Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Η Ναντ είναι η πράσινη πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2013


    Η 6η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, η Ναντ που βρίσκεται στο δυτικό μέρος της χώρας, παίρνει για το 2013 τον τίτλο της "Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης", σε ένδειξη αναγνώρισης για τις καλές περιβαλλοντικές της πρακτικές.

     

    Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για το Περιβάλλον, Γιάνεζ Ποτότσνικ, συνεχάρη τη Νάντ για τον τίτλο αυτό δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι "συνοδεύεται από μια μεγάλη ευθύνη".

     

    Μέχρι τώρα 4 πόλεις έχουν τιμηθεί με τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης από το 2010. Πρώτη ήταν η Στοκχόλμη το 2010, δεύτερη το Αμβούργο το 2011, τρίτη η Βιτόρια (Ισπανία) το 2012, τέταρτη η Νάντ για το 2013 ενώ θα ακολουθήσει η Κοπεγχάγη το 2014.

     

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η πόλη της Νάντ, έχει πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκους και είχε ανακυρηχθεί και από το περιοδικό Time, η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς στην Ευρώπη, για το 2004.

     

    Τα τελευταία 10 χρόνια, η Νάντ ανέπτυξε μία αειφόρο συγκοινωνιακή πολιτική, με έμφαση στη δημόσια συγκοινωνία και στα ποδήλατα. Πολιτική που είχε σαν σχέδιο τον περιορισμό της κίνησης των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης και την αύξηση των πεζοδρομίων.

     

    Επίσης, ήταν η πρώτη πόλη της Γαλλίας, που επιτυχημένα, ξαναεισήγαγε τα ηλεκτρικά τραμ. Η προσπάθεια της πόλης για να γίνει ακόμα πιο πράσινη, αναμένεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, επενδύοντας σε νέες γραμμές Τραμ, υψηλής ποιότητας λεωφοριακές υπηρεσίες και δομές για ποδήλατα.

     

    Δείτε τον ιστότοπο του project: http://www.nantesgre...r/en/index.html

     

     

    Πηγή: http://www.buildnet....=213&artid=6715





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.