηση της δράσης λειτουργεί επίσημη διαδικτυακή πύλη (https://fortizopantou.gov.gr), ενώ ειδικά για την εξυπηρέτηση των ΟΤΑ στην υλοποίηση των ΣΦΗΟ με τη βοήθεια πρότυπων τευχών δημοπράτησης, δημιουργείται και γραφείο υποστήριξής τους (help desk).

    Οι Δικαιούχοι είναι οι φορείς που καλύπτουν το κόστος της αρχικής επένδυσης για την ανάπτυξη των σταθμών φόρτισης ΗΟ και διακρίνονται σε 2 Κατηγορίες (Ι και ΙΙ):

    - Κατηγορία Ι: Κύριοι ή έχοντες νόμιμο δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου που θα εγκατασταθεί ο σταθμός, και οι οποίοι συμβάλλονται με Φ.Ε.Υ.Φ.Η.Ο. για την εκπροσώπηση (λειτουργία) του σταθμού.

    - Κατηγορία ΙΙ: Φορείς Εκμετάλλευσης Υποδομών Φόρτισης Η/Ο (Φ.Ε.Υ.Φ.Η.Ο.)., οι οποίοι συμβάλλονται για την παραχώρηση πλήρους και ακώλυτης χρήσης του χώρου εγκατάστασης του σταθμού.

    Χρήσιμα αρχεία: https://fortizopantou.gov.gr/files.html

    ΚΥΑ της δράσης «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»: https://fortizopantou.gov.gr/files/kya-fortizopantou.pdf?download=false

    Οδηγός της δράσης «ΦΟΡΤΙΖΩ ΠΑΝΤΟΥ»: https://fortizopantou.gov.gr/help.html

    Τεύχος Απαιτούμενων Δικαιολογητικών: https://fortizopantou.gov.gr/files/apaitoumena-dikaiologitika-fortizopantou.pdf?download=false

    Τεχνικές Προδιαγραφές Σταθμών Φόρτισης Η/Ο: https://fortizopantou.gov.gr/files/sta8moi-fortisis-fortizopantou.pdf?download=false





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.